Forum

Gawędy o jedzeniu

Wyszukiwanie zaawansowane

• Autor: babsy Data: 2008-12-13 14:02:48

Witam, może już ktoś wpadł na ten pomysł, ale przyszło mi do głowy, iż wygodną opcją wyszukiwania przepisów byłoby 'wyszukiwanie zaawansowane' polegające na tym, że wpisujemy składnik potrawy (np. ananas) i mamy możliwość zaznaczenia działu, w którym ten składnik chcemy wyszukać (np. dania jarskie). Trochę kłopotliwe jest bowiem przeglądanie wszystkich przepisów z "ananasem" w składnikach, skoro szukamy np. tylko i wyłącznie deseru.

• Autor: DorDa Data: 2008-12-13 14:40:49

Jest taka możliwość za pomocą wyszukiwarki. Wpisujesz np. "ananas" i słowa, które się łączą z potrawą jak sałatka, jarskie, majonez itp. Zwykle działa. Jednak dużo zależy od rzetelności z jaką pisze się przepisy. Życzę powodzenia!

• Autor: Antilia Data: 2008-12-19 10:46:13

Też mi tego brakuje, brakuje mi też możliwości zmiany wyświetlania z alfabetycznego na np. największą ilość komentarzy lub liczbę w ulubionych. Zazwyczaj szukam najpopularniejszych przepisów sprawdzonych przez wielu użytkowników ale jest to trudne.

• Autor: Janek Data: 2008-12-24 23:28:23

Poczytaj wiekszą ilosc przepisów z komentarzami i sama oceń : CO SĄ WARTE NIEKTÓRE "KOMENTARZE", czasem niemal "rodzinne".

• Autor: ewelinasarnecka Data: 2009-03-15 22:42:26

Bardzo mi się podoba taki pomysł. Zresztą już o tym myślałam, ale niestety wymagałoby to ulepszenia metody wpisywania składników w przepisach. Nie takie tam sobie babranie, tylko wpisywanie w konkretny formularz, czy aplikację.

Często miałam w domu jakieś tam konkretne składniki i chciałam coś z nich zrobić. Fajnie by było, gdyby można było wpisać np. 5 składników i wyszukać przepisów które zawierają conajmniej 2,3 lub 4 z nich.

Przejdź do pełnej wersji serwisu