Kochani, postanowiłam skutecznie i na długo się odchudzić. Bez szaleństw, ale radykalnie zmienić dietę. Drogą kupna nabyłam parowar elektryczny Tefal. Metodą prób i błędów wypróbowuję różne przepisy i tak na przykład wiem, że pierś kurzęca, tudzież indycza to wiór i nidyrydy tego przełknąć. Świetny jest natomiast indyk w postaci udźca, wyfiletowany z kości, skóry i żyłek, posypany przyprawą do indyka, jarzynki w grubych plastrach (ziemniaki, marchew, buraczek), brokuł, fasolka szparagowa, klopsiki z chudego mięska, łososik z solą, przyprawą do ryb, koperkiem i cytrynką. Moja prośba do Was dotyczy właśnie dobrych, smacznych, sprawdzonych przepisów dla takiej formy kucharzenia. Jesli macie doświadczenia w tym zakresie proszę o poradę. Potrawy muszą być smaczne i dobrze doprawione, niech mi nikt nie każe rezygnowac z soli, bo się nie da :-). Moja córka chetnie przełknie nawet wyżej wspomniany wiór, bo jak to nastolatka się odchudza, ale synuś jest bardziej wybredny. Narazie nie ma buntu, ale jak coś jest bezpłciowe to nie chce jeść i wyrzucamy. Robi sobie za to kanapki. Co to zatem za dieta? Będę wdzięczna za wskazówki i porady.
A może spróbuj najpierw zamarynować tę pierś z kurczaka czy indyka w sosie sojowym lub musztardzie i do tego oczywiście jeszcze inne przyprawy wg własnego uznania. Ja ostatnio marynowałam łopatkę zarówno w musztardzie jak i sosie sojowym, dodając odrobinę oliwy, pieprzu, soli i papryki - efekt zaskakująco dobry. Tyle, że nie gotowałam na parze. Jednak uważam, że marynowanie może mieć duże znaczenie równiez przy takim gotowaniu. To moje mięso było baaaardzo soczyste. No ale czasami to też zasługa mięsa.Sprawdź też, czy czas gotowania można skrócić - najlepiej odkroić kawałek w trakcie. Powodzenia.
Masz rację, ja czasem marynuję pierś z kurczaka w sosie sojowym, koncentracie pomidorowym i czosnku, jest świetna, ale ją smażę, chodzi o to, aby zamknąć szybko mięso i w srodku ma pozostać soczyste, parowar tego nie daje. Przykro mi, że mój wątek bez uprzedzenia został przeniesiony na inne forum. Zależało mi, aby pozostał tam gdzie był napisany z uwagi na to, ze zdecydowanie więcej osób tam zagląda.
Kochani, postanowiłam skutecznie i na długo się odchudzić. Bez szaleństw, ale radykalnie zmienić dietę. Drogą kupna nabyłam parowar elektryczny Tefal.
Metodą prób i błędów wypróbowuję różne przepisy i tak na przykład wiem, że pierś kurzęca, tudzież indycza to wiór i nidyrydy tego przełknąć.
Świetny jest natomiast indyk w postaci udźca, wyfiletowany z kości, skóry i żyłek, posypany przyprawą do indyka, jarzynki w grubych plastrach (ziemniaki, marchew, buraczek), brokuł, fasolka szparagowa, klopsiki z chudego mięska, łososik z solą, przyprawą do ryb, koperkiem i cytrynką.
Moja prośba do Was dotyczy właśnie dobrych, smacznych, sprawdzonych przepisów dla takiej formy kucharzenia. Jesli macie doświadczenia w tym zakresie proszę o poradę. Potrawy muszą być smaczne i dobrze doprawione, niech mi nikt nie każe rezygnowac z soli, bo się nie da :-).
Moja córka chetnie przełknie nawet wyżej wspomniany wiór, bo jak to nastolatka się odchudza, ale synuś jest bardziej wybredny. Narazie nie ma buntu, ale jak coś jest bezpłciowe to nie chce jeść i wyrzucamy. Robi sobie za to kanapki. Co to zatem za dieta?
Będę wdzięczna za wskazówki i porady.
A może spróbuj najpierw zamarynować tę pierś z kurczaka czy indyka w sosie sojowym lub musztardzie i do tego oczywiście jeszcze inne przyprawy wg własnego uznania. Ja ostatnio marynowałam łopatkę zarówno w musztardzie jak i sosie sojowym, dodając odrobinę oliwy, pieprzu, soli i papryki - efekt zaskakująco dobry. Tyle, że nie gotowałam na parze. Jednak uważam, że marynowanie może mieć duże znaczenie równiez przy takim gotowaniu. To moje mięso było baaaardzo soczyste. No ale czasami to też zasługa mięsa.Sprawdź też, czy czas gotowania można skrócić - najlepiej odkroić kawałek w trakcie. Powodzenia.
Masz rację, ja czasem marynuję pierś z kurczaka w sosie sojowym, koncentracie pomidorowym i czosnku, jest świetna, ale ją smażę, chodzi o to, aby zamknąć szybko mięso i w srodku ma pozostać soczyste, parowar tego nie daje.
Przykro mi, że mój wątek bez uprzedzenia został przeniesiony na inne forum. Zależało mi, aby pozostał tam gdzie był napisany z uwagi na to, ze zdecydowanie więcej osób tam zagląda.