Proszę pomóżcie :) Chcę upiec sernik na świeta zawsze piekłam z sera z kostki i mieliłam parokrotnie. Teraz dla odmiany chciałabym upiec z mielonego sera z wiaderka ale jest tak dużo rodzajów że nie wiem na który sie zdecydować. Doradźcie mi prosze z jakiej firmy ser nadaje sie najlepiej do serniczka. Z góry dziękuję za pomoc :)
president - firmy bacha bodajże, nie jest on w wiaderku tylko takim duzym opakowaniou wygladajacym jak pospolite kostki, teraz kupiłam o garmaturze 1 kg w realu ;)
dodatkowo 3 tyg wczesniej kupilam 3 opakowania serka mielonego w lidlu w takim zielonym pudelku 250 gramowym i musze przyznac, że sernik wyszedl najlepszy jaki dotychczas jadłam
Kiedyś też kupowałam ser mielony w wiadereczku, ale teraz wróciłam do sera z kostki, który sama mielę tylko 1 raz przez siteczko do maku. Uważam, że taki ser to prawdziwy ser a nie jakieś masy serowe. Jeśli jednak zdecydujesz się kupić mielony to sprawdź jakie ma składniki. Nie polecam serów, które mają w składzie zagęstniki: skrobię modyfikowaną i gumę guar. Kupiłam kiedyś taki i sernik to była wielka porażka. Tekla.
Ja kiedys mielilam zwykly twarog, ale od jakiegos czasu przekonalam sie do tych kilkukrotnie mielonych. Polecam ser w wiaderku Tesco. A jesli masz w okolicy spozywczak to popytaj bo czasem na zamowienie miela dowolna ilosc trwarogu, co czasem wychodzi taniej.
Najbardziej odpowiada mi ser kupiony na wagę /w dużych kostkach i w sklepie ważą ile się potrzebuje/ i też sama mielę go jeden raz używając sitka do maku. Ale ktoś mi mówił, że z "tescowego" mielonego wyszedł mu bardzo dobry. Uważam też, ze wszystko zależy jeszcze od tego, jakie serniki lubimy. Ja lubię sernik typowy, mam czuć, że jem sernik a nie np. coś jak ptasie mleczko. Stąd też nie lubię serników bez spodu, bo wtedy mam wrażenie jakbym jadła sernik ugotowany. Zawsze robię choćby cieniutki spód, a nawet kładę tylko warstwę herbatników pod ser.
Od kilku lat uzywam do sernika sera "Turek"-sprzedawany jest w 0,5 kg pojemniczkach połączonych razem. Próbowałam innych w wiaderkach itp. al "Turek" najlepszy - moim zdaniem :-)
A ja ostatnio zrobiłam pyszny ser z serka homogenizowanego Jogobella (sprzedawany w 500 g. opakowaniach). Przepis znalazłam na WŻ. Sernik wyszedł boski!
Proszę pomóżcie :)
Chcę upiec sernik na świeta zawsze piekłam z sera z kostki i mieliłam parokrotnie.
Teraz dla odmiany chciałabym upiec z mielonego sera z wiaderka ale jest tak dużo rodzajów że nie wiem na który sie zdecydować.
Doradźcie mi prosze z jakiej firmy ser nadaje sie najlepiej do serniczka.
Z góry dziękuję za pomoc :)
president - firmy bacha bodajże, nie jest on w wiaderku tylko takim duzym opakowaniou wygladajacym jak pospolite kostki, teraz kupiłam o garmaturze 1 kg w realu ;)
dodatkowo 3 tyg wczesniej kupilam 3 opakowania serka mielonego w lidlu w takim zielonym pudelku 250 gramowym i musze przyznac, że sernik wyszedl najlepszy jaki dotychczas jadłam
ja szczerze moge polecic obydwa wymienione
Kiedyś też kupowałam ser mielony w wiadereczku, ale teraz wróciłam do sera z kostki, który sama mielę tylko 1 raz przez siteczko do maku. Uważam, że taki ser to prawdziwy ser a nie jakieś masy serowe. Jeśli jednak zdecydujesz się kupić mielony to sprawdź jakie ma składniki. Nie polecam serów, które mają w składzie zagęstniki: skrobię modyfikowaną i gumę guar. Kupiłam kiedyś taki i sernik to była wielka porażka. Tekla.
przychylam sie do wypowiedzi tekli,tez po probach z masami serowymi powrocilam do sera na kilogramy:)
Ja kiedys mielilam zwykly twarog, ale od jakiegos czasu przekonalam sie do tych kilkukrotnie mielonych. Polecam ser w wiaderku Tesco.
A jesli masz w okolicy spozywczak to popytaj bo czasem na zamowienie miela dowolna ilosc trwarogu, co czasem wychodzi taniej.
Ja robie albo Dr.Otkera albo Mój ulubiony.
Najbardziej odpowiada mi ser kupiony na wagę /w dużych kostkach i w sklepie ważą ile się potrzebuje/ i też sama mielę go jeden raz używając sitka do maku. Ale ktoś mi mówił, że z "tescowego" mielonego wyszedł mu bardzo dobry.
Uważam też, ze wszystko zależy jeszcze od tego, jakie serniki lubimy. Ja lubię sernik typowy, mam czuć, że jem sernik a nie np. coś jak ptasie mleczko. Stąd też nie lubię serników bez spodu, bo wtedy mam wrażenie jakbym jadła sernik ugotowany. Zawsze robię choćby cieniutki spód, a nawet kładę tylko warstwę herbatników pod ser.
Ja zawsze piekę sernik z wiaderka i zawsze wychodzi b.dobry.
Od kilku lat uzywam do