W Lidlu pojawiły się maty silikonowe do pieczenia,są chyba aż trzy rodzaje w różnych wielkościach i różnych cenach.Jakość też różna.Zakupiłam sobie kilka,a właściwie to ślubny i kupił. Przypomniało mi się ,że Luckystar pisała w wątku o przydasiach o posiadaniu takowych ,któraś nawet pytała gdzie to zdobyć. A więc są ...
Ja już też sobie kupiłam, ale był tylko jeden rozmiar i trochę za mały dla mnie (38/33cm, czy coś koło tego). nie wiem jaka będzie w użyciu bo jeszcze nie próbowałam. Widziałam już takie maty ale były bardzo drogie (ok 60 - 70 zł), ja za moją płaciłam 12,99, więc nie wiem jaka jest między nimi różnica, chyba różnią się tylko grubością. W Lidlu też widziałam różne foremki silikonowe bardzo tanie, ale???????????? były tak cieniutkie (aż przeźroczyste) że chyba bałabym się wstawić taką formę do piekarnika.
Basiu, to nie ma znaczenia..ze byly cienkie..az przezroczyste.. :) One sa do tego aby w nich piec..i naprawde sa super :) Mam kilka roznych foremek i wszystkie sa ok. Kolory sa rozne. Dla porownania mata do pieczenia rozmiar 50cm x 40cm kosztuje u mnie 4,99€. Maty sa tez ok.. jednak kroic na nich sie nie da. Dobre sa do pieczenia malych ciasteczek..ale rowniez do rozwalkowywania na ncih ciasta i przenoszenia w inne miejsce.
W Lidlu pojawiły się maty silikonowe do pieczenia,są chyba aż trzy rodzaje w różnych wielkościach i różnych cenach.Jakość też różna.Zakupiłam sobie kilka,a właściwie to ślubny i kupił.
Przypomniało mi się ,że Luckystar pisała w wątku o przydasiach o posiadaniu takowych ,któraś nawet pytała gdzie to zdobyć.
A więc są ...
Ja już też sobie kupiłam, ale był tylko jeden rozmiar i trochę za mały dla mnie (38/33cm, czy coś koło tego). nie wiem jaka będzie w użyciu bo jeszcze nie próbowałam. Widziałam już takie maty ale były bardzo drogie (ok 60 - 70 zł), ja za moją płaciłam 12,99, więc nie wiem jaka jest między nimi różnica, chyba różnią się tylko grubością. W Lidlu też widziałam różne foremki silikonowe bardzo tanie, ale???????????? były tak cieniutkie (aż przeźroczyste) że chyba bałabym się wstawić taką formę do piekarnika.
Basiu, to nie ma znaczenia..ze byly cienkie..az przezroczyste.. :) One sa do tego aby w nich piec..i naprawde sa super :) Mam kilka roznych foremek i wszystkie sa ok. Kolory sa rozne.
Dla porownania mata do pieczenia rozmiar 50cm x 40cm kosztuje u mnie 4,99€.
Maty sa tez ok.. jednak kroic na nich sie nie da. Dobre sa do pieczenia malych ciasteczek..ale rowniez do rozwalkowywania na ncih ciasta i przenoszenia w inne miejsce.