Forum

Kuchenne porady

najlepsze sery do topienia

  • Autor: bena Data: 2008-11-27 21:39:07

    Jakich  serów używacie na gorąćo nnp do zapiekanek, albo do farszów,które się najjepiej roztapiają?
    ja w tej materi jestem całkiem zielona

  • Autor: rybcia125 Data: 2008-11-27 22:11:05

    gouda i mozarella są wg mnie najlepsze :)

  • Autor: Iloria Data: 2008-11-27 23:20:47

    bena odradzam ci kupowania najtańszych serów. Są one "oszukane". Zawierają mniej tłuszczu przez co nie roztapiają się tylko zsychają tworząc na zapiekance twardą i niezbyt smaczną skorupę. Ja uwielbiam żółty ser. :) Prowadziłam swego czasu bar, w którym robiłam m. in zapiekanki. Z doświadczenia wiem, że gdy skusiłam się na tańszy rodzaj sera to później gorzko tego żałowałam. Polecam zwykły edamski lub gouda. :D
    Pozdrawiam!

  • Autor: as Data: 2008-11-28 10:56:48

    Często nawet sprzedawcy nie wiedzą który ser jest dobry. Jak prosiłam jakis do zapiekanek to dawali mi taki który długo nie chciał się topic a mi chodziło by bardzo szybko sie topił. Obecnie kupuję gotowy starty żółty ser  w Biedronce. Nie trzeba tracić czasu na tarcie, mi smakuje i jest to mieszanka 3 rodzaje serów w jednym opakowaniu.

  • Autor: bena Data: 2008-11-28 18:02:39

    dzieki za odpowiedz wszystkim

Przejdź do pełnej wersji serwisu