Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pomocy z aniołkiem!!!!!!

• Autor: drakas Data: 2008-11-21 22:08:51

Bardzo proszę o pomoc!!!! Mszę na czwartek przebrać synka za aniołka, będą próbnie wystawiać jasełka w domu starców, czy gdzieś tam.Nie mam pojęcia jak to zrobić, przez ostatnie 3 lata był "za króla" i to już mam opanowane:) Natomiast aniołek ze skrzydełkami do zrobienia na czwartek trochę mnie przeraża, tym bardziej że po wpisaniu hasła "anioł" na google wyskakują mi prawie same upadłe anioły, albo inne gołe baby ze skrzydełkami - chyba nie o to chodzi:)
    Może ktoś z Was ma pomysł, albo robił cos takiego:)
    Na szybkiego po szkole kupiłam białą bibułę, wprawdzie mój mąż doradza, by oskubać jakiegoś ptaka, ale gdzie ja w tych czasach znajdę czystego białego ptaka????
    Pomożecie??????
    Proszę, proszę....

• Autor: aloalo Data: 2008-11-21 22:32:52

ja też często występowalam w jasełkach, zawsze jako... pastuszek :) Ale Aniołek też oczywiście był. Miał białą sukeinkę taką jak do komunii dzieci mają (alba) przewiązaną w pasie złotym sznurem, a skrzydła byly wycięte z kartonu a za piórka robiłu ponaklejane kawałki białej bibułki (takie prostąkąciki). Do tego były przyczepione gumki,przez które przekładało się ręce i już! Anioł jak malowany :)

• Autor: Agapis Data: 2008-11-21 22:33:01

Ptak to i może dobry pomysł, ale czy jeden by wystarczył ;) Spróbuj może wyciąć z kartonu kształt skrzydeł i naklej na niego od dołu ku górze bibułki(szer. ok. 4 cm.) do połowu ponacinane w paseczki. O rany!!! Czy to można zrozumieć???

• Autor: anneau Data: 2008-11-21 22:37:25

a zobacz - tutaj zamiast piór chyba użyto pasków waty. Może wykrój ze sztywnego kartonu kształt skrzydeł i pooklejaj je dokładnie (jak dachówka) paseczkami waty...

http://img.bazarek.pl/10136/2637/162690/939106206476278eacc3ab.jpg

a tu: chyba po prostu ułożona harmonijka... http://www.blogownik.pl/pliki/blog/0611/8708/1883/kopia_aniol.jpg

• Autor: till Data: 2008-11-21 23:13:08

Skrzydła wycięte z kartonu, naklejone na grubą tekturę, pomalowane obustronnie na biało i ozdobione z brzegów srebrnym łańcuchem choinkowym.
    Później tylko jeszcze trochę srebrnego sprayu i skrzydlata Nieletnia gotowa.
    Sukienkę Aniołka całe szczęście mieliśmy z przedszkola...

• Autor: kola Data: 2008-11-21 23:14:16

o ile sie nie myle, to chyba w Tesco (albo w Realu ?) widzialam takie skrzydelka aniolka gotowe, tylko zalozyc.

• Autor: drakas Data: 2008-11-21 23:16:47

o, jeny, nie spodziewałam sie tak szybko.
    Bardzo serdecznie dziękuję

• Autor: Tekla Data: 2008-11-22 15:44:16

Gotowe skrzydełka dla aniołka widziałam w Makro.
    .

• Autor: anneau Data: 2008-11-23 11:26:07

...przyszło mi teraz do głowy jeszcze jedno : można okleić skrzydła anielskie watoliną! Taką, którą kupuje się na metry w pasmanterii do ocieplania kurtek i płaszczy. Wygląda jak wata i myślę, że można by z niej zrobić skrzydła Anielskie. W prawdzie będzie taki jeszcze "nieopierzony aniołek"- bo watolina wygląda jak puch bardziej...ale to jeszcze lepiej - w końcu w jasełkach występuje dziecko :)

• Autor: drakas Data: 2008-11-23 23:46:37

Już zrobiłam:) Jestem z siebie dumna:) Zrobiłam dwa skrzydła na gumkach:) Oklejone bardzo gęsto bibułką marszczoną i naprawdę fajnie wyszły:)
    Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi:)

• Autor: Wkn Data: 2008-11-24 16:06:02

zdjęcieeeeeeeeee! natychmiast! :D

Przejdź do pełnej wersji serwisu