Jesteś niesamowita! Torty tortami, ( piękne , nie ma co!), ale widać, że masz bardzo wrażliwą duszę i zacięcie artystyczne. Jeśli kiedykolwiek udałoby mi się zrobić takie cuda - nie pozwoliłabym ich pożreć! o nie!!
Dorotko są prześliczne,powinnaś otworzyć swoją cukiernię ...ja będę stałą klientką !! wyglądają jak z obrazka, domyślam się ,że Twoja kuchnia musi być super zaopatrzona przede wszystkim w sprzęt...albo nie Ty jesteś zaopatrzona w cudowny talent !! gratuluję i serdecznie pozdrawiam Marta
Dzięki Martusiu za miłe slowa. O tej cukierni to marze od dawna i chyba na marzeniach sie skonczy. Niestety kuchni nie mam zaopatrzonej tak jak powinna byc . Kombinuje jak moge bo niestety sprzety do stylu angielskiego są mega drogie :-( .
Dorota, twoje torty jak zwykle istne cudo :) Powiedz mi, ten samochód jest zrobiony z biszkoptu i obłożony kremem? czy też w inny sposób? Będe robić tort dla teścia na 50-ke, a że On jest kierowcą Tira to wymyśliłam sobie tort z ciężarówką i szukam fajnego sposobu na wykonanie tego samochodu. Będe wdzięczna za sugestie. Pozdrawiam :)
>Będe robić tort > dla teścia na 50-ke, a że On jest kierowcą Tira to wymyśliłam sobie tort z > ciężarówką i szukam fajnego sposobu na wykonanie tego samochodu.
hahahah tak sie składa,ze mój tata 1 grudnia konczy 50 lat i tez jest kierowcą tira . Zastanawiam sie wlasnie nad tortem dla niego . mam 2 opcje albo zrobie tira albo elegancki , piętrowy tort , musze sie jeszcze zastanowic . Podaj mi swojego maila to wysle ci swietną fotke takiego wlasnie tortu i podpowiem jak go zrobic . Pozdrawiam
jejku.. niezły zbieg okoliczności :) Dzieki za linka do tortu Zygzak. Ja mysłam o zrobieniu tira z przekładanych wafli i obłożeniu masą cukrową, ale ciekawa jestem co mi podeślesz, moj mail: korka@go2.pl. Jak znam życie :) to skorzystam z twojego pomysłu :) pozdro!
nie radze robic tortu z wafli bo one bardzo szybko nasiąkają masą , którą są przełozone . Wszystko ci oklapnie zanim udekorujesz tort. Sprawdz maila , tam ci wszystko napisalam Pozdrawiam
W piątek robilam 2 takie torty więc mialam troche roboty
i popołudniu tata zadzwonił,ze wraca i juz następnego dnia jedzie w trase więc na szybkiego robiłam trzeci tort . Juz nie mialam czasu na bawienie się więc zrobiłam taki zwykły posypany kokosem a ,ze mialam kilka różyczek zrobionych wczesniej to ubralam nimi. Na szczescie tacie sie podobał a najwazniejsze,ze smakował
ino to nie jest tak,ze rysuje po torcie pokrytym masą cukrową. wtedy nie moglabym się mylic. szkic np. Kubusia robie na torcie posmarowanym zwykłą masą maślaną , wtedy jesli mi cos nie wyjdzie moge wygładzić go nożem i znowu probowac.Czasami robie tak godzine i dłuzej ;-) az do skutku Rowniez pozdrawiam świątecznie
Heh no ale cacka... zastanawiam się kiedy będzie ta cukiernia ??? Pisze się na listę klientów ;)) PS Wcale nie jest tak trudno wystartować!!! mnie się udało (puk..puk..) Spróbuj!!!!!!!!
Miś
Pani Pająkowa i jej przyjaciele ze słonecznej doliny
Tort na chrzest
Zygzaki
Kubus
i jeden na wieczor panienski
Robisz fantastyczne torty, aż szkoda że musza byc zjedzone.
Dorotko jak zwykle rewelacyjne. Brak mi słów na opisanie Twojego talentu "tortowego".
Dorotko Twój talent jest oszałamiający!!!!!!! powinnaś zarabiać na tym i to grubą kasę:)
Super!Dobrze,że robisz zdjęcia,przynajmniej możemy podziwiać Twój talent.
Torciki są po prostu śliczne!! Masz niesamowity talent!
Piekne .Pozdrawiam
Dorotaxx -Twoje torty to prawdziwe arcydzieła ,po prostu piękne.Pozdrawiam.
Jesteś niesamowita! Torty tortami, ( piękne , nie ma co!), ale widać, że masz bardzo wrażliwą duszę i zacięcie artystyczne. Jeśli kiedykolwiek udałoby mi się zrobić takie cuda - nie pozwoliłabym ich pożreć! o nie!!
msz talent dziewczyno!!!!
