Witam. Mam techniczne pytanie - ile kotletów (średniej wielkości) wyjdzie z kilograma mięcha mielonego? Kurcze - muszę przygotować pi razy oko ilość na 70 osób i nie wiem ile kg zakupić. Chcę zrobić 200 sztuk kotlecików - 100 w sosie i 100 bez :D
Ostatnio właśnie robiłam z mięsa mielonego i z 1 kg wyszło 15 sznycelków. Mimo, że dodaje się namoczone bułeczki to nie można z nimi przedobrzyć aby nie jeść póżniej sznycli bułczanych.
Witam. Mam techniczne pytanie - ile kotletów (średniej wielkości) wyjdzie z kilograma mięcha mielonego? Kurcze - muszę przygotować pi razy oko ilość na 70 osób i nie wiem ile kg zakupić. Chcę zrobić 200 sztuk kotlecików - 100 w sosie i 100 bez :D
No i pięknie Ci dziękuję - myslałam, że powinno wyjść 15 sztul. Ale nie ma to jak zapytać fachowców :)
Ostatnio właśnie robiłam z mięsa mielonego i z 1 kg wyszło 15 sznycelków. Mimo, że dodaje się namoczone bułeczki to nie można z nimi przedobrzyć aby nie jeść póżniej sznycli bułczanych.
wariatko moja a po coz Ci 200 kotleta? Ja nie przyjezdzam....chyba, ze przyjezdzam a jeszcze nie wiem o tym :):)
Miauka - kasiabe najpierw przeliczy czy warto nas zaprosić :P:P:P hahahaah
....... ale my i bez zaproszenia zaskoczymy Ją ... no nie ?
No jasne! Eluś jak Cię .... strzelę!
Miauczydełko - mówisz, że na Twój przyjazd mam szykować 200 kotlecików? Hmm... Ela - pomożesz? PLISSSS!
babo ja bym chcial... ale guzik z tego bedzie :(
Wiem ,że w strzelaniu
nie masz sobie równych .... wiec oszczędź mnie :)
miloby bylo najechac na te Paskude....ale chyba sie nie uda :(
... a moze jednak ... to by była super niespodziewanka :)
babo u nas "krepa" jest co oznacza kryzys :( euro przeskoczylo juz rekordowa cena o 30 procent, co znaczy ze zdrozalo o 130 procent :(:(