Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Do lunaxy

  • Autor: vikunia Data: 2008-11-20 13:54:28

    Czy ja mogę prosić o ten przepis na ser smażony po czesku ?

  • Autor: nire Data: 2008-11-20 14:28:34

    Przyłanczam się do prośby :P

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-11-20 14:53:14

    Ja też poproszę o ten przepis,komentarze może każdy pisać nawet negatywne,nikt tego nie zabrania! ale nie wolno nikomu ubliżać,wrzuć na luzik Lunax:) po co się denerwujesz i denerwujesz innych! ta stronka jest piękna kocham ją i uwielbiam jak jest miło:)) Pozdrowionka

  • Autor: bytomianka Data: 2008-11-20 14:57:12

    Ja również proszę o ten przepis:))

  • Autor: ania205 Data: 2008-11-20 18:05:25

    http://wielkiezarcie.com/przepis.php?przepis=32038&ul=1
    jest coś takiego....podobnego...znalazłam..nie wiem czy aktywny....może ktoś poprawi jeżeli..nie..dziękuję...!!pozdrawiam..!!!

  • Autor: ania205 Data: 2008-11-20 18:09:14

    niebieska różyczko....dziękuję ..poprawiłaś...pozdrawiam...cieplutko..!!

  • Autor: agik Data: 2008-11-20 18:14:30

    też jestem zainteresowana...
    Ania- dzięki za przepis, tylko Lunaxa twierdzi, ze to jakiś specjalny ser i coś tam jeszcze specjalnego... niestety nie chche powiedzieć w czym rzecz...
    A może chce, tylko nie odhaczyła "udostępnienia"?

    I mam jeszcze taki apel, Kochani ( o ile mogę)
    Nie napadajmy zbytnio na Lunaxę, jest tu króciutko, może nie ma w tym wielkiej złośliwości, tylko tak "krzywo" jej wychodzi?
    No to tyle :)
    A tak jak na nią sforą polecimy to się zamknie i miło nie będzie na pewno...

    Niecierpliwie czekam na przepis na "prawdziwy" czeski ser smażony...

  • Autor: Beata500 Data: 2008-11-20 16:51:58

    Ja również dołączam sie do prośby.

  • Autor: vikunia Data: 2008-11-20 18:21:26

    Dziękuję lunaxo. http://wielkiezarcie.com/przepis38689.html

  • Autor: bytomianka Data: 2008-11-20 19:10:54

       
       Dziękuję bardzo za przepis:)) Pozdrawiam,!

  • Autor: Alaewa Data: 2008-11-22 02:14:49

    Faktycznie, Czesi, Słowacy mają specjalny ser do smażenia, panierowania. Nie znaczy to, że u nas nie kupi się podobnego. Zaprzyjaźniona Słowaczka mówiła, że ten ser ma mniejszą zawartość tłuszczu. Z wypróbowanych przeze mnie gatunków, dostępnych u nas, świetnie sprawdza się ser Morski i Cheddar. No i trzeba go dokładnie panierować, można nawet ponownie po pierwszym panierowaniu obtoczyć znowu w jajku i bułce, to zapobiegnie wypłynięciu sera w trakcie smażenia z panierki. No.. sos tatarski konieczny. Ja kupuję firmy Develey, nie jest tak dobry jak czeski, ale całkiem smaczny.

Przejdź do pełnej wersji serwisu