Ja robię tylko jedną - właśnie pod pierzynką - ale nie śledzia a tuńczyka. reszta do zrobienia na bieżąco zawsze coś się wymyśli. Ale chodzi za mną z kurczakiem, winogronami i nasionami słonecznika
Myszowata, szczerze mówiąc...ile sałatek tyle pomysłów...przejrzyj parę i sama wymyślisz. TA sałatka to faktycznie pomysł mojej Naczelnej Wiedźmy, który powstał w ten sposób, jak sama stwierdziła, to inspiracją były właśnie czytane przepisy, a przyznaje, że mistrzynia garów nie jest. Tak więc...czekamy na Twój nowy przepis, ....no przynajmniej ja czekam. Pyziol
ja w tym roku spróbuje zrobić żółtą pierzynkę- tak się nazywa ta sałatka, jest z tuńczykiem. jak chcesz zobaczyć jak wygląda wpisz w wyszukiwarce "żółta pierzynka"
ja robię słodką bakaliową- bo rodzina nie lubi kutii. Daję ryż (ugotowany z woreczka), do tego jabłuszko, suszone śliwki, brzoskwinie z puszki, orzeczy i cokolwiek mi zostanie z wypieków. Całość dosmaczam jogurtem i majonezem, bardzo dobra wychodzi. Zdecydowanie mniej słodka niż kutia i w klimacie świąt. Wesołych Świąt.
Witam mam pytanie jakie robicie sałatki na wigilię oprócz oczywiście jarzynowej śledzia pod pierzynka i jakie na dalsze dni świąt?
Mysza , ja robie na 2 dzień świąt moją z kurczakiem w pomarańczowym sosie :)
Ja robię tylko jedną - właśnie pod pierzynką - ale nie śledzia a tuńczyka. reszta do zrobienia na bieżąco zawsze coś się wymyśli. Ale chodzi za mną z kurczakiem, winogronami i nasionami słonecznika
Na Wigilię nie robię sałatek
Bahus
Myszowata, szczerze mówiąc...ile sałatek tyle pomysłów...przejrzyj parę i sama wymyślisz.
TA sałatka to faktycznie pomysł mojej Naczelnej Wiedźmy, który powstał w ten sposób, jak sama stwierdziła, to inspiracją były właśnie czytane przepisy, a przyznaje, że mistrzynia garów nie jest.
Tak więc...czekamy na Twój nowy przepis, ....no przynajmniej ja czekam.
Pyziol
ja w tym roku spróbuje zrobić żółtą pierzynkę- tak się nazywa ta sałatka, jest z tuńczykiem. jak chcesz zobaczyć jak wygląda wpisz w wyszukiwarce "żółta pierzynka"
ja robię słodką bakaliową- bo rodzina nie lubi kutii. Daję ryż (ugotowany z woreczka), do tego jabłuszko, suszone śliwki, brzoskwinie z puszki, orzeczy i cokolwiek mi zostanie z wypieków. Całość dosmaczam jogurtem i majonezem, bardzo dobra wychodzi. Zdecydowanie mniej słodka niż kutia i w klimacie świąt.
Wesołych Świąt.