Zostałam zaproszona na roczek dzieciatka. Prezent jako tako mam natomiast potrzebny mi jest jeszcze jakiś tekst, wierszyk lub opowiadaniami o tym okresie życia. I nie umiem nic znaleść. Może pomożecie ?
Dziś pierwszy kończysz rok lecz przed Tobą cały świat! Zawsze dąż do wytyczonego celu, mimo iż zazdrości Ci wielu! Otaczaj się przyjaciółmi swymi, raduj momentami tymi, które uśmiech Ci dają i szczęścia przysparzają! Serce Twe niech zawsze tak czyste będzie, a dobrych ludzi znajdziesz wszędzie! Pamiętaj też, iż kocham (LUB LUBIĘ) Cię nad życie swoje i oddaję Tobie wszystko co moje...
Do zabawy mnóstwa siły, Żeby każdy dzień był miły, Pełen śmiechu i radości, Stu urodzinowych gości, Aut, kllocków i pluszaków, Stu prezentów, stu buziaków, Zdrowia szczęścia i słodyczy
Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i slonik. Wszyscy razem z balonami z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny wielce - masz już jeden roczek więcej!
Witam
Zostałam zaproszona na roczek dzieciatka. Prezent jako tako mam natomiast potrzebny mi jest jeszcze jakiś tekst, wierszyk lub opowiadaniami o tym okresie życia. I nie umiem nic znaleść. Może pomożecie ?
Precież roczne dziecko i tak nie przeczyta, nawet prezent więcej rad
ości sprawi matce niż dziecku....
tylko, że prezent uzgadniałam z mamusią dzieciątka.
Książka: "Mój pierwszy rok życia" i do tego wierszyk lub opowiadanie o tym okresie.
Może cos takiego:
Wskoczył kotek na ławeczkę, zdmuchnął na torcie jedną świeczkę, i zamiauczał pięknie miał. Teraz pobiegł bez miauczenia żeby złożyć Ci życzenia!!!
Dziś pierwszy kończysz rok
lecz przed Tobą cały świat!
Zawsze dąż do wytyczonego celu,
mimo iż zazdrości Ci wielu!
Otaczaj się przyjaciółmi swymi,
raduj momentami tymi,
które uśmiech Ci dają i szczęścia przysparzają!
Serce Twe niech zawsze tak czyste będzie,
a dobrych ludzi znajdziesz wszędzie!
Pamiętaj też, iż kocham (LUB LUBIĘ) Cię nad życie swoje
i oddaję Tobie wszystko co moje...
Do zabawy mnóstwa siły,
Żeby każdy dzień był miły,
Pełen śmiechu i radości,
Stu urodzinowych gości,
Aut, kllocków i pluszaków,
Stu prezentów, stu buziaków,
Zdrowia szczęścia i słodyczy
Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i slonik. Wszyscy razem z balonami z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny wielce - masz już jeden roczek więcej!
dzięki
Poszukaj coś tutaj http://www.kobieta.pl/wiersze/?szukaj=roczek&gdzie=tytul&st=1