Dobry sposób na nudę w długie zimowe wieczory przed świętami.Przedstawiam Wam moje wypociny-na razie 2-choinki z orzecha włoskiego.Gdy zrobię następne na pewno wkleję:)Pozdrawiam.
A tutaj jeszcze w fazie realizacji-dopiero posklejana-czeka ja jeszcze malowanko i przyozdobienie.
Fajny pomysł na choinkę. Mam pytanie : ile szyszek zużyłas na takie choinki? Ja wczoraj zrobiłam choinkę z makaronu :). Tylko nie pomalowałam jeszcze i jakos nie mam pomysłu na dekoracje :/
Kasiu, a kogo Ty pytasz? Autorkę wątku, która zamieściła choinkę z orzechów, czy mnie? Bo się pogubiłam. Ilość materiału zależy od wielkości stożka. Ja na choinkę z szyszek sosnowych mam przygotowany duży wiklinowy kosz szyszek (pewnie nie wszystkie zadowolą mnie kształtem, więc wolę mieć mały zapas) oraz całą puszkę złotej farby w sprayu. Choinka ma mieć ok. 1 metra wysokości. Do tego oczywiście pistolet na wsady klejowe o średnicy ok. 1 cm (mniejszy jest mało efektywny w przypadku większych konstrikcji)
Och dziękuje za odpowiedz. To moj skromny maly koszyczek nie nada sie. W tym roku mamy problem co z choinką zrobić, bo moja córeczka nie da postać w jednym kawałku jej długo. Szukam innego zamiennika choinki i eksperymentuje już teraz :)
A wiesz, co ja dziś widziałam w kwiaciarni? Bałwana prawie w całości składającego się z pomalowanych szyszek modrzewiowych osadzonych chyba na styropianie. Świetny był.
Wkn choinka świetna, to makaron naklejany na stożek z papieru? Ja z córką przymierzam się do wykonania szopki z makaronu, taka choinka będzie bardzo pasowała do całości.
Papierowy pełny stożek (lepiej wykonać o mniejszym promieniu podstawy, bo szybciej wykona się potem choinkę z makaronu), makaron, pistolet na glue gun oraz farba w sprayu
Dominiczko zdolna jesteś :)) Ładne te Twoje choineczki. Cudooo.
Pozdrawiam
Swietne, wlasnie planowalam tutorial wykonania takiej choinki z szyszek :)
Piękne;-)
Fajny pomysł na choinkę. Mam pytanie : ile szyszek zużyłas na takie choinki? Ja wczoraj zrobiłam choinkę z makaronu :). Tylko nie pomalowałam jeszcze i jakos nie mam pomysłu na dekoracje :/
Kasiu, a kogo Ty pytasz? Autorkę wątku, która zamieściła choinkę z orzechów, czy mnie? Bo się pogubiłam. Ilość materiału zależy od wielkości stożka. Ja na choinkę z szyszek sosnowych mam przygotowany duży wiklinowy kosz szyszek (pewnie nie wszystkie zadowolą mnie kształtem, więc wolę mieć mały zapas) oraz całą puszkę złotej farby w sprayu. Choinka ma mieć ok. 1 metra wysokości.
Do tego oczywiście pistolet na wsady klejowe o średnicy ok. 1 cm (mniejszy jest mało efektywny w przypadku większych konstrikcji)
Och dziękuje za odpowiedz. To moj skromny maly koszyczek nie nada sie. W tym roku mamy problem co z choinką zrobić, bo moja córeczka nie da postać w jednym kawałku jej długo. Szukam innego zamiennika choinki i eksperymentuje już teraz :)
bardzo ładne :)
Piękne choinki,zwłaszcza podoba mi się ta złota.Tyle rzeczy chciałoby sie zrobic,ale u mnie już dawno nie ma nudy w okresie przed świątecznym
super pomysł - gratuluje :)
Są świetne!!! Powinnaś je sprzedawać na aukcjach internetowych!
Brawo! Brawo!!! Ja też bym wybrała tę złotą.
fajna,jakbym miała nadmiar orzechów to bym zgapiła na 100%
Przedstawiam choinkę, którą trochę pomagałam kleić 7-letniej chrześniaczce. Na żywo wygląda fajniej.
A oto moje kolejne dzieła:)
A wiesz, co ja dziś widziałam w kwiaciarni? Bałwana prawie w całości składającego się z pomalowanych szyszek modrzewiowych osadzonych chyba na styropianie. Świetny był.
Nie żle brzmi-może by tak spróbować?Hmmmm tylko kiedy ja na szyszki pójdę jak po nocy z pracy wracam...a szkoda.Pokusiłabym się.:)
Wkn choinka świetna, to makaron naklejany na stożek z papieru? Ja z córką przymierzam się do wykonania szopki z makaronu, taka choinka będzie bardzo pasowała do całości.
Papierowy pełny stożek (lepiej wykonać o mniejszym promieniu podstawy, bo szybciej wykona się potem choinkę z makaronu),
makaron, pistolet na glue gun oraz farba w sprayu
Świetny pomysł, choinki są śliczne ;)
dzięki Tobie juz wiem co zrobię z orzeszkami, których w tym roku było zatrzęsienie :) Wpadła mi w oko ta złota :) Super pomysł Nika :)))))