Forum

Kuchenne porady

Jeszcze raz przydasie - Lidl

• Autor: Baśka Data: 2008-11-21 05:57:04

W Lidlu pojawiły się maty silikonowe do pieczenia,są chyba  aż trzy rodzaje w różnych wielkościach i różnych cenach.Jakość też różna.Zakupiłam sobie kilka,a właściwie to ślubny i kupił.
     Przypomniało mi się ,że Luckystar pisała w wątku o przydasiach o posiadaniu takowych ,któraś nawet pytała gdzie to zdobyć.
     A więc są ...

• Autor: basia19 Data: 2008-11-21 09:36:26

Ja już też sobie kupiłam, ale był tylko jeden rozmiar i trochę za mały dla mnie (38/33cm, czy coś koło tego). nie wiem jaka będzie w użyciu bo jeszcze nie próbowałam. Widziałam już takie maty ale były bardzo drogie (ok 60 - 70 zł), ja za moją płaciłam 12,99, więc nie wiem jaka jest między nimi różnica, chyba różnią się tylko grubością. W Lidlu też widziałam różne foremki silikonowe bardzo tanie, ale???????????? były tak cieniutkie (aż przeźroczyste) że chyba bałabym się wstawić taką formę do piekarnika.

• Autor: Glumanda Data: 2008-11-21 20:06:45

Basiu, to nie ma znaczenia..ze byly cienkie..az przezroczyste.. :) One sa do tego aby w nich piec..i naprawde sa super :) Mam kilka roznych foremek i wszystkie sa ok. Kolory sa rozne.
    Dla porownania mata do pieczenia rozmiar 50cm x 40cm kosztuje u mnie 4,99€.
    Maty sa tez ok.. jednak kroic na nich sie nie da. Dobre sa do pieczenia malych ciasteczek..ale rowniez do rozwalkowywania na ncih ciasta i przenoszenia w inne miejsce.

Przejdź do pełnej wersji serwisu