Dziekuję bardzo. To mnie bardzo uspakaja.Nici oczywiście Ariadna i wyszywam nie dzieląc nitek. Ten z martwą naturą to obraz Cristoforo Munari ( wyszywany częściowo muliną DMC ) a ten drugi to obraz Hansa Zatzka. Teraz wyszywam Stańczyka na balu u Bony a potem jeszcze jedną martwą naturę Munariego. Ta martwa natura jest oczywiście w tonacji ciemniejszej ale żeby było widać szczegóły jest troszkę rozjaśniona.
Lusy obrazy śliczne pracy ogrom wiem bo sama też wyszywam chciałam spytać czy haftujesz na gładkiej kanwie czy z nadrukiem i czy krzyżykami czy gobelinowym ściegiem ( bardzo podoba mi się ta martwa natura ). Pozdrawiam.
A to kolejne z moich obrazów... i jak Wam się podobają??
Jestem pod ogromnym wrażeniem...taka ilość odcieni...a jaka dokładność wyszywania...Ślicznie Ci to wyszło.
Przepiekne!!!!! Wygladaja jak malowane! Gratuluje.
Tylko pozazdrościć talentu i cierpliwości.Gratulacje!
Lusy -
Prawdziwe cuda . Sama haftuje i wiem ile pracy Ciebie to kosztowało .
piekne :)
gratulacje! obrazy są przepiękne, ja też od niedawna haftuje. Mam pytanie jakiej firmy muline kupujesz?
Pozdrawiam
Dziekuję bardzo. To mnie bardzo uspakaja.Nici oczywiście Ariadna i wyszywam nie dzieląc nitek. Ten z martwą naturą to obraz Cristoforo Munari ( wyszywany częściowo muliną DMC ) a ten drugi to obraz Hansa Zatzka. Teraz wyszywam Stańczyka na balu u Bony a potem
jeszcze jedną martwą naturę Munariego.
Ta martwa natura jest oczywiście w tonacji ciemniejszej ale żeby było widać szczegóły jest troszkę rozjaśniona.
przepiękne!!!
piekne:)
Lusy, one są po prostu prześliczne!!! Gratuluję i podziwiam, podziwiam ^^
Lusy obrazy śliczne pracy ogrom wiem bo sama też wyszywam chciałam spytać czy haftujesz na gładkiej kanwie czy z nadrukiem i czy krzyżykami czy gobelinowym ściegiem ( bardzo podoba mi się ta martwa natura ). Pozdrawiam.
Tylko na czystej , rysuję sobie kratki 10 na 10 . Kupuję wzory drukowane na papierze i liczę. Teraz tylko patrzę i samo się wyszywa
Tym bardziej moje gratulacje bo ja haftuję na kanwie z nadrukiem i wydaje mi się że na gładkiej jest trudniej.
Istne dzielo sztuki :) Gratuluje :)
Patrząc na zdjęcia myślałam, że to obrazy, malowane, dopiero po powiększeniu widać, że to haft. To naprawdę dzieła sztuki! Wielkie brawa dla autorki!
Śliczne :)
Bardzo ładne!!! Gratulacje!!!
sa naprawde przepiekne...Az dech zapiera
Ale cudeńka!!! Przepiekne!
szczęka mi opadła! Cuda, dzieła sztuki . Pozdrawiam i gratuluje ogromnego talentu!