Chcialam sie podzielic wiadomoscia, ze dzis spadl u nas pierwszy snieg..a wlasciwie to on caly czas pada... i wszystko jest juz biale... Mam nadzieje, ze w nocy nie przymrozi..bo rano musze jechac do Stuttgartu..i wcale mi sie to nie podoba.. :(
U mnie w Strzelinie też już jest biało i ślicznie. Tylko jak sobie pomyślę, że rano ten cały śliczny śnieżek z samochodu będę musiała zdrapać, to już mniej przyjemnie mi się robi. Dziecię moje z Wrocławia mi właśnie donosi, że cały Wrocław stoi w korkach, bo śnieg spadł...
Jak pieknie. Mnie sie marza biale swieta....no ale w tym klimacie moge o nich tylko pomarzyc. Dzis w Szkocji popruszylo - co jest ewenementem o tej porze roku. Ale pewnie do poludnia wszystko zniknie bo generalnie jest cieplo.Tu snieg spada zwykle w styczniu i lezy 2-3 dni ;(
Ano....wodziło mnie dzisiaj na bocznych drogach, ech tylko nie do tego co trzeba :).Zmiana oponek juz tuż, tuz, ale nie zaryzykuję jazdy letnimi osiedlowymi uliczkami.Strach się bać normalnie...
Od 18-tego mamy snieg a dzisiaj sztorm sniezny na calym wschodnim wybrzerzu Szwecji. Wlasnie wrocilam z centralnego Sztokholmu i samochod rzucalo na lewo i na prawo, bardzo nie przyjemnie. W nocy ma byc jeszcze gorzej,,,kulminacja jutro rano,hmmm, mam tyle spraw do zalatwienia i musze jechac samochodem :((( Mamy biala, gruba piezyne sniegowa i jakos jasniej sie zrobilo:) , bo o godzinie 15e-j u nas juz ciemno,,,,
Zazdroszczę wam tej zimowej aury. Zdjecia piękne, u mnie w Poznaniu szaro i ponuro. Zaczęło wczoraj trochę padać ale Pani Zima się rozmyśliła i poszłą gzie indziej.
w Warszawie w piątek jeszcze z Marlą na spacerek się wybrałyśmy po starym mieście , było zimno troche ale nic nie sypało ani nie padało. Śnieg zaczął sypać w sobotę i tak nie przestał do mojego wyjazdu niedzielnego. Katowice również przywitały mnie bielą :)
Chcialam sie podzielic wiadomoscia, ze dzis spadl u nas pierwszy snieg..a wlasciwie to on caly czas pada... i wszystko jest juz biale...
Mam nadzieje, ze w nocy nie przymrozi..bo rano musze jechac do Stuttgartu..i wcale mi sie to nie podoba.. :(
Ale Ci fajnie :) Ja już nie mogę doczekać się śniegu... Mam w planach lepić z córeczką bałwana i jeździć na sankach :D
U mnie w Strzelinie też już jest biało i ślicznie. Tylko jak sobie pomyślę, że rano ten cały śliczny śnieżek z samochodu będę musiała zdrapać, to już mniej przyjemnie mi się robi. Dziecię moje z Wrocławia mi właśnie donosi, że cały Wrocław stoi w korkach, bo śnieg spadł...
Możecie mi wyjaśnić co to jest śnieg?
U nas na dolnymśląsku,napadało go bardzo sporo.Wszędzie biało,już widać że nadchodzi zima.
Lajanku, przyjedź do Polic, śnieg przepyszny...
ale wracając z pracy musiałam zeskrobać ten przymarzniety snieg z samochodu....hihihi
pozdrawiam jasia
Jasia, niestety, u mnie czarny asfalt. Od około 10 lat nie można było zrobić kuligu, brak śniegu. Swoisty mikroklimat odganiający chmury śniegowe.
od jakiejś godzinki i u nas sypie , jutro bedzie bialutko :))
U nas cały czas zdrowo sypie.
U mnie śniegu na samochodach zaledwie 1 cm..za to grad walił niemiłosiernie,myslałam ,że szyby potłucze...
Ależ teraz sypie w Szczecinie!
Jak pieknie. Mnie sie marza biale swieta....no ale w tym klimacie moge o nich tylko pomarzyc.
Dzis w Szkocji popruszylo - co jest ewenementem o tej porze roku. Ale pewnie do poludnia wszystko zniknie bo generalnie jest cieplo.Tu snieg spada zwykle w styczniu i lezy 2-3 dni ;(
U mnie też bialutko.
Do świat chyba się nie utrzyma, przynajmniej nie u mnie, ale na razie biało
w Krakowie tez zima na całego
U mnie też zaczęło..
a oponki letnie..kurna olek!
U mnie sanki na witrynie w sklepie stoja..hehe..piękne, czerwone)))
jak tylko spadnie śnieg to ściągnę jedne i każę się wozić dookoła obiektu)))
Ano....wodziło mnie dzisiaj na bocznych drogach, ech tylko nie do tego co trzeba :).Zmiana oponek juz tuż, tuz, ale nie zaryzykuję jazdy letnimi osiedlowymi uliczkami.Strach się bać normalnie...
Od 18-tego mamy snieg a dzisiaj sztorm sniezny na calym wschodnim wybrzerzu Szwecji. Wlasnie wrocilam z centralnego Sztokholmu i samochod rzucalo na lewo i na prawo, bardzo nie przyjemnie. W nocy ma byc jeszcze gorzej,,,kulminacja jutro rano,hmmm, mam tyle spraw do zalatwienia i musze jechac samochodem :((( Mamy biala, gruba piezyne sniegowa i jakos jasniej sie zrobilo:) , bo o godzinie 15e-j u nas juz ciemno,,,,
Zazdroszczę wam tej zimowej aury. Zdjecia piękne, u mnie w Poznaniu szaro i ponuro. Zaczęło wczoraj trochę padać ale Pani Zima się rozmyśliła i poszłą gzie indziej.
..a ja bylam na sankach :) i bylo super :)
w Warszawie w piątek jeszcze z Marlą na spacerek się wybrałyśmy po starym mieście , było zimno troche ale nic nie sypało ani nie padało. Śnieg zaczął sypać w sobotę i tak nie przestał do mojego wyjazdu niedzielnego. Katowice również przywitały mnie bielą :)