Forum

Kuchenne porady

Sałatki na wigilię

• Autor: MYSZA99 Data: 2008-12-16 14:42:52

Witam mam pytanie jakie robicie sałatki na wigilię oprócz oczywiście jarzynowej śledzia pod pierzynka i jakie na dalsze dni świąt?

• Autor: maggiekasia Data: 2008-12-16 14:59:29

Mysza , ja robie na 2 dzień świąt moją z kurczakiem w pomarańczowym sosie :)

• Autor: ekkore Data: 2008-12-16 15:03:15

Ja robię tylko jedną - właśnie pod pierzynką - ale nie śledzia a tuńczyka. reszta do zrobienia na bieżąco zawsze coś się wymyśli. Ale chodzi za mną z kurczakiem, winogronami i nasionami słonecznika

• Autor: bahus Data: 2008-12-16 17:58:50

Na Wigilię nie robię sałatek
    Bahus

• Autor: Janek Data: 2008-12-16 18:19:40

Myszowata, szczerze mówiąc...ile sałatek tyle pomysłów...przejrzyj parę i sama wymyślisz.
    TA sałatka to faktycznie pomysł mojej Naczelnej Wiedźmy, który powstał w ten sposób, jak sama stwierdziła, to inspiracją były właśnie czytane przepisy, a przyznaje, że mistrzynia garów nie jest.
    Tak więc...czekamy na Twój nowy przepis, ....no przynajmniej ja czekam.
    Pyziol

• Autor: Mloda Data: 2008-12-19 17:45:07

ja w tym roku spróbuje zrobić żółtą pierzynkę- tak się nazywa ta sałatka, jest z tuńczykiem. jak chcesz zobaczyć jak wygląda wpisz w wyszukiwarce "żółta pierzynka"

• Autor: malka200 Data: 2008-12-20 10:26:50

ja robię słodką bakaliową- bo rodzina nie lubi  kutii. Daję ryż (ugotowany z woreczka), do tego jabłuszko, suszone śliwki, brzoskwinie z puszki, orzeczy i cokolwiek mi zostanie z wypieków. Całość dosmaczam jogurtem i majonezem, bardzo dobra wychodzi. Zdecydowanie mniej słodka niż kutia i w klimacie  świąt.
    Wesołych Świąt.

Przejdź do pełnej wersji serwisu