Witam!!! Poradzcie mi wasz niezawodny sposób na wykonanie łuku na placu manewrowym???Czy stosowaliście metode,że na tym pachołku się skręcało czy jak???Pozdrawiam!!!jeżdzę na punto grande.Wcześniej mi wychodziło a dzisiaj kompletne dno.Czekam na odp.
Witaj , tez miałam z tym problem jak jezdziłam na pachołki( typu 1 pachołek kręcisz itd) , jak nauczyłam się jezdzic obserwujac linie i pachołki , czyli tzw na wyczucie to nie było zeby nie wyszlo ale wazne! jedz jak najwolniej pozdrawiam
Ja też z tym miałam problem,dopóki patrzyłam w tylną szybę skręcając sobie kark bo ktoś tak sobie wymyślił ,i tak trzeba robić żeby wykonać ten manewr.Potem zaczęłam jeżdzić na lusterka i było idealnie ,ale problem w tym że nie wolno.Na egzaminie zastosowałam metodę mieszaną .Musisz tak robić żeby egzaminator nie czepiał się że jedziesz na lusterka.A egzamin i tak oblałam ,ale nie na placu .Za miesiąc poprawka.
Wykup dodatkowe lekcje i sama znajdziesz najlepszy sposób, to po prostu wymaga wprawy, jak zresztą każdy manewr. A gdy zrobisz autem 100 000 km- wszystko będzie proste:))
Witam chciałabym Ci pomóc ale ja się na tym nie znam może da ci to coś moje dziecko zdaje prawo jazdy i mówi, że najlepiej jest wykonać następujące czynności. Jesteś na placu manewrowym, rozpoczynasz egzamin, po czym pokazujesz niezbędne elementy pod maską samochodu (wskaźnik poziomu oleju itd), następnie światła fotel lusterka. Potem rozpocznyasz jazdę po łuku prosto i zawracasz. Jeżeli chodzi o jazdę do przodu po łuku to tak naprawdę nie ma określonej zasady, po prostu kiedy widzisz zakręt musisz precyzjnie skręcć w prawo po czym dojeżdżasz na koniec łuku. Po tym następuje zawracanie. Tutaj włączasz wsteczny bieg i leciutko na pół sprzęgle lekko dodając gaz i umiejęteni operując hamulcem ruszasz na początek łuku. Kiedy mijasz wzrokiem pierwszy prawy słupek tak że zniknie ci z oczu kręcisz kierownicą jeden obrót w prawo, następnie patrzysz w lewe lusterko i kiedy linia na łuku ( na jezdni) będzie prosta w tymże lusterku robisz wówczas obrót w lewo kierownicą czyli po prostu prostujesz koła tak żeby samochód jechał prosto i spokojnie wracasz na początek i plac zdany :):):) A dalej powodzenia życzymy
A ja proponuje ustawić sobie tak prawe lusterko by widzieć linie namalowane na placu, oczywiście z tym kierowaniem lusterka na ziemie nie można przesadzić - bo jadąc na miasto musisz coś w nim też widzieć - ale zapewniam, że można je tak ustawic by było widac i jedno i drugie :D. Dodatkowo radze kierować się lusterkami tylko do momentu wyjścia "z łuku" - jak już jesteś na prostej odwróć głowe i patrz przez szybę :). Powodzenia życzę :)
Witam!!! Poradzcie mi wasz niezawodny sposób na wykonanie łuku na placu manewrowym???Czy stosowaliście metode,że na tym pachołku się skręcało czy jak???Pozdrawiam!!!jeżdzę na punto grande.Wcześniej mi wychodziło a dzisiaj kompletne dno.Czekam na odp.
Patrz przez tylną szybę i .... rób każdy manewr powoli
Witaj , tez miałam z tym problem jak jezdziłam na pachołki( typu 1 pachołek kręcisz itd) , jak nauczyłam się jezdzic obserwujac linie i pachołki , czyli tzw na wyczucie to nie było zeby nie wyszlo ale wazne! jedz jak najwolniej pozdrawiam
Najlepiej skręcić kierownicą w prawo lub w lewo do oporu, zamknąć oczy i wioooo!!!!
Bahus
Ja też z tym miałam problem,dopóki patrzyłam w tylną szybę skręcając sobie kark bo ktoś tak sobie wymyślił ,i tak trzeba robić żeby wykonać ten manewr.Potem zaczęłam jeżdzić na lusterka i było idealnie ,ale problem w tym że nie wolno.Na egzaminie zastosowałam metodę mieszaną
.Musisz tak robić żeby egzaminator nie czepiał się że jedziesz na lusterka.A egzamin i tak oblałam ,ale nie na placu .Za miesiąc poprawka.
Mnie uczono tylko na lusterkach.
Wykup dodatkowe lekcje i sama znajdziesz najlepszy sposób, to po prostu wymaga wprawy, jak zresztą każdy manewr. A gdy zrobisz autem 100 000 km- wszystko będzie proste:))
Witam chciałabym Ci pomóc ale ja się na tym nie znam może da ci to coś moje dziecko zdaje prawo jazdy i
mówi, że najlepiej jest wykonać następujące czynności. Jesteś na placu manewrowym, rozpoczynasz egzamin, po czym pokazujesz niezbędne elementy pod maską samochodu (wskaźnik poziomu oleju itd), następnie światła fotel lusterka. Potem rozpocznyasz jazdę po łuku prosto i zawracasz. Jeżeli chodzi o jazdę do przodu po łuku to tak naprawdę nie ma określonej zasady, po prostu kiedy widzisz zakręt musisz precyzjnie skręcć w prawo po czym dojeżdżasz na koniec łuku. Po tym następuje zawracanie. Tutaj włączasz wsteczny bieg i leciutko na pół sprzęgle lekko dodając gaz i umiejęteni operując hamulcem ruszasz na początek łuku. Kiedy mijasz wzrokiem pierwszy prawy słupek tak że zniknie ci z oczu kręcisz kierownicą jeden obrót w prawo, następnie patrzysz w lewe lusterko i kiedy linia na łuku ( na jezdni) będzie prosta w tymże lusterku robisz wówczas obrót w lewo kierownicą czyli po prostu prostujesz koła tak żeby samochód jechał prosto i spokojnie wracasz na początek i plac zdany :):):) A dalej powodzenia życzymy
A ja proponuje ustawić sobie tak prawe lusterko by widzieć linie namalowane na placu, oczywiście z tym kierowaniem lusterka na ziemie nie można przesadzić - bo jadąc na miasto musisz coś w nim też widzieć - ale zapewniam, że można je tak ustawic by było widac i jedno i drugie :D. Dodatkowo radze kierować się lusterkami tylko do momentu wyjścia "z łuku" - jak już jesteś na prostej odwróć głowe i patrz przez szybę :).
Powodzenia życzę :)