W styczniu br. zostałam szczęśliwą mamą uroczego Bobasa. Karmiłam piersią przez ok. 8 miesięcy. Minęło już ok. 2 miesięce odkąd skończyłam karmić, a ja nadal prawie nie mam piersi:-((( wyglądają bardziej jak rodzynki.... Mąż mowi, że przesadzam, ale naprawdę są duużo mniejsze. Nigdy nie należałam do osób wybitnie obdarowanych przez los, ale byłam zadowolona ze swojego biustu.... Co robiłyście żeby Wasze piersi wróciły do normy po ciąży i karmieniu?
Kopii znam ten ból. Ja niestety nie znalazłam żadnego sposobu by piersi wróciły do poprzedniego rozmiaru. Pozostało mi tylko jedno - przyzwyczajenie się do stanu obecnego. Możesz oczywiście troszkę poćwiczyć co poprawi jędrność skóry lub ....przytyć. W czasie karmienia powstały gruczoły mlekowe , które zastąpiły, że tak powiem...tłuszczyk, dzięki któremu piersi są większe i bardziej okrągłe. Pozdrawiam cieplutko!
Hmmm wydawało mi się,że problem przy ciązy i karmieniu szedł w zupełnie odwrotnym keirunku, ale czasy się zmieniają więc może i tutaj nastąpiły jakieś rewolucyjne zmiany. A tu dla ciekawości artykuł poświęcone budowie i nie tylko tak ważnej dla nas części ciała http://dziecko.onet.pl/1253,6,43,budowa_piersi_-_wytwarzanie_pokarmu,artykul.html
To ja się muszę cieszyć. Bo po ciążach mam większe:)) Zawsze płakałam pamiętam jak ja wykarmię dzieci. A tu taka niespodzianka w ciąży miałam bardzo duże zwłaszcza z synem. Karmiłam go tylko pół roku a córki po ok 1,5 roku. Nic nie robiłam tak już mi zostało:)) Dodam tylko ze ogólnie nie wróciłam do wagi z przed ciąż więc może i dlatego piersi mam większe bo i cała jestem większa:)) Pozdrawiam
pamietaj tez o dobrym staniku tzn odpowiednim dla ciebie ktory uwydatni twoje piersi a nie schowa. Nie moze byc za duzy ani za maly, dobrany do ciebie no i cwiczenia:) albo zajsc w kolejna ciaze heheh (to taki zart)
Piersi trzeba ujędrnić- najlepiej prysznicami na przemian zimny i ciepły, zakończyć zimnym. No i jak ktoś już wspomniał- dobrze dobrany stanik! Przy okazji podaję super kalkulator do sprawdzenia jaki faktycznie mamy rozmiar stanika :)
Swietny ten ostatni link zauwazylam po programie Tryniti i Susan uwazam ze tak jak w Brytani u nas tez wiekaszasc polek ma zle dobrany stanik a zadko kto w sklepie umie dobrac stanik :) polecam te stronke:)) superowa
Dziękuję Wam za wszystkie porady i linki do innych stron. Od dziś będę działać żeby coś z tymi moimi małymi "fantami" (he, he) zrobić:-) Mam nadzieję, że mi sie uda.
Ze mną chyba coś jest nie tak Przelicznik sobie zrobiłam i to co wyszło w pozycji z polskimi rozmiarami zaskoczyło mnie totalnie. Ja w życiu nie widziałam w naszych sklepach takiego rozmiaru ( 65G ). Hm.....i co teraz?
Ja powinnam nosic 65F . Zrobiłam sobie ten test parę dni temu (był gdzieś na onecie pod artykułem) i zdążyłam juz zrobic rekonesans w bieliźniarskich. W kilku oświadczyli, że jeśli 65 (a bywa bardzo rzadko), to góra B. W jednym ekspedientka spojrzała na mnie i ironicznie powiedziała, że C to może będzie dobre, ale na jej oko to B będzie w sam raz. Kupuję 70/C jedne sa OK, choc rzeczywiście dośc szybko się robią luźne pod biustem, inne mają przyciasne miseczki, ale da się nosic. Czarno to widzę, smakosiu. My, szczupłe mamy przekichane :-/
Z ciekawości poszukam tego kosmicznego rozmiaru...hi hi hi, ale jak znam życie, to kupię jak zwykle 75C. Mi się raczej przelicznik do niczego nie przyda. No...chyba, że do tego żebym sobie uświadomiła, że mam źle dobraną bieliznę. Ups!
