Potrzebuję dobry materac do spania.Jest tego tyle,że nie wiem na co się zdecydować.Zdaję sobie sprawę, że jet to duży wydatek, ale ze względów zdrowotnych na cenę nie mogę w tej sytuacji patrzeć.Może mi doradzicie.
Zdecydowanie odradzam z gąbki. My ostatnio kupiliśmy taki na sprężynach i śpi się rewelacyjnie. Jest bardzo wygodny. Nie powiem jaka to firma ani nic z tego tematu bo kupiliśmy go w Angli w sklepie z łóżkami.Ma 10 lat gwarancji.
Ja ostatnio kupiłam lateksowy dwustronny (lato, zima )i jestem bardzo zadowolona. Do tego dodałam stelaże z regulowaną twardością . Spi się wyśmienicie.
wejdz na stronke ikei i tam jest test na materac jaki dobrac dla siebie.ja kupilam sprezynowy srednia twardosc i jestem bardzo zadowolona.dobre sa rowniez lateksowe.
Od kilku lat w mojej sypialni funkcjonuje taki rodzaj materaca: http://www.marsen.pl/ (Jeśli nie mozna wstawiać linków to proszę moderatora o wykasowanie). Co kilka miesięcy odwracam go na drugą stronę ponieważ siła cieżaru sprawia, że czuję "wgłebienie" jak się kładę :D. Uważam, ęe taki materac jest wygodny chociaż na początku wydawało mi się, że jest strasznie twardo. Ale po kilku pobytach gościnnych na innych, bardziej miękkich materacach myślę ze jast akuratny :D Swój kupilam za ok 700 zł za wymiar 200/220 jakieś pięć lat temu. W sumie właśnie taki rodzaj szczerze polecam. Jest trwały i komfortowy.
Potrzebuję dobry materac do spania.Jest tego tyle,że nie wiem na co się zdecydować.Zdaję sobie sprawę, że jet to duży wydatek, ale ze względów zdrowotnych na cenę nie mogę w tej sytuacji patrzeć.Może mi doradzicie.
Nie powinien być miękki
Najlepszy będzie sprężynowy,bo gąbka szybko zdeformuje się i spanie nie będzie,ani zdrowe,ani wygodne
POZDRAWIAM
Ja ostatnio kupiłam lateksowy dwustronny (lato, zima )i jestem bardzo zadowolona. Do tego dodałam stelaże z regulowaną twardością . Spi się wyśmienicie.
wejdz na stronke ikei i tam jest test na materac jaki dobrac dla siebie.ja kupilam sprezynowy srednia twardosc i jestem bardzo zadowolona.dobre sa rowniez lateksowe.
możecie mi podać z jakiej firmy?Ja trochę podzwoniłam i radzono mi HILDING 3015 ,ale wolałabym usłyszeć to od kogoś kto ma ,a nie od pani w sklepie
Od kilku lat w mojej sypialni funkcjonuje taki rodzaj materaca: http://www.marsen.pl/ (Jeśli nie mozna wstawiać linków to proszę moderatora o wykasowanie). Co kilka miesięcy odwracam go na drugą stronę ponieważ siła cieżaru sprawia, że czuję "wgłebienie" jak się kładę :D. Uważam, ęe taki materac jest wygodny chociaż na początku wydawało mi się, że jest strasznie twardo. Ale po kilku pobytach gościnnych na innych, bardziej miękkich materacach myślę ze jast akuratny :D
Swój kupilam za ok 700 zł za wymiar 200/220 jakieś pięć lat temu. W sumie właśnie taki rodzaj szczerze polecam. Jest trwały i komfortowy.