witam :) Tak, jak w temacie... mam ochotę na naleśniki,ale z czym...? dżem odpada - nie lubię, twarogu nie mam, mięso za długo... dla ułatwienia powiem, co mam w lodowce (niewiele) - kilka rodzajów żółtego sera, cienka kiełbasa, szynka,2 serki philadelfia(mozecos z tym?), rzodkiewkę, ogórka,.. do sklepu niby moge skoczyc, ale prosze o cos prostego, a dobrego ;-)
ser żółty zetrzyj na naleśniki (można też pokroić w plasterki - ale wtedy trudno się zwija), do tego szynka pokrojona w kawałeczki i kiełbasa, naleśniki zapiecz. Ja do tego robię jeszcze sos pieczarkowy (ale pieczarek nie masz). Wobec tego może zrób sos serowy z philadelfi i śmietany (jak masz) lub jogurtu.
hej .. moze sprobujesz z jablkami??? wystarczy je troche rozgotowac w garnuszku - powtanie mus i przełożyć je tym musem..lub mozesz twarożek rozgnieść z bananem badz do twarożku dodać budyń - powstanie smaczne nadzienie :)
Jeśli lubisz naleśniki na słodko to możesz je zjeść z nutellą albo powidłami, serem słodkim... jest szczerze mówiąc masa rzeczy! Trzeba tylko pokombinować! Ja na przykład kiedyś: Mój tata kupił wafle ryżowe takie bez smaku i to mi właśnie przeszkadzało. Nie wiedziałam z czym je zrobić bo na słodko nie lubie a w lodówce niewiele było. Przypomniało mi się że z Macdonalda mamy jeszcze sos musztardowy więc z nim spróbowałam i... BYŁO PYSZNE!
Trochę nie na temat, no i mocno po czasie ( po nalesnikach "na-winie" pewnie juz zostało tylko wspomnienie), ale nie moge się oprzeć... Uwielbiam nalesniki z warzywami- mieszanka warzyw ( kolorowa) z mrożonki wymieszana z sosem beszamelowym i do tego trochę tartego żołtego sera...Nadziane naleśniki opiekam na patelni a na górze robię szkaczek z sosu czosnkowego.... Mniam straszliwe
a ja lubię z powidłami śliwkowymi, dżemem truskawkowym lub serkiem waniliowym i bananem, a jeśli chodzi o wersję nieslodką to pieczarki, szynka, ser żółty i keczup
Podepne sie pod Twoj watek, chciałam zrobić nalesniki z białym serem na słodko ale nie wiem jak? Czy wystarczy jak dodam np cukier waniliowy do twarogu czy lepiej cos innego? :)
Do sera na slodko daje zwykly cukier,do smaku (ilosc zalezy od Twojego gustu i kwasowosci sera),cukier waniliowy i surowe zoltko,tylko dobrze myje jejko przed rozbiciem.Mozesz rowniez cos pofantazjowac,np zmiksowac serek z truskawkami,dodac drobno pokrojone owoce z puszki lub swieze.
ja do białego sera dodaje odrobine smietany 18% (oczywiście jesli ser jest raczej suchy), troszke cukru, czasem miodu, szczypte cynamonu oraz rodzynki i skórkę pomarańczową.
Tak, jak w temacie... mam ochotę na naleśniki,ale z czym...? dżem odpada - nie lubię, twarogu nie mam, mięso za długo...
dla ułatwienia powiem, co mam w lodowce (niewiele) - kilka rodzajów żółtego sera, cienka kiełbasa, szynka,2 serki philadelfia(mozecos z tym?), rzodkiewkę, ogórka,.. do sklepu niby moge skoczyc, ale prosze o cos prostego, a dobrego ;-)
ser żółty zetrzyj na naleśniki (można też pokroić w plasterki - ale wtedy trudno się zwija), do tego szynka pokrojona w kawałeczki i kiełbasa, naleśniki zapiecz. Ja do tego robię jeszcze sos pieczarkowy (ale pieczarek nie masz). Wobec tego może zrób sos serowy z philadelfi i śmietany (jak masz) lub jogurtu.
oryginalne... pieczarki mam - z puszki ;-) bo jakos serowymi tu nie pasuje; wielkie dzieki, sprobuje,bo brzmi pysznie :)
hej .. moze sprobujesz z jablkami??? wystarczy je troche rozgotowac w garnuszku - powtanie mus i przełożyć je tym musem..lub mozesz twarożek rozgnieść z bananem badz do twarożku dodać budyń - powstanie smaczne nadzienie :)
Jeśli lubisz naleśniki na słodko to możesz je zjeść z nutellą albo powidłami, serem słodkim... jest szczerze mówiąc masa rzeczy! Trzeba tylko pokombinować! Ja na przykład kiedyś: Mój tata kupił wafle ryżowe takie bez smaku i to mi właśnie przeszkadzało. Nie wiedziałam z czym je zrobić bo na słodko nie lubie a w lodówce niewiele było. Przypomniało mi się że z Macdonalda mamy jeszcze sos musztardowy więc z nim spróbowałam i... BYŁO PYSZNE!
Trochę nie na temat, no i mocno po czasie ( po nalesnikach "na-winie" pewnie juz zostało tylko wspomnienie), ale nie moge się oprzeć...
Uwielbiam nalesniki z warzywami- mieszanka warzyw ( kolorowa) z mrożonki wymieszana z sosem beszamelowym i do tego trochę tartego żołtego sera...Nadziane naleśniki opiekam na patelni a na górze robię szkaczek z sosu czosnkowego.... Mniam straszliwe
W takim razie ja sobie takie zrobię w przyszłym tygodniu :)
a ja lubię z powidłami śliwkowymi, dżemem truskawkowym lub serkiem waniliowym i bananem, a jeśli chodzi o wersję nieslodką to pieczarki, szynka, ser żółty i keczup
Agik i mnie narobiłaś smaka:)
http://wielkiezarcie.com/recipe57491.html bardzo smacznie i inaczej:)
http://wielkiezarcie.com/recipe36921.html
Podepne sie pod Twoj watek, chciałam zrobić nalesniki z białym serem na słodko ale nie wiem jak? Czy wystarczy jak dodam np cukier waniliowy do twarogu czy lepiej cos innego? :)
Do sera na slodko daje zwykly cukier,do smaku (ilosc zalezy od Twojego gustu i kwasowosci sera),cukier waniliowy i surowe zoltko,tylko dobrze myje jejko przed rozbiciem.Mozesz rowniez cos pofantazjowac,np zmiksowac serek z truskawkami,dodac drobno pokrojone owoce z puszki lub swieze.
musi byc to surowe zoltko? nie wiem czy zjem tak :/ :)))
http://wielkiezarcie.com/recipe40.html tu masz świetny przepis Wkn.
ja do białego sera dodaje odrobine smietany 18% (oczywiście jesli ser jest raczej suchy), troszke cukru, czasem miodu, szczypte cynamonu oraz rodzynki i skórkę pomarańczową.