Forum

Rozmowy wolne i frywolne

kawa

• Autor: maggiekasia Data: 2008-12-08 12:11:46

..witam wszystkich jestem kawoszem i znow polecam kawy aromatyzowane z five o clock :) pyszne ..wlasnie upajam sie smakiem kawy swiatecznej z migdalowa nutka.. mmm.. :)

• Autor: anay Data: 2008-12-08 14:12:29

;) maggie znowu z promocją.

• Autor: maggiekasia Data: 2008-12-08 14:20:05

anay a co mi tam :) jak pyszne to godne polecenia :)

• Autor: lubczyk69 Data: 2008-12-10 16:04:32

Użytkownik maggiekasia napisał w wiadomości:
    > ..witam wszystkich jestem kawoszem i znow polecam kawy aromatyzowane z five o
    > clock :) pyszne ..wlasnie upajam sie smakiem kawy swiatecznej z migdalowa
    > nutka.. mmm.. :)
    W kawie wyodrębniono ponad 600 własnych aromatów. Na 1 kg kawy wypada 1 g takich lotnych związków! Takim wynikiem nie może się poszczycić żaden inny produkt spożywczy. Przyzwoita kawa nie wymaga żadnej pomocy zapachowej, bo sama wsobie jest wystarczająco świetna! Dlatego to co sprzedaje się jako kawę aromatyzowaną, to jest zleżały i zwietrzały produkt, który naszprycowano chemią aby ją jednak sprzedać. Te aromatyzatory przekraczają nieraz 5 % wagi produktu. Kupuąc chemię płacisz za cenę kawy, bo te wszystkie dodatkowe zapachy nie są niczym innym jak chemią syntetyczną. Jeśli Ci jednak to smakuje to ... smacznego! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz za to co tu napisałem, bo to nie jest skierowane przeciw Tobie a przeciw produktom, którymi handel mami konsumentów.

Przejdź do pełnej wersji serwisu