Kochani,zostala mi glowka wloskiej kapustki po robieniu golabkow.Chcialabym ja jakos wykorzystac.Szukalam w wyszukiwarce przepisow na dania z uzyciem tejze kapuchy ,ale wyswietlilo mi sie tylko pare.Moze ktos z Was ma pomysl na jakas surowke,badz inna smaczna potrawe.Z gory dziekuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam wszystkich :-))))
U mnie najprościej podaje się taką kapustę ugotowaną. Pokroić np na ósemki, ugotować w osolonej wodzie i polać przyrumienioną bułeczką z masłem...pycha jako dodatek do drugiego dania
Przekroić na cztery, związać nitką każdy kawałek, ugotować jak kalfiora,przesmażyć masełko z bułeczka tartą ,polać odsączoną kapustę i do pysia.Smacznego.:)
A ja robie takie wloskie danie,podobne do risotto.Moj maza je uwielbia(a jeat Wlochem).A wiec najpierw zeszklic cebulke na oleju,dodac poszatkowana kapuste,poddusic,uzupelnic woda.Chwile pogotowac(ok 10 min)i dodac suchego ryzu.Gotowac razem do miekkosci.Wazne jest,zeby nie dolewac duzo wody,tylko tyle,zeby zakrywala kapuste.Mozna doprawic kminkiem,sola i pieprzem lub wg swegp gustu.Jest bardzo smaczne.Pozdrawiam
Polecam przepis Miluni." Biała kapusta z ananasem." Robiłam tydzień temu .Myślałam ,że będzie na 2 dni ale niestety zjedzona została odrazu. Surówka jest poprostu pyszna. Uważam,że może być robiona z każdej kapusty czy to biała czy włoska . Jutro będę ją robiła z kapusty pekińskiej. Dodaję tylko do niej jeszcze/ oprócz tego co w przepisie / sok wsciśnięty z czosnku.Jeśli lubisz czosnek to polecam dodać. Gotową surówkę wstawiam do lodówki przynajmniej na pół godzinki aby się schłodziła i przegryzła.Jest naprawdę prima,no zresztą samo za siebie mówi to ,że zjedliśmy ją we dwójkę w jednym dniu. Mam nadzieję,że również i Tobie posmakuje.
Kochani,zostala mi glowka wloskiej kapustki po robieniu golabkow.Chcialabym ja jakos wykorzystac.Szukalam w wyszukiwarce przepisow na dania z uzyciem tejze kapuchy ,ale wyswietlilo mi sie tylko pare.Moze ktos z Was ma pomysl na jakas surowke,badz inna smaczna potrawe.Z gory dziekuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam wszystkich :-))))
U mnie najprościej podaje się taką kapustę ugotowaną. Pokroić np na ósemki, ugotować w osolonej wodzie i polać przyrumienioną bułeczką z masłem...pycha jako dodatek do drugiego dania
Przekroić na cztery, związać nitką każdy kawałek, ugotować jak kalfiora,przesmażyć masełko z bułeczka tartą ,polać odsączoną kapustę i do pysia.Smacznego.:)
Hoya razem pisałyśmy:)
to się nazywa czytanie w myślach:)))))))))) pozdrawiam Cię cieplutko!
a moze zupkę ugotujesz? polecam! swietna! http://wielkiezarcie.com/przepis37389.html
A ja robie takie wloskie danie,podobne do risotto.Moj maza je uwielbia(a jeat Wlochem).A wiec najpierw zeszklic cebulke na oleju,dodac poszatkowana kapuste,poddusic,uzupelnic woda.Chwile pogotowac(ok 10 min)i dodac suchego ryzu.Gotowac razem do miekkosci.Wazne jest,zeby nie dolewac duzo wody,tylko tyle,zeby zakrywala kapuste.Mozna doprawic kminkiem,sola i pieprzem lub wg swegp gustu.Jest bardzo smaczne.Pozdrawiam
Polecam przepis Miluni." Biała kapusta z ananasem." Robiłam tydzień temu .Myślałam ,że będzie na 2 dni ale niestety zjedzona została odrazu. Surówka jest poprostu pyszna. Uważam,że może być robiona z każdej kapusty czy to biała czy włoska . Jutro będę ją robiła z kapusty pekińskiej. Dodaję tylko do niej jeszcze/ oprócz tego co w przepisie / sok wsciśnięty z czosnku.Jeśli lubisz czosnek to polecam dodać. Gotową surówkę wstawiam do lodówki przynajmniej na pół godzinki aby się schłodziła i przegryzła.Jest naprawdę prima,no zresztą samo za siebie mówi to ,że zjedliśmy ją we dwójkę w jednym dniu. Mam nadzieję,że również i Tobie posmakuje.
a ja polecam łazanki z kapustą i boczkiem
Dzieki serdeczne za wszystkie sugestie napewno ktoras z nich wykorzystam