Przejrzałam szafkę z kosmetykami - te, które maja jakąś wcześniejszą datę na opakowaniu mają napis - termin przydatności - tyle i tyle czasu od daty produkcji
Expiration date grudzien 2007 czyli rok temu przypadl termin uzycia, nie ma zadnego pol roku po otwarciu, mozna bylo to uzyc do grudnia 2007 po prostu im to odeslij,
Prawie każdy produkt kosmetyczny, poza datą przydatności zamkniętego opakowania ma jeszcze datę po otwarciu - o tej zazwyczaj się nie mówi. A to co kupiła aleczka - to produkt przeterminowany
o ile się nie mylę - tam gdzie nie ma słownego napisu - ile ważne od daty produkcji, jest też obrazkowe objaśnienie - to kosz na śmieci z otwartą pokrywką - i na nim ilość miesięcy (ale teraz sprawdziłam w postach - o tym już pisałaś). poszukaj też month lub year(s) Jeżeli nie ma żadnych informacji - możesz uznać podany termin jako EXP - to data ważności produktu
a czy może to być lipiec 2012???najpierw rok,potem miesiac??wprawdzie nigdzie tak nie widziałam,ale może u sally hansen tak jest?pozatym ten błyszczyk po nałożeniu szczypie i mrowi,a miał byc odżywczy(takie mrowienie to przy tych powiększających raczej jest)
napisałam już..nie przeczył,powiedział ,że zwróci pieniądze.ten skrót to napewno data przydatności.pytałam koleżanki,ona jest konsultantką w oriflame od 15 lat i oni w ten sam sposób oznaczają.
Na większości kosmetyków kolorowych jest zaszyfrowana data produkcji. Np, na tuszach, cieniach i pudrach. Każda firma ma swój "kod" a jeśli są 4 cyfry, pierwsza oznacza rok produkcji a trzy następne: dzień tego roku, np 8127 tzn 127my dzień 2008ego roku.
12/ lipca -- ale rok jest wazny
albo jak piszesz 12 - -czyli grudzien 2007
hmmm nieciekawie :)
no to jestes spozniona o rok .
skoro z allegro to fotke zrob i odeslij tamtym produkt
może daj linka do produktu?Może coś rozjaśni w głowach?
Na kolorowo
http://allegro.pl/item493171346_balsam_do_ust_sally_hansen_wyprzedaz.html
Przejrzałam szafkę z kosmetykami - te, które maja jakąś wcześniejszą datę na opakowaniu mają napis - termin przydatności - tyle i tyle czasu od daty produkcji
od otwarcia opakowania zawsze standardowo jest 6 miesięcy. chyba, że są produkty całkiem naturalne - wtedy krócej
Expiration date grudzien 2007 czyli rok temu przypadl termin uzycia, nie ma zadnego pol roku po otwarciu, mozna bylo to uzyc do grudnia 2007
po prostu im to odeslij,
Prawie każdy produkt kosmetyczny, poza datą przydatności zamkniętego opakowania ma jeszcze datę po otwarciu - o tej zazwyczaj się nie mówi. A to co kupiła aleczka - to produkt przeterminowany
o ile się nie mylę - tam gdzie nie ma słownego napisu - ile ważne od daty produkcji, jest też obrazkowe objaśnienie - to kosz na śmieci z otwartą pokrywką - i na nim ilość miesięcy (ale teraz sprawdziłam w postach - o tym już pisałaś). poszukaj też month lub year(s)
Jeżeli nie ma żadnych informacji - możesz uznać podany termin jako EXP - to data ważności produktu
Alu,ja na Twoim miejscu zadałabym te pytania sprzedającemu na allegro.Wiem ,że już po fakcie,ale może będzie na tyle miły ,że odpowie.Warto spróbować.
no to juz wiesz ze kasa bedzie spowrotem u ciebie :)
tylko mniej malowania bedzie :) bez tych dodatkow :):):):):):)
no ale bez kolorystyki tak na karnawal sie szykowac?? :):):):):):):)
no , tu juz nie bede wnikal w szczegoly :):):):):)
Czyli sprzedaje przeterminowane produkty?
zamiast sama dochodzić napisz do sprzedawcy. ze jest podana taka data - co znaczy EXp - niech wyjaśnia
albo to co przyszło mi do głowy - zapytaj się u konkurencji. Błyszczyków tej firmy są trzy strony - przynajmniej rozwiejesz swoje wątpliwości
a no lepiej zapytac:) hmmm powiedza co to jest:)
Na większości kosmetyków kolorowych jest zaszyfrowana data produkcji.
Np, na tuszach, cieniach i pudrach.
Każda firma ma swój "kod" a jeśli są 4 cyfry, pierwsza oznacza rok produkcji a trzy następne: dzień tego roku, np 8127 tzn 127my dzień 2008ego roku.