Forum

Gawędy o jedzeniu

Panierujemy

  • Autor: eyta Data: 2008-11-24 15:53:33

    Wpadłąm na pomysł założenia takiego wątka podczas przygotowań do dzisiejszergo obiadu,nie miałm zbyt duzo czasu ,więc robiłam kotlety z piersi kurczaka , zastanawiałam sie jak je upanierować. Moje panierki to ": bułka tarta, bułka tarta z dodatkiem prażonego sezamu, czipsów pogniecienych, parmezanem tartym,ziołami i czosnkiem suszonymi. Do jajka dodaje natkę pietruszki , kperek. Ze schabem tak nie kombinuję lubię tradycyjnie, ewentualnie odrobinę suszonego tymianku. W czym panierujecie , co dodajecie do panierek??????Podzielcie się doswiadczeniami, proszę . Napisałam słów kilka i zaraz uciekam do pracy, ale rano wróce i będę czytała....

  • Autor: alman Data: 2008-11-24 16:15:17

    bardzo dobra jest panierka ze słonych paluszków zmielonych, a także płatków kukurydzianych /te śniadaniowe/

  • Autor: bytomianka Data: 2008-11-24 16:16:01

      
       Gdy robię kotlety z piersi kurczaka to robie tak; po rozbiciu kotletów nacieram je czosnkiem, solę, posypuję pieprzem idaje na 1/2 godz. do lodowki,Następnie panieruje najpierw w bułce tartej a potem w jajku i od razu kłade na rozgrzany tłuszcz.Smaże z obu stron. Mają specyficzny smak .Pozdrawiam serdecznie. bytomianka.

  • Autor: sirs Data: 2008-11-24 16:54:02

    Użytkownik bytomianka napisał w wiadomości:
    > Gdy robię kotlety z piersi kurczaka to robie tak; po
    > rozbiciu kotletów nacieram je czosnkiem, solę, posypuję pieprzem idaje na 1/2
    > godz. do lodowki,Następnie panieruje najpierw w bułce tartej a potem w jajku i
    > od razu kłade na rozgrzany tłuszcz.Smaże z obu stron. Mają specyficzny smak
    > .Pozdrawiam serdecznie. bytomianka.


    chyba w takiej kolejności, jajko, potem bułka?

  • Autor: martita Data: 2008-11-24 18:32:14

    Myślę, że bytomianka podała prawidłową kolejność. Ja też tak panieruję piersi z kurczaka - bułka tarta, jajko i na patelnie.

  • Autor: MYSZA99 Data: 2008-11-25 14:17:46

    ja też panieruję najpierw w bułce potem w jajku

  • Autor: vikunia Data: 2008-11-24 16:25:20

    dobra jest panierka z platkow owsianych.

  • Autor: sirs Data: 2008-11-24 16:51:28

    ktoś już wspominał, ja też często używam pokruszonych płatków kukurydzianych - szczegóknie do hot weengs'ów. No ale to jeden z kilkunastu sładników do tej panierki.

  • Autor: pszczólka Data: 2008-11-24 20:12:08

    Polecam ,piersi z kurczaka posypac solą i pieprzem z odrobiną cary (na pół godz. do lodówki), a na panierkę bułka tarta pół na pół z wiórkami kokosowymi. Do tego podaję ryż z kurkumą i salatę z winegretem. Pycha.

  • Autor: kokliko Data: 2008-11-25 03:54:02

    A ja myslalam,ze salata zawsze z vinegretem, chyba glupia bylam.

  • Autor: pszczólka Data: 2008-11-25 22:07:00

    Ha ha, jak to jest uszczypliwośc to przepraszam nie poznałam się.

  • Autor: aloalo Data: 2008-11-24 20:41:30

    Ja ostatnio z braku potrzebnej ilości bułki tartej (a schabowe rozbite i przyprawione) starłam surowy kalafior na średnich oczkach i zmieszałam z tą bułką tartą, którą miałam (kalafior przeważał).  Kotlety obtoczyłam najpierw w mące, potem w rozbełtanym jajku a potem w kalafiorze z bułką i na patelnię! Smak obłędny! Mąż powiedzial, że już innych schabowych nie chce :) Były takie soczyste, że szok! I tak z braku laku powstało świetne danie :)

  • Autor: kokliko Data: 2008-11-25 03:56:41

    Brawo, tak sie rodza nowe dania w ksiazkach kucherskich!!!!!!!!

  • Autor: m.sosenka Data: 2008-11-25 07:50:02

    kiedys tato przed panierowaniem potaczał kotlety schabowe w drobniutko posiakanej cebulce ale trzeba miec do tego duzo cierpliwosci bo odpada niestety! ale smak rewelacyjny! ;0 )

Przejdź do pełnej wersji serwisu