Użytkownik maggiekasia napisał w wiadomości: > KOCHAM SUBWAY :) TE PYSZNE KANAPECZKI, ŚWIEŻUTKIE DODATKI..MMMMM..100 RAZY > ZDROWSZY NIZ MC DONALD :) POLECAM TO JEDZONKO :)
Domyślam się że tu chodzi o bar kanapkowy. Niestety nie spotkałem go jeszcze. W Poznaniu pewnie go jeszcze nie ma...jest kilka "kanapkarni" ale myślę, że to nie o to chodzi. Bahus
Subway jest kolejna sieciowka fast foodowowa. Przygotowuja na oczach klienta kanapki na cieplo. Rozne rodzaje podluznych bulek i dodatkow. Sa ciasteczka, kawa i napoje typu cola i fanta. W sumie zadna rewelacja:) Ale ciii bo maggiekasia sie obrazi:))
Wszyscy wiedzą że......... w internecie pisanie dużą literą to krzyk:)tytuł przepisu,oraz sam przepis powinien być wstawiany normalną trzcionką.:) kanapeczki są pyszne, ale małe! bo tak nie tuczą co wielgaśne buły:)
nie wiem co to jest "Yemy",,,,,? kanapki "subway" w orginale wygladaja tak: Uwaga: zdjecia z netu. U nas zaczynaja uzywac ciemne, "zdrowsze" ???:) bagietki a do picia swiezo robione soki z owocow zamiast coli i innych swinstw:) Oczywiscie przyszlo to z USA, jak wszystkie inne "fast food"
Dzięki za zwrócenie uwagi powinno byc czcionką, ale jeszcze od czasu do czasu robię błedy:) jeszcze chodzę do szkoły, myślę że mi można wybaczyć,postaram sie już więcej byczków nie robić ,a jak zrobię to przeproszę:)
żadne halo. i drożyzna. osobiście mam w nosie takie przegryzki w ogóle "na mieście". taniej wychodzi wstąpić do spożywczego i kupić sobie zwykłą kanapkę, albo jak człowiek wejść do kawiarni i za nawet mniejszą kasę zjeść kanapkę (podobną lub smaczniejszą) na cywilizowanym talerzyku z kawą w cywilizowanym kubku.
a tak na marginesie, to nawet zabawne, maggiee ;) trafiam na drugi Twój post i po raz drugi jest on w stylu "to i tamto - super polecam" ;) można pomyśleć, że ktoś Ci płaci za reklamę (poprzednie było o jakichś batonikach, jak sobie przypominam). to pewnie zbieg okoliczności :) niemniej jednak wrażenie dość zabawne. :)
anay, dokladnie tak !!! ja mam takie samo zdanie o tych szybkich swinstwach: szybko, tlusto, drogo i nie zdrowo:))) maggie...jest tutaj od niedawna i chyba nie wie , nie rozumie????? :)))
A ja się pewnie "podłożę", ale co tam ! ;) :)))) Kochałam się swego czasu w warszawskiej BarBule, tej na Poznańskiej. Prawie naprzeciwko banku BH. Nie wiem, czy ta wyguglana dziś Barbuła to to samo, co kiedyś, lat temu z osiem. Tamta miała genialne sandwicze robione na przysłowiowych "oczach" ;) , odkrywcze sałatki, przemiłą obsługę. Do dziś mam menu, z którego korzystam, kiedy nie mam pomysła, co sklecić do sałatki. Barbuło z Poznańskiej, kocham Cię kulinarnie ! :)))
anay, a moze to nowa strategia marketingowa? Pracownicy agencji reklamowach podaja sie za zwyklych uzytkownikow portali internetowych i na zasadzie lanserow:) polecaja nowe produkty? a kto tam wie:)
W taki razie maly apel do Subway Polska: poprawcie sobie strone internetowa, wstawcie polskie czcionki i nazwa stolicy przydalaby sie w rodzimym jezyku....
