Normalnie już wytrzymać nie mogę!!!! wszędzie przepisy na smakowite szynki ze skórką pieczone... tylko gdzie w dużym mieście kupić taką szynkę??? może wiecie? chodzi mi o Warszawę i Legionowo.
Dzięki za odpowiedź. To żę u rzeźnika to wiem tylko znaleźć kogoś takiego ciężko... pełno sklepów, budek itp z mięsem ale mało kto dostaje sam świnkę i ja dzieli :(
Ha faktycznie daleko bym nie miała tylko męża jakoś zachęcić by trzeba żeby nas zawiózł a do tego czasu pewnie by te szyneczkę wykupili :( Tak czy siak dzięki :)
czytałam w przepisach Lubczyka, że jeżeli schab nie ma skóry, to należy obłożyc mięso cienkimi plastrami sloniny. Myslę, że to samo mozna zastosowac w przypadku chudej szynki.
Normalnie już wytrzymać nie mogę!!!! wszędzie przepisy na smakowite szynki ze skórką pieczone... tylko gdzie w dużym mieście kupić taką szynkę??? może wiecie? chodzi mi o Warszawę i Legionowo.
Ja nie wiem, ale szukałabym pewnie u rzeźnika. Choć swoją drogą, te wszystkie nagonki na mięso z tłuszczem są mocno przesadzone- tak myślę...
Dzięki za odpowiedź. To żę u rzeźnika to wiem tylko znaleźć kogoś takiego ciężko... pełno sklepów, budek itp z mięsem ale mało kto dostaje sam świnkę i ja dzieli :(
Przyjedź do Przasnysza - wczoraj była u nas w sklepie w sprzedaży - chyba pierwszy raz.
Ha faktycznie daleko bym nie miała tylko męża jakoś zachęcić by trzeba żeby nas zawiózł a do tego czasu pewnie by te szyneczkę wykupili :(
Tak czy siak dzięki :)
Niezłą szynkę ze skórą dostaniesz w delikatesach 'Bajka w Legionowie ul.Sobieskiego.Pozdrawiam.
czytałam w przepisach Lubczyka, że jeżeli schab nie ma skóry, to należy obłożyc mięso cienkimi plastrami sloniny.
Myslę, że to samo mozna zastosowac w przypadku chudej szynki.