Forum

Kuchenne porady

a teraz gąska

  • Autor: evro Data: 2008-11-26 08:21:48

    Witajcie! Poprzedni wątek natchnął i mnie. Ale tym razem chodzi o gęś.Jak ja przyrządzić, żeby była miękka i soczysta oraz czym się sugerować przy zakupie. Oczywiście znam podstawowe przepisy ale może znacie jakieś triki (tylko błagam, bez żadnych owoców bo dla mnie to psucie mięsa)

  • Autor: lubczyk69 Data: 2008-11-26 10:47:49

    Pod warunkiem, że o tym nie powiesz gościom, mrożona gęś z handlu, na stole smakuje lepiej niż taka od baby z targu. Najlepsze są mrożone ptaki z Węgier. Po rozmrożeniu musisz ją dokładnie wytrzeć i szczodrze natrzeć na noc przed pieczeniem grubą solą z dowolną przyprawą. Później najważniejsze są czas i temperatura pieczenia. Wot i cała gęsia mądrość :-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu