Żarłoki szukam i szukam i szukam ....... przepisu na mielone z musztardą ... nie mogę znaleźć :(( Proszę o szybką pomoc żarłoki czekają . A ja dalej szukam , szukam ............
Pokroić boczek na drobną kostkę lub zmielić przez maszynkę o dużych oczkach. Usmażyć z tego skwarki. Skwarki odłożyć na bok. Pozostałe składniki wymieszać w misce , formować kulki wielkości orzecha włoskiego.Nie obtaczać w niczym.Smażyć na tłuszczu powstałym z boczku z dodatkiem odrobiny oleju.Usmażone kulki odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przełożyć do głębszej salaterki i warstwami posypywać wytopionymi skwarkami. Doskonałe do piwa i jako przekąska.
Beatko dzięki pędzę do kuchni .Wpisywałam kotlet mielony z musztardą i mi nie znalazło :(((a to kotlety mielone . Chociaż mielone z musztardą też nie znalazła wyszukiwarka :((
Żarłoki szukam i szukam i szukam ....... przepisu na mielone z musztardą ... nie mogę znaleźć :(( Proszę o szybką pomoc żarłoki czekają .
A ja dalej szukam , szukam ............
Te są bardzo dobre.
1 łyżka keczupu lub sosu cygańskiego,
1/4 łyżeczki pieprzu,
2 łyżeczki chrzanu tartego,
1/2 szklanki posiekanej drobno cebuli,
1/4 szklanki wody,
1/4 szklanki tartej bułki,
1 jajko,
1 łyżeczka soli
kilka plasterków wędzonego boczku.
Pozostałe składniki wymieszać w misce , formować kulki wielkości orzecha włoskiego.Nie obtaczać w niczym.Smażyć na tłuszczu powstałym z boczku z dodatkiem odrobiny oleju.Usmażone kulki odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przełożyć do głębszej salaterki i warstwami posypywać wytopionymi skwarkami. Doskonałe do piwa i jako przekąska.
twoje kotlety też spróbuję
Może to http://wielkiezarcie.com/przepis23743.html
Beatko dzięki pędzę do kuchni .Wpisywałam kotlet mielony z musztardą i mi nie znalazło :(((a to kotlety mielone .
Chociaż mielone z musztardą też nie znalazła wyszukiwarka :((
Ja wrzuciłam mielone z musztardą i wyszło.No to leć .Cieszę się,że mogłam pomóc.