Zdaj relację z poszukiwań, może tylko u mnie taka bida Przelicznik przelicznikiem, grunt, że się dobrze nosi [Ale załozyc taki przelicznikowy, to bym chciała... ciekawośc mnie zżera ]
Moje drogie! Mi wyszedł 70 L !!! :D Pytacie co z tego, ze znacie swój rozmiar, skoro nie ma takich w sklepach. Niestety w sklepach stacjonarnych faktycznie nie ma - trzeba zamawiać w internetowych, które się w tym specjalizują. Ja znalazłam takie 2 polskie sklepy, które mają mój rozmiar (70 L) ale ceny...ok. 100- 200 zł!!! Przy czym ja teraz potrzebowałam dla matki karmiącej więc były droższe niż standardowe... Tutaj jeden ze sklepów: http://www.melissa.com.pl/ Teraz przejrzałam ich ofertę- ceny nie są aż tak straszne, duży wybór staników, i mnóóóóstwo rozmiarów :)
Moje do normy nie wróciły, ale za to akurat jestem losowi wdzięczna, bo miałam kompleks "mleczarni" Rodzynki - to brzmi pięknie ! Małe piersi to skarb ! Nie ciążą, nie dyndają, nie potrzebują stanika, a z wiekiem nie obwisną ;))) Polub je Pocwicz, wtedy rozwiną się mięśnie podtrzymujące piersi i biust bardziej się uwypukli. Trzymaj się prosto - łopatki ściągnięte!
W tej chwili Ci zazdroszczę!!! Jestem w trzecim miesiącu, a moje piersiątka urosły już o 10 cm w obwodzie!!! Ale ból jest okropny, nie daj Boże przypadkiem ich dotknąć, bo gotowa jestem zabić, masuję, smaruję, już nie wiem co robić!!! O jak ja bym się zamieniła z powrotem na swoje maleństwa!! Kochane, malutkie jabłuszka, wszędzie się mieściły, nie cisnęły nigdzie, uch, tylko czekać!! Pozdrawiam gorąco. Pamiętaj, kiedyś wszystkie będą nam zazdrościć, bo będą miały obwisłe i ble, a my malutkie zgrabniutkie i cały czas na swoim miejscu:)!!!!
W styczniu br. zostałam szczęśliwą mamą uroczego Bobasa. Karmiłam piersią przez ok. 8 miesięcy. Minęło już ok. 2 miesięce odkąd skończyłam karmić, a ja nadal prawie nie mam piersi:-((( wyglądają bardziej jak rodzynki.... Mąż mowi, że przesadzam, ale naprawdę są duużo mniejsze. Nigdy nie należałam do osób wybitnie obdarowanych przez los, ale byłam zadowolona ze swojego biustu.... Co robiłyście żeby Wasze piersi wróciły do normy po ciąży i karmieniu?
Kopii znam ten ból. Ja niestety nie znalazłam żadnego sposobu by piersi wróciły do poprzedniego rozmiaru.
Pozostało mi tylko jedno - przyzwyczajenie się do stanu obecnego. Możesz oczywiście troszkę poćwiczyć co poprawi jędrność skóry lub ....przytyć. W czasie karmienia powstały gruczoły mlekowe , które zastąpiły, że tak powiem...tłuszczyk, dzięki któremu piersi są większe i bardziej okrągłe. Pozdrawiam cieplutko!
Hmmm wydawało mi się,że problem przy ciązy i karmieniu szedł w zupełnie odwrotnym keirunku, ale czasy się zmieniają więc może i tutaj nastąpiły jakieś rewolucyjne zmiany. A tu dla ciekawości artykuł poświęcone budowie i nie tylko tak ważnej dla nas części ciała http://dziecko.onet.pl/1253,6,43,budowa_piersi_-_wytwarzanie_pokarmu,artykul.html
To ja się muszę cieszyć. Bo po ciążach mam większe:)) Zawsze płakałam pamiętam jak ja wykarmię dzieci. A tu taka niespodzianka w ciąży miałam bardzo duże zwłaszcza z synem. Karmiłam go tylko pół roku a córki po ok 1,5 roku. Nic nie robiłam tak już mi zostało:)) Dodam tylko ze ogólnie nie wróciłam do wagi z przed ciąż więc może i dlatego piersi mam większe bo i cała jestem większa:)) Pozdrawiam
pamietaj tez o dobrym staniku tzn odpowiednim dla ciebie ktory uwydatni twoje piersi a nie schowa. Nie moze byc za duzy ani za maly, dobrany do ciebie no i cwiczenia:) albo zajsc w kolejna ciaze heheh (to taki zart)
Pozdarwiam
J.
Witaj
Podaję stronki z ćwiczeniami na biust. Jak ktoś może to proszę zrobić na niebiesko bo ja nie wiem jak
http://www.modeling.pl/?sub=artykuly&fil=read&poz=11&art=42&dz=11&page=1&PHPSESSID=946f1689f682cf28fec6e8f9f4856ebc
http://juuusti.w.interia.pl/dieta/index.htm
Piersi trzeba ujędrnić- najlepiej prysznicami na przemian zimny i ciepły, zakończyć zimnym.
No i jak ktoś już wspomniał- dobrze dobrany stanik!