Dorotko są prześliczne,powinnaś otworzyć swoją cukiernię ...ja będę stałą klientką !! wyglądają jak z obrazka, domyślam się ,że Twoja kuchnia musi być super zaopatrzona przede wszystkim w sprzęt...albo nie Ty jesteś zaopatrzona w cudowny talent !! gratuluję i serdecznie pozdrawiam Marta
Torty piękne. Gratuluję talentu!!!
Dzięki Martusiu za miłe slowa. O tej cukierni to marze od dawna i chyba na marzeniach sie skonczy.
Niestety kuchni nie mam zaopatrzonej tak jak powinna byc . Kombinuje jak moge bo niestety sprzety do stylu angielskiego są mega drogie :-( .
jestem pod wrażeniem!! Niesamowite!! Gratuluje talentu!!
Dorotko PRZEŚLICZNE!!!!!!!!! Jak tylko otworzysz własna cukiernię to daj znać :-) A pieniążek prawdziwy ? ;-))
pieniążki są z hurtowni z zabawkami ale podobno mozna znalezc taką jadalną kase. Pozdrawiam
super jak zwykle;-)
cudoooooooooooooooooowne:)))))szkoda,ze nie mam takiego talentu.....gratulacje:))))
Super Dorotko :) Twój talent , to profesjonalizm w każdym calu :)))))))))))))))
Dzięki kochani za miłe słowa.
Cudowne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dorota, twoje torty jak zwykle istne cudo :)
Powiedz mi, ten samochód jest zrobiony z biszkoptu i obłożony kremem? czy też w inny sposób?
Będe robić tort dla teścia na 50-ke, a że On jest kierowcą Tira to wymyśliłam sobie tort z ciężarówką i szukam fajnego sposobu na wykonanie tego samochodu. Będe wdzięczna za sugestie. Pozdrawiam :)
Użytkownik ina73 napisał w wiadomości:
> Powiedz mi, ten samochód jest
> zrobiony z biszkoptu i obłożony kremem?
Dokładnie tak . Tutaj masz przepis z fotkami : http://wielkiezarcie.com/przepis31589.html
>Będe robić tort
> dla teścia na 50-ke, a że On jest kierowcą Tira to wymyśliłam sobie tort z
> ciężarówką i szukam fajnego sposobu na wykonanie tego samochodu.
hahahah tak sie składa,ze mój tata 1 grudnia konczy 50 lat i tez jest kierowcą tira . Zastanawiam sie wlasnie nad tortem dla niego . mam 2 opcje albo zrobie tira albo elegancki , piętrowy tort , musze sie jeszcze zastanowic . Podaj mi swojego maila to wysle ci swietną fotke takiego wlasnie tortu i podpowiem jak go zrobic .
Pozdrawiam
jejku.. niezły zbieg okoliczności :) Dzieki za linka do tortu Zygzak. Ja mysłam o zrobieniu tira z przekładanych wafli i obłożeniu masą cukrową, ale ciekawa jestem co mi podeślesz, moj mail: korka@go2.pl. Jak znam życie :) to skorzystam z twojego pomysłu :)
pozdro!
nie radze robic tortu z wafli bo one bardzo szybko nasiąkają masą , którą są przełozone . Wszystko ci oklapnie zanim udekorujesz tort. Sprawdz maila , tam ci wszystko napisalam
Pozdrawiam
Dorotko, i jaki torcik zrobiłas na urodziny taty?
W piątek robilam 2 takie torty więc mialam troche roboty
i popołudniu tata zadzwonił,ze wraca i juz następnego dnia jedzie w trase więc na szybkiego robiłam trzeci tort . Juz nie mialam czasu na bawienie się więc zrobiłam taki zwykły posypany kokosem a ,ze mialam kilka różyczek zrobionych wczesniej to ubralam nimi. Na szczescie tacie sie podobał a najwazniejsze,ze smakował
Jak zwykle poprostu przepięknie :) Możesz mi podesłać na maila szablon Kubusia Puchatka??
dziękuje slicznie za miłe słowa.
Nie mam szblonu kubusia puchatka. Nie uzywam szablonów. Rysuje wykałaczką po torcie
Rysujesz z głowy? nie masz żadnego wzoru???
biore tort,siadam z nim przed kompem , zerkam na wybrany rysunek lub inny tort i rysuje wykałaczką.
No teraz to mnie powaliłas na kolana na maxa !! W życiu nie odważyłabym sie robić wzoru "od ręki". DUŻY PODZIW!
pozdrawiam świątecznie :)
ino to nie jest tak,ze rysuje po torcie pokrytym masą cukrową. wtedy nie moglabym się mylic. szkic np. Kubusia robie na torcie posmarowanym zwykłą masą maślaną , wtedy jesli mi cos nie wyjdzie moge wygładzić go nożem i znowu probowac.Czasami robie tak godzine i dłuzej ;-) az do skutku
Rowniez pozdrawiam świątecznie
Pisze się na listę klientów ;))
PS Wcale nie jest tak trudno wystartować!!! mnie się udało (puk..puk..) Spróbuj!!!!!!!!