Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Upieczmy razem To ciasto....:)))))

• Autor: eyta Data: 2008-12-11 11:53:07

Najlepsze Na świecie Ciasto Owocowe
    Składniki:
    - 1 kostka masła,
    - 2 szklanki cukru,
    - 1 łyżeczka soli
    - 4 jajka
    - 1 szklanka suszonych owoców,
    - 1 szklanka orzechów
    - sok cytrynowy
    - proszek do pieczenia
    - 3-4 szklanki dobrej whisky

Sposób przygotowania:

Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakosci.Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne.Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba ... by
    być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.Powtórz operację. Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła napuszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej. W tzw. miedzyszasie zprawdźczy wisky jest na 100% taka jak czeba. Najlepiej sklaneczke. Otfórz drugabutelkie jeśli czeba. Wszuć do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami iupijaj je mikserem. Sprawć jakość wiski żepy pootem goście nie mufili sze jesttrujnoca. Wszuc do miszki szyską sul jaka masz w domu czy so tam masz szyskojedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszucisz! Fypij skoksytrynnmowy. Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudźmonki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plachepiesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki. Sprawdź jakość fiskisostanej ot pieszenia siasta i ić spać....

Pozdrawiam

PS
    co prawda wole finladie zurawinową , ale to chyba nie ma znaczenia  :)

• Autor: agik Data: 2008-12-11 11:57:20

Hi, ja też wolę finlandię żurawinową...
    To może z nią właśnie upieczmy to ciasto?

• Autor: eyta Data: 2008-12-11 12:03:14

To lecę po najwazniejszy skladnik -finladie, ale na drogę siupne co mam:)

Zaraz wracam:)

• Autor: Dorota 789 Data: 2008-12-11 12:05:25

To ja z Wami, ale nie wcześniej niz o 8 wieczorem, co by zachować pozory przyzwoitości hihihi....

• Autor: eyta Data: 2008-12-11 12:07:59

o 8 wieczorem to ja już od godziny będę pracowała:)...ale rano mogę kontynuować:)

• Autor: jamajka Data: 2008-12-11 14:08:48

http://wielkiezarcie.com/przepis38881.html

• Autor: mamawiesia Data: 2008-12-11 19:46:00

ups......
    ja jusz piekem te ciasto razem z menrzem........ ale dodajem maksimusa...................łoł

• Autor: Janek Data: 2008-12-12 16:21:17

Ciazto jurzsszzz pidże siem, grzypgi dodłem ...heeeeep,  i wlalllem tego gina wew jape, ddddoooooooopre ups...heeepp. uszga som we lodówdze siem morżą,...eeeepppp, ups...
    Nara sie ududlałżem niecosik.
     Siem frażka mnie przypomła:
     ..."trudny mój na ziemi, żywot z temi pany, szedłem spać trzeźwy , a wstałem pijany."

• Autor: eyta Data: 2008-12-12 20:26:07

Ups to wszyyyyyyyyyyyysko przez hep filadie...z winiuniem .uf ! zooooooooory

• Autor: eewag Data: 2008-12-13 08:42:02

hmm, to juz conajmniej 3 ten sam przepis, ktory jest na tej stronie (tylko ciasta sie zmieniaja)...

• Autor: eyta Data: 2008-12-13 16:19:11

nie przeglądam wszystkich przepisów pojawiających się tutaj , dostałam go meilem i postanowiłam się z Wami tym podzielić...przepraszam jesli kogos tym uraziłam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu