Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ekologiczne srodki czystosci

• Autor: Maddalena Data: 2008-11-14 12:01:42

Zainspirowana watkiem o czyszczeniu pralek, jestem ciekawa jak to jest u Was ze srodkami czystosci:) Co kupujecie, ulubione marki, zapachy itd.
    Czy srodki ekologiczne sa popularne w Polsce? W innych krajach?
    Ja goraco polecam dwie marki: Ecover i Frosch. Uzywam ich stale, sa swietnie, delikatnie pachna, Frosch kosztuje tyle samo co inne, a Ecover, pewnie ze wzgledu na to, ze calkowicie ulega biodegradacji, jest nieco drozszy.
    Podaje linki, produkty sa warte wyprobowania.
    www.ecover.com/de/de/default_home.aspx
    www.frosch.de/

• Autor: anay Data: 2008-11-14 20:21:40

mój mąż uwielbia frosha. niestety ja mam problem z tym środkiem :) mydli się mydli, ale jakoś kiepsko myje.

• Autor: Maddalena Data: 2008-11-14 20:39:22

a sprobuj do podlog:) wydajny nieziemsko i dobrze myje.

• Autor: aga9999 Data: 2008-11-14 20:32:47

Z ekologicznych srodkow do czyszczenia to mam w domu ocet i uzywam do mycia zlewu, kafelkow etc A i szmatka z mikrofibry! (przynajmniej wydaje sie byc eko - bo poza ciepla woda niczego do niej juz nie uzywam, w ten sposob rozstalam sie z wszelkimi srodkami do mebli, do podlogi, do szyb).
    Niestety kostki do zmywarki, plyn do naczyn, plyn do toalet i proszek do prania na 100% nie sa eko.
    Plyn do naczyn froscha nie przyjal sie jakos u nas.

• Autor: Maddalena Data: 2008-11-14 20:44:04

tez uzywam octu, poza tym spirytus tez sie niezawodnie sprawdza. Z Ecovera sa te plyny do kibelka, plyny do prania kostki i do mycia naczyn 100% Eko. Troche uderza po kieszeni, ale sa swietne. Maja genialny odplamiacz w tubce z taka szczoteczka, jest najlepszy jakiego uyzwalam.
    Z ekologicznych uzywam rowniez do prania tzw. orzechy do prania (Waschnüsse), sa to rosliny sprowadzane z Indii chyba. Nie piore w tym wszystkiego, ale posciel, pizamy zawsze.

• Autor: alelen Data: 2008-11-14 21:17:47

Tez uzywam orzechy do prania i jestem zadowolona. Tylko ze taniej wychodzi kupic w Niemczech. Chociaz zauwazylam roznice miedztymi kupionymi w Niemczechj a kupionymi u polskim sklepie internetowym, Te z polskiego sklepu wydawaly mi sie lepsze?

Ocet w domu uzywam gdzie sie tylko da i jestem wielka fanka octu  Ostatnio sprawdzil mi sie swietnie w czyszczeniu klawiatury.

• Autor: mysha2006 Data: 2008-11-15 08:49:44

Środków firmy Ecover nie kojarzę. Nastomiast środki z froscha są dostępne w sieciach Rossmann. Coś nawet z tego kiedyś miałam ale niestety nie pamiętam co i jak sie sprawowało:)

• Autor: luckystar Data: 2008-11-15 21:51:40

Niestety, to temat, na ktory musialby sie wypowiedziec Wspanialy czyli nie moja dzialka w tym domu. Ale wiem, ze uzywa ekologiczne, nie bede pytac bo moze Mu to jeszcze niechcacy dac do myslenia, ze to nie On powinien sie tym zajmowac. Milczenie jest w tym wypadku dla mnie bardzo bezpieczne;))

Przejdź do pełnej wersji serwisu