Ja wiem wiem...do świąt jeszcze bardzo daleko, ale zanim zacznie się gorączka zakupów, reklam ...zapraszam do posłuchania tej przecudnej kolędy...Słuchać w niej też echo niedawnych listopadowych świąt zmarłych...
wiecie czego mi bardzo brakuje w każde kolejne Boże Narodzenie?...Że u mnie w domu nikt nie śpiewa kolęd ani pastorałek. W ogóle nikt nie śpiewa :( Wszyscy się wstydzą. Ja też! A śpiewać tak lubię...ale tylko kiedy nikt mnie nie słyszy. A jak jest u Was? Pewnie macie cudowne, radosne i rozśpiewane domki ...
Tak,śpiewa Beata Rybotycka, a słowa napisał Szymon Mucha; płyta Preisnera nosi tytuł "Moje kolędy na koniec wieku". Ta kolęda po prostu rozwala,zwłaszcza jeśli się ma nieobecnych...
Byłam dziś na Powązkach odwiedzić moich bliskich.Jakże pięknie , cały cmentarz w śniegu...Jakby biel zrównała wszystko...Na wielu mogiłach paliły sie znicze w kształcie choinek (wcale nie kiczowate:) ) Odkąd odeszła moja Mama i przestałam być dzieckiem Swięta już nie są takie same...
Ja wiem wiem...do świąt jeszcze bardzo daleko, ale zanim zacznie się gorączka zakupów, reklam ...zapraszam do posłuchania tej przecudnej kolędy...Słuchać w niej też echo niedawnych listopadowych świąt zmarłych...
http://testygimnazjalne.orq.pl.wrzuta.pl/audio/1vKdpeB3jx/zbigniew_preisner_-_koleda_dla_nieobecnych
No i się poryczałam jak.....
To już my dwie gotowe. Ciarki mi po plecach chodziły
Anneau! Dziękuję! Kolęda cudna.Bardzo się wzruszyłam. Jeszcze nie raz jej posłucham. Pozdrawiam!
Smutna ale bardzo ładna kolęda.
Pozdrawiam. Aga
Aga smutna ale pełna nadziei :) dziękuję
Piękne. . .
śliczne .. dziękuję
Uwielbiam koledy Zbigniewa Preisnera :)
Dziękuję, słuchałam ze łzami i ściśnietym gardłem...... piekna kolęda.
To piękna i wzruszająca kolęda.Dziękuję że się nią podzieliłaś
...miło było mieć się z kim nią podzielić
wiecie czego mi bardzo brakuje w każde kolejne Boże Narodzenie?...Że u mnie w domu nikt nie śpiewa kolęd ani pastorałek. W ogóle nikt nie śpiewa :( Wszyscy się wstydzą. Ja też! A śpiewać tak lubię...ale tylko kiedy nikt mnie nie słyszy. A jak jest u Was? Pewnie macie cudowne, radosne i rozśpiewane domki ...
Ja mam identycznie. POzdrawiam !
Dziękuje!!! Bardzo się wzruszyłam a serce mocniej zabiło,po prostu piękna kolęda.
tak.. to piekna koleda.. choc smutna, to ja lubie..
Cudowna kolęda . Słuchałam z łzami w oczach. Pozdrawiam.
odświeżam tę kolędę...jest bardzo "na czasie". Posłuchamy razem ?:) ...czy ktoś wie, czyje to wykonanie? Beata Rybotycka....?
http://testygimnazjalne.orq.pl.wrzuta.pl/audio/1vKdpeB3jx/zbigniew_preisner_-_koleda_dla_nieobecnych
Tak,śpiewa Beata Rybotycka, a słowa napisał Szymon Mucha; płyta Preisnera nosi tytuł "Moje kolędy na koniec wieku".
Ta kolęda po prostu rozwala,zwłaszcza jeśli się ma nieobecnych...
Kocham tę kolędę.
W każdą Wigilię jej słucham...
co więcej...mysle, że słuchają jej też moi zmarli rodzice.
Ta melodia nas łączy.....
piękna
Byłam dziś na Powązkach odwiedzić moich bliskich.Jakże pięknie , cały cmentarz w śniegu...Jakby biel zrównała wszystko...Na wielu mogiłach paliły sie znicze w kształcie choinek (wcale nie kiczowate:) ) Odkąd odeszła moja Mama i przestałam być dzieckiem Swięta już nie są takie same...