2 tabliczki gorzkiej czekolady, 100 g masła, 4 łyżki mleka - wszystko rozpuścić na parze.
Jeżeli polewa ma być miększa - wtedy zamiast gorzkiej czekolady dać mleczną.
A najlepsza polewa jaką do tej pory jadłam to polewa zrobiona na czekoladzie do roztapiania (czekolada na vareni), przywiezionej z Czech (cena 7 koron), reszta jak w przepisie powyżej.
prosze o sprawdzona,taka jak w cukierni:)))
Ale czemu ma byc twarda?
2 tabliczki gorzkiej czekolady, 100 g masła, 4 łyżki mleka - wszystko rozpuścić na parze.
Jeżeli polewa ma być miększa - wtedy zamiast gorzkiej czekolady dać mleczną.
A najlepsza polewa jaką do tej pory jadłam to polewa zrobiona na czekoladzie do roztapiania (czekolada na vareni), przywiezionej z Czech (cena 7 koron), reszta jak w przepisie powyżej.
A dla mnie ta polewa jest najlepsza...:)))
http://wielkiezarcie.com/przepis30584.html