bena odradzam ci kupowania najtańszych serów. Są one "oszukane". Zawierają mniej tłuszczu przez co nie roztapiają się tylko zsychają tworząc na zapiekance twardą i niezbyt smaczną skorupę. Ja uwielbiam żółty ser. :) Prowadziłam swego czasu bar, w którym robiłam m. in zapiekanki. Z doświadczenia wiem, że gdy skusiłam się na tańszy rodzaj sera to później gorzko tego żałowałam. Polecam zwykły edamski lub gouda. :D Pozdrawiam!
Często nawet sprzedawcy nie wiedzą który ser jest dobry. Jak prosiłam jakis do zapiekanek to dawali mi taki który długo nie chciał się topic a mi chodziło by bardzo szybko sie topił. Obecnie kupuję gotowy starty żółty ser w Biedronce. Nie trzeba tracić czasu na tarcie, mi smakuje i jest to mieszanka 3 rodzaje serów w jednym opakowaniu.
Jakich serów używacie na gorąćo nnp do zapiekanek, albo do farszów,które się najjepiej roztapiają?
ja w tej materi jestem całkiem zielona
gouda i mozarella są wg mnie najlepsze :)
bena odradzam ci kupowania najtańszych serów. Są one "oszukane". Zawierają mniej tłuszczu przez co nie roztapiają się tylko zsychają tworząc na zapiekance twardą i niezbyt smaczną skorupę. Ja uwielbiam żółty ser. :) Prowadziłam swego czasu bar, w którym robiłam m. in zapiekanki. Z doświadczenia wiem, że gdy skusiłam się na tańszy rodzaj sera to później gorzko tego żałowałam. Polecam zwykły edamski lub gouda. :D
Pozdrawiam!
Często nawet sprzedawcy nie wiedzą który ser jest dobry. Jak prosiłam jakis do zapiekanek to dawali mi taki który długo nie chciał się topic a mi chodziło by bardzo szybko sie topił. Obecnie kupuję gotowy starty żółty ser w Biedronce. Nie trzeba tracić czasu na tarcie, mi smakuje i jest to mieszanka 3 rodzaje serów w jednym opakowaniu.
dzieki za odpowiedz wszystkim