Mleko , margaryne, cukier i kakao zagotować i wystudzić. Gdy juz będzie zimne wsypac mleko w proszku i dobrze wymieszać. Jeżeli masa będzie za rzadka można dosypać resztę mleka
Smarować wafle, i układać jeden na drugim. Przycisnąć deską, a na góre postawić garnek z wodą. Pozostawić na 20 - 30 minut.
kuchareczka, pytanie nie jest o to jak przełożyć wafle, tylko jak je upiec w maszynce - innymi słowy, potrzebny przepis na ciasto andrutowe, że się tak wyrażę. gapciu jedna.
Szukam przepisu jak zrobic wafle-andruty.Mam maszynke ale nie mam przepisu na ciasto.Prosze o pomoc
Witam. Polecam Ci mój sprawdzony przepis na wafle - andruty.
2 paczki suchych wafli ( najlepsze sa te cieńkie prostokątne ) ale mogą być też inne
Masa kakaowa :
1,5 szklanki świeżego mleka
1 margaryna (ok 20 dkg)
1,5 szklanki cukru
3 łyzki kakao
1/2 paczki mleka w proszku
Mleko , margaryne, cukier i kakao zagotować i wystudzić. Gdy juz będzie zimne wsypac mleko w proszku i dobrze wymieszać.
Jeżeli masa będzie za rzadka można dosypać resztę mleka
Smarować wafle, i układać jeden na drugim. Przycisnąć deską, a na góre postawić garnek z wodą. Pozostawić na 20 - 30 minut.
Polecam wafle sa naprawde przepyszne
kuchareczka, pytanie nie jest o to jak przełożyć wafle, tylko jak je upiec w maszynce - innymi słowy, potrzebny przepis na ciasto andrutowe, że się tak wyrażę. gapciu jedna.
Dana, znalazłam coś takiego:
http://www.przepisykulinarne.net.pl/ciasta/Andruty/
Stokrotne dzięki