Przy okazji podaję super kalkulator do sprawdzenia jaki faktycznie mamy rozmiar stanika :)
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
Swietny ten ostatni link zauwazylam po programie Tryniti i Susan uwazam ze tak jak w Brytani u nas tez wiekaszasc polek ma zle dobrany stanik a zadko kto w sklepie umie dobrac stanik :) polecam te stronke:)) superowa
Dziękuję Wam za wszystkie porady i linki do innych stron. Od dziś będę działać żeby coś z tymi moimi małymi "fantami" (he, he) zrobić:-) Mam nadzieję, że mi sie uda.
link jest fajny ale ja po przeliczeniu to jakos sie w alfabecie ledwo mieszcze....a taka zakompleksiona bylam :D:D
Może się uda uaktywnić:
http://www.modeling.pl/?sub=artykuly&fil=read&poz=11&art=42&dz=11&page=1&PHPSESSID=946f1689f682cf28fec6e8f9f4856ebc
...i jeszcze jeden:
http://juuusti.w.interia.pl/dieta/index.htm
...wreszcie ten ostatni:
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
Ze mną chyba coś jest nie tak
Przelicznik sobie zrobiłam i to co wyszło w pozycji z polskimi rozmiarami zaskoczyło mnie totalnie. Ja w życiu nie widziałam w naszych sklepach takiego rozmiaru ( 65G ). Hm.....i co teraz?
a napewno dobrze wyliczylas ?? i to nasza polska miara?? moze zamow szyty na miare:)
Gdyby to wpisywanie cyfr w dwie rubryki było bardziej skomplikowane, to bym pomyślała, że się pomyliłam, ale nie...tak wyszło. Dziwny rozmiar co?
Ja powinnam nosic 65F . Zrobiłam sobie ten test parę dni temu (był gdzieś na onecie pod artykułem) i zdążyłam juz zrobic rekonesans w bieliźniarskich. W kilku oświadczyli, że jeśli 65 (a bywa bardzo rzadko), to góra B. W jednym ekspedientka spojrzała na mnie i ironicznie powiedziała, że C to może będzie dobre, ale na jej oko to B będzie w sam raz.
Kupuję 70/C jedne sa OK, choc rzeczywiście dośc szybko się robią luźne pod biustem, inne mają przyciasne miseczki, ale da się nosic.
Czarno to widzę, smakosiu. My, szczupłe mamy przekichane :-/
Z ciekawości poszukam tego kosmicznego rozmiaru...hi hi hi, ale jak znam życie, to kupię jak zwykle 75C. Mi się raczej przelicznik do niczego nie przyda. No...chyba, że do tego żebym sobie uświadomiła, że mam źle dobraną bieliznę. Ups!
Zdaj relację z poszukiwań, może tylko u mnie taka bida
Przelicznik przelicznikiem, grunt, że się dobrze nosi 
]
[Ale załozyc taki przelicznikowy, to bym chciała... ciekawośc mnie zżera
Nooooo, mnie też
Smakosiu mi pokazalo 70 H !!!
To ja byłam lepsza - wyszło L.
Tyle, że nie te wymiary wpisałam...
Moje drogie! Mi wyszedł 70 L !!! :D
Pytacie co z tego, ze znacie swój rozmiar, skoro nie ma takich w sklepach. Niestety w sklepach stacjonarnych faktycznie nie ma - trzeba zamawiać w internetowych, które się w tym specjalizują. Ja znalazłam takie 2 polskie sklepy, które mają mój rozmiar (70 L) ale ceny...ok. 100- 200 zł!!! Przy czym ja teraz potrzebowałam dla matki karmiącej więc były droższe niż standardowe...
Tutaj jeden ze sklepów:
http://www.melissa.com.pl/
Teraz przejrzałam ich ofertę- ceny nie są aż tak straszne, duży wybór staników, i mnóóóóstwo rozmiarów :)
A dla pań z dużym biustem polecam stronkę:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
Skarbnica wiedzy o dużych piersiach :D
Moje do normy nie wróciły, ale za to akurat jestem losowi wdzięczna, bo miałam kompleks "mleczarni"
Rodzynki - to brzmi pięknie ! Małe piersi to skarb ! Nie ciążą, nie dyndają, nie potrzebują stanika, a z wiekiem nie obwisną ;))) Polub je
Pocwicz, wtedy rozwiną się mięśnie podtrzymujące piersi i biust bardziej się uwypukli. Trzymaj się prosto - łopatki ściągnięte!
W tej chwili Ci zazdroszczę!!! Jestem w trzecim miesiącu, a moje piersiątka urosły już o 10 cm w obwodzie!!!
Ale ból jest okropny, nie daj Boże przypadkiem ich dotknąć, bo gotowa jestem zabić, masuję, smaruję, już nie wiem co robić!!!
O jak ja bym się zamieniła z powrotem na swoje maleństwa!! Kochane, malutkie jabłuszka, wszędzie się mieściły, nie cisnęły nigdzie, uch, tylko czekać!!
Pozdrawiam gorąco.
Pamiętaj, kiedyś wszystkie będą nam zazdrościć, bo będą miały obwisłe i ble, a my malutkie zgrabniutkie i cały czas na swoim miejscu:)!!!!