Hej tam:-) W sobotę 13 grudnia nasza Sabina vel My Little Dreams Become a Reality FCI skończyła 18 miesięcy!Jest cudna,gruba i opiekuńcza dla naszej Jagi;-) Waży około 70 kilku kilogramów i mierzy około 74cm w kłębie;-)nie ma śniegu i mrozu ,ale futerko dostała zimowe;-)i na listeczkach-i w zachodzącym słonku
co do łagodności-dużo dziedziczy po rodzicach.rodzice naszej Sabiny mieli w testach psychicznych 5/5 ,Sabina jest 4/5.ma bardzo dobry charakter na co wpływ ma to ,że wychowuje sie z dzieckiem,my jestesmy dla niej bardzo uczuciowi.jest oddana i wspaniale broni przed obcymi,budzi respekt;-)co do łapek-nie wiem jakiego rodzaju są to problemy...u nszej nigdy nic się nie działo-odpowiednia dieta i dużo ruchu-spacery i jeszcze raz spacer(ale nie na smyczy!)u molosów problem jest ze stawami i z sercem-ze względu na masę:-)Dawaj jej dodatkowo preparaty wapniowe i dobra karmę,ale tez niech nie śpi broń boże na betonie!może dostać reumatyzm!a może to chodzi o dysplazje stawów biodrowych???
no to tylko rentgen jest wstanie ustalic stopień,ale przecież nie kupuje sie psa z innym niż "0" czyli wolnym od dysplazji..poiwnno być w metryczce...czy to rasowy bernaś?
jest rasowa,niestety nie ma metryki,kupiona od gospodarza z litosci....juz jest po operacji,poza tym to slodziutka dziewczynka:)a ta druga sunie jest moja,juz ma 6 lat:)
fajna,a czy ma tauaż na uchu?w/g mnie to troszke mało berniasiasty ma profil czaszki:-)))miejmy nadzieję,że wszystko będzie ok.niestety nie dacie rady trzymac jej później w domku:-))))hehe,u nas zajęłaby nasza cały przedpokój,jak sie rozciągnie:-))))
Hej tam:-) W sobotę 13 grudnia nasza Sabina vel My Little Dreams Become a Reality FCI skończyła 18 miesięcy!Jest cudna,gruba i opiekuńcza dla naszej Jagi;-) Waży około 70 kilku kilogramów i mierzy około 74cm w kłębie;-)nie ma śniegu i mrozu ,ale futerko dostała zimowe;-)i na listeczkach-i w zachodzącym słonku
ale fajny malutki piesek :):):):):)
do takiego mozna sie przytulac:):):):)
w szczegolnosci w zimie :)
jest przecudowna,kocham bernardyny,czy jest lagodna?mam w rodzinie 5-cio miesieczna,ale ma problem z lapami,a u twojej ok?
tak,chodzi o dysplazje....
jest rasowa,niestety nie ma metryki,kupiona od gospodarza z litosci....juz jest po operacji,poza tym to slodziutka dziewczynka:)a ta druga sunie jest moja,juz ma 6 lat:)
ona nie jest z prawdziwej hodowli,ale wyglada identycznie jak inne bernardynki,a mieszka w domu prywatnym,uwielbia przesiadywac na podworku:)
Ale gwiazda!! Śliczna! - 70 kg to niezła waga ale w wieku 3 lat będzie jeszcze cięższa. Mój niedźwiedź waży już około 80 kg, kawał byka.
no, piekny piesek.