Wpadłąm na pomysł założenia takiego wątka podczas przygotowań do dzisiejszergo obiadu,nie miałm zbyt duzo czasu ,więc robiłam kotlety z piersi kurczaka , zastanawiałam sie jak je upanierować. Moje panierki to ": bułka tarta, bułka tarta z dodatkiem prażonego sezamu, czipsów pogniecienych, parmezanem tartym,ziołami i czosnkiem suszonymi. Do jajka dodaje natkę pietruszki , kperek. Ze schabem tak nie kombinuję lubię tradycyjnie, ewentualnie odrobinę suszonego tymianku. W czym panierujecie , co dodajecie do panierek??????Podzielcie się doswiadczeniami, proszę . Napisałam słów kilka i zaraz uciekam do pracy, ale rano wróce i będę czytała....
Gdy robię kotlety z piersi kurczaka to robie tak; po rozbiciu kotletów nacieram je czosnkiem, solę, posypuję pieprzem idaje na 1/2 godz. do lodowki,Następnie panieruje najpierw w bułce tartej a potem w jajku i od razu kłade na rozgrzany tłuszcz.Smaże z obu stron. Mają specyficzny smak .Pozdrawiam serdecznie. bytomianka.
Użytkownik bytomianka napisał w wiadomości: > Gdy robię kotlety z piersi kurczaka to robie tak; po > rozbiciu kotletów nacieram je czosnkiem, solę, posypuję pieprzem idaje na 1/2 > godz. do lodowki,Następnie panieruje najpierw w bułce tartej a potem w jajku i > od razu kłade na rozgrzany tłuszcz.Smaże z obu stron. Mają specyficzny smak > .Pozdrawiam serdecznie. bytomianka.
ktoś już wspominał, ja też często używam pokruszonych płatków kukurydzianych - szczegóknie do hot weengs'ów. No ale to jeden z kilkunastu sładników do tej panierki.
Polecam ,piersi z kurczaka posypac solą i pieprzem z odrobiną cary (na pół godz. do lodówki), a na panierkę bułka tarta pół na pół z wiórkami kokosowymi. Do tego podaję ryż z kurkumą i salatę z winegretem. Pycha.
Ja ostatnio z braku potrzebnej ilości bułki tartej (a schabowe rozbite i przyprawione) starłam surowy kalafior na średnich oczkach i zmieszałam z tą bułką tartą, którą miałam (kalafior przeważał). Kotlety obtoczyłam najpierw w mące, potem w rozbełtanym jajku a potem w kalafiorze z bułką i na patelnię! Smak obłędny! Mąż powiedzial, że już innych schabowych nie chce :) Były takie soczyste, że szok! I tak z braku laku powstało świetne danie :)
kiedys tato przed panierowaniem potaczał kotlety schabowe w drobniutko posiakanej cebulce ale trzeba miec do tego duzo cierpliwosci bo odpada niestety! ale smak rewelacyjny! ;0 )
Wpadłąm na pomysł założenia takiego wątka podczas przygotowań do dzisiejszergo obiadu,nie miałm zbyt duzo czasu ,więc robiłam kotlety z piersi kurczaka , zastanawiałam sie jak je upanierować. Moje panierki to ": bułka tarta, bułka tarta z dodatkiem prażonego sezamu, czipsów pogniecienych, parmezanem tartym,ziołami i czosnkiem suszonymi. Do jajka dodaje natkę pietruszki , kperek. Ze schabem tak nie kombinuję lubię tradycyjnie, ewentualnie odrobinę suszonego tymianku. W czym panierujecie , co dodajecie do panierek??????Podzielcie się doswiadczeniami, proszę . Napisałam słów kilka i zaraz uciekam do pracy, ale rano wróce i będę czytała....
bardzo dobra jest panierka ze słonych paluszków zmielonych, a także płatków kukurydzianych /te śniadaniowe/
Gdy robię kotlety z piersi kurczaka to robie tak; po rozbiciu kotletów nacieram je czosnkiem, solę, posypuję pieprzem idaje na 1/2 godz. do lodowki,Następnie panieruje najpierw w bułce tartej a potem w jajku i od razu kłade na rozgrzany tłuszcz.Smaże z obu stron. Mają specyficzny smak .Pozdrawiam serdecznie. bytomianka.
Użytkownik bytomianka napisał w wiadomości:
> Gdy robię kotlety z piersi kurczaka to robie tak; po
> rozbiciu kotletów nacieram je czosnkiem, solę, posypuję pieprzem idaje na 1/2
> godz. do lodowki,Następnie panieruje najpierw w bułce tartej a potem w jajku i
> od razu kłade na rozgrzany tłuszcz.Smaże z obu stron. Mają specyficzny smak
> .Pozdrawiam serdecznie. bytomianka.
chyba w takiej kolejności, jajko, potem bułka?
Myślę, że bytomianka podała prawidłową kolejność. Ja też tak panieruję piersi z kurczaka - bułka tarta, jajko i na patelnie.
ja też panieruję najpierw w bułce potem w jajku
dobra jest panierka z platkow owsianych.
ktoś już wspominał, ja też często używam pokruszonych płatków kukurydzianych - szczegóknie do hot weengs'ów. No ale to jeden z kilkunastu sładników do tej panierki.
A ja myslalam,ze salata zawsze z vinegretem, chyba glupia bylam.
Ha ha, jak to jest uszczypliwośc to przepraszam nie poznałam się.
Ja ostatnio z braku potrzebnej ilości bułki tartej (a schabowe rozbite i przyprawione) starłam surowy kalafior na średnich oczkach i zmieszałam z tą bułką tartą, którą miałam (kalafior przeważał). Kotlety obtoczyłam najpierw w mące, potem w rozbełtanym jajku a potem w kalafiorze z bułką i na patelnię! Smak obłędny! Mąż powiedzial, że już innych schabowych nie chce :) Były takie soczyste, że szok! I tak z braku laku powstało świetne danie :)
kiedys tato przed panierowaniem potaczał kotlety schabowe w drobniutko posiakanej cebulce ale trzeba miec do tego duzo cierpliwosci bo odpada niestety! ale smak rewelacyjny! ;0 )