Info dla bahusa, kanapy juz niedlugo w Poznaniu!......hehhehe
Jadłam jak byłam w USA. Nie smakowały mi powiem szczerze( w ciąży byłam i nic mi nie smakowało z "ich" jedzenia ) obsługa ledwo rozumiała co mówiłam ( z meksyku ). Nie lubię jesc w takich barach a jak już sie zechce raz na długi czas to wybieram zapiekanke lub hamburgera, ale tylko w jednym miejscu w moim miescie koło dworca pks ;)
I tutaj się z tobą zgadzam, każdy ma jakieś wspaniałe miejsca w którym są cudowne fastfódy, w Łodzi najlepsze hamburgery i zapiekanki są w budkach pod "Centralem" :)
A ja nie lubię metrowych bułek. Wolę najzwyklejsze placki ziemniaczane. Czemu się zachwycacie czymś co przemieniło amerykańskie społeczeństwo w grube monstra.
Ems, i tutaj się z Tobą zgadzam. Najlepsze są placki ziemniaczane, maczane w śmietanie bez cukru! Nie jadam draństwa z tych nowo modnych knajp brrrrrr.
KOCHAM SUBWAY :) TE PYSZNE KANAPECZKI, ŚWIEŻUTKIE DODATKI..MMMMM..100 RAZY ZDROWSZY NIZ MC DONALD :) POLECAM TO JEDZONKO :)
faktycznie, zdecydowanie lepsza alternatywa. A´le jak dla mnie za duze te kanapki, zeby nie powiedziec kanapy robia:)
małe tez sa :)
To Subway jest już w Polsce? Ciekawa jestem jakie mają ceny.
Użytkownik maggiekasia napisał w wiadomości:
> KOCHAM SUBWAY :) TE PYSZNE KANAPECZKI, ŚWIEŻUTKIE DODATKI..MMMMM..100 RAZY
> ZDROWSZY NIZ MC DONALD :) POLECAM TO JEDZONKO :)
Domyślam się że tu chodzi o bar kanapkowy. Niestety nie spotkałem go jeszcze. W Poznaniu pewnie go jeszcze nie ma...jest kilka "kanapkarni" ale myślę, że to nie o to chodzi.
Bahus
Subway jest kolejna sieciowka fast foodowowa. Przygotowuja na oczach klienta kanapki na cieplo. Rozne rodzaje podluznych bulek i dodatkow. Sa ciasteczka, kawa i napoje typu cola i fanta. W sumie zadna rewelacja:) Ale ciii bo maggiekasia sie obrazi:))
Dziękuję...teraz to już wiem ;)
Bahus
oj Maddalena nieladnie :) male sa duze??? no co Ty??? to ile Ty jesz kochana??? jak wróbelek???
mamy w gdansku subway..mmmmmmm..pycha :)
no mowie Ci, u nas ( w Niemczech) te niby male sa wielkie! A swoja droga gdzie jest Subway w Gdansku?
Maddalena np w gdansku głównym w cenrum handlowym Madison :) tam jem najczesciej :)
no prosze, w takim razie smacznosci zycze Ci kochana:))
Czemu tak krzyczysz:) kochaj sobie Subway,ja nie kocham ale lubię:)) i wolę zrobić sama.
a kto Ci powiedział, że to krzyk??? moze to szept.. ;)
Wszyscy wiedzą że......... w internecie pisanie dużą literą to krzyk:)tytuł przepisu,oraz sam przepis powinien być wstawiany normalną trzcionką.:) kanapeczki są pyszne, ale małe! bo tak nie tuczą co wielgaśne buły:)
Te kanapki to coś takiego jak Yemy czy coś innego?
No nie to zupełnie Yema nie przypomina
nie wiem co to jest "Yemy",,,,,? kanapki "subway" w orginale wygladaja tak:
Uwaga: zdjecia z netu.
U nas zaczynaja uzywac ciemne, "zdrowsze" ???:) bagietki a do picia swiezo robione soki z owocow zamiast coli i innych swinstw:) Oczywiscie przyszlo to z USA, jak wszystkie inne "fast food"
Zapewne jak podam link to zostanie skasowany, ale jak wpiszesz Yemy w góglach to znajdziesz ich stronę główną, to też jest taki bar kanapkowy.
Dziekuje, zaraz zerkne:)
2. CZCIONKĄ (wielgasna)
Dzięki za zwrócenie uwagi powinno byc czcionką, ale jeszcze od czasu do czasu robię błedy:) jeszcze chodzę do szkoły, myślę że mi można wybaczyć,postaram sie już więcej byczków nie robić ,a jak zrobię to przeproszę:)
żadne halo. i drożyzna. osobiście mam w nosie takie przegryzki w ogóle "na mieście". taniej wychodzi wstąpić do spożywczego i kupić sobie zwykłą kanapkę, albo jak człowiek wejść do kawiarni i za nawet mniejszą kasę zjeść kanapkę (podobną lub smaczniejszą) na cywilizowanym talerzyku z kawą w cywilizowanym kubku.
a tak na marginesie, to nawet zabawne, maggiee ;) trafiam na drugi Twój post i po raz drugi jest on w stylu "to i tamto - super polecam" ;) można pomyśleć, że ktoś Ci płaci za reklamę (poprzednie było o jakichś batonikach, jak sobie przypominam).
to pewnie zbieg okoliczności :) niemniej jednak wrażenie dość zabawne. :)
anay, dokladnie tak !!! ja mam takie samo zdanie o tych szybkich swinstwach: szybko, tlusto, drogo i nie zdrowo:)))
maggie...jest tutaj od niedawna i chyba nie wie , nie rozumie????? :)))
tlusto??????? tam nie ma żadnego tłuszczu..same świeże dodatki :) ..ja tam uwielbiam te chrupiące buły :)
zwłaszcza produkty seropodobne zamiast sera, przepakowane tłuszczem wędliny i sosy napchane solą ;) mniaaaam....
tineczka, między nami mówiac, nie bardzo wiem czego mogłaby nie wiedzieć lub nie rozumieć maggie z powodu bycia nową :)
alez mi milooo ..szok.. dzieki ..ja tam lubie i basta
robienia reklamy:)
A ja się pewnie "podłożę", ale co tam ! ;) :))))
Kochałam się swego czasu w warszawskiej BarBule, tej na Poznańskiej. Prawie naprzeciwko banku BH.
Nie wiem, czy ta wyguglana dziś Barbuła to to samo, co kiedyś, lat temu z osiem.
Tamta miała genialne sandwicze robione na przysłowiowych "oczach" ;) , odkrywcze sałatki, przemiłą obsługę.
Do dziś mam menu, z którego korzystam, kiedy nie mam pomysła, co sklecić do sałatki.
Barbuło z Poznańskiej, kocham Cię kulinarnie ! :)))
anay,
a moze to nowa strategia marketingowa? Pracownicy agencji reklamowach podaja sie za zwyklych uzytkownikow portali internetowych i na zasadzie lanserow:) polecaja nowe produkty? a kto tam wie:)
W taki razie maly apel do Subway Polska: poprawcie sobie strone internetowa, wstawcie polskie czcionki i nazwa stolicy przydalaby sie w rodzimym jezyku....
Info dla bahusa, kanapy juz niedlugo w Poznaniu!......hehhehe
Jadłam jak byłam w USA. Nie smakowały mi powiem szczerze( w ciąży byłam i nic mi nie smakowało z "ich" jedzenia ) obsługa ledwo rozumiała co mówiłam ( z meksyku ). Nie lubię jesc w takich barach a jak już sie zechce raz na długi czas to wybieram zapiekanke lub hamburgera, ale tylko w jednym miejscu w moim miescie koło dworca pks ;)
I tutaj się z tobą zgadzam, każdy ma jakieś wspaniałe miejsca w którym są cudowne fastfódy, w Łodzi najlepsze hamburgery i zapiekanki są w budkach pod "Centralem" :)
A ja uwielbiam Döner Pizza u "mojego" Turka. Lepsze jak McDonald`s, BurgerKing, Subway..., chociaz tak samo tluste i nie zdrowe.
A ja nie lubię metrowych bułek. Wolę najzwyklejsze placki ziemniaczane. Czemu się zachwycacie czymś co przemieniło amerykańskie społeczeństwo w grube monstra.
Ems, i tutaj się z Tobą zgadzam. Najlepsze są placki ziemniaczane, maczane w śmietanie bez cukru! Nie jadam draństwa z tych nowo modnych knajp brrrrrr.