witak jestem nowa , ale korzystam z waszych przepisow juz od dawna i jestem bardzo zadowolona poniewaz niejestem najlepsza w gotowaniu ale teraz mam maly problem bo niemam pojecia co zrobic na drugi dzien swiat do jedzienia na obiad chcialabym mojemu mezowi cos ugotowac smacznego neiweim cos z miesa albo cos z ryby cos latwego a zarazem pysznego wiem ze mi pomozecie dziekuje z gory i pozdrawiam
Zadałaś bardzo ogólne pytanie... Moze powiem Ci co ja planuję zrobić na świateczny obiad: pieczeń z udżca indyka, ziemniaki i surówka z selera z rodzynkami. Ale myslę, ze możesz zrobić karkówke- bardzo pyszna znajdziesz w przepisach Janka, możesz ją podać z ziemniakami, albo kluskami, z surówką z czerwonej kapusty, zresztą z dowolna surówka, albo z bukietem surówek. Pieczeń z karkówki jest łatwa, mozna ją jeść na ciepło z sosem, odsmażaną, nawet pokrojoną w plasteki na chleb. Prawie każdemu smakuje ( tzn, ja nie znam nikogo, komu nie smakuje), poza tym można ją przyrządzić na wiele sposobów- dodać ulubione przyprawy, udusić w rondlu, albo upiec w piekarniku...
Moze łatwiej byłoby odpowiedzieć, gdybyś powiedziała, co Twój mąż lubi szczególnie. Nie wiem tez, co to znaczy, ze jesteś nie najlepsza w gotowaniu... czy pieczeń to już wyczyn?
zawsze możesz też usmazyć kotlety z piersi kurczaka i podać je z ananasem i żurawiną, albo zapiec z grzybami i serem.
witak jestem nowa , ale korzystam z waszych przepisow juz od dawna i jestem bardzo zadowolona poniewaz niejestem najlepsza w gotowaniu ale teraz mam maly problem bo niemam pojecia co zrobic na drugi dzien swiat do jedzienia na obiad chcialabym mojemu mezowi cos ugotowac smacznego neiweim cos z miesa albo cos z ryby cos latwego a zarazem pysznego wiem ze mi pomozecie dziekuje z gory i pozdrawiam
Moze powiem Ci co ja planuję zrobić na świateczny obiad: pieczeń z udżca indyka, ziemniaki i surówka z selera z rodzynkami.
Ale myslę, ze możesz zrobić karkówke- bardzo pyszna znajdziesz w przepisach Janka, możesz ją podać z ziemniakami, albo kluskami, z surówką z czerwonej kapusty, zresztą z dowolna surówka, albo z bukietem surówek.
Pieczeń z karkówki jest łatwa, mozna ją jeść na ciepło z sosem, odsmażaną, nawet pokrojoną w plasteki na chleb. Prawie każdemu smakuje ( tzn, ja nie znam nikogo, komu nie smakuje), poza tym można ją przyrządzić na wiele sposobów- dodać ulubione przyprawy, udusić w rondlu, albo upiec w piekarniku...
Moze łatwiej byłoby odpowiedzieć, gdybyś powiedziała, co Twój mąż lubi szczególnie.
Nie wiem tez, co to znaczy, ze jesteś nie najlepsza w gotowaniu... czy pieczeń to już wyczyn?
zawsze możesz też usmazyć kotlety z piersi kurczaka i podać je z ananasem i żurawiną, albo zapiec z grzybami i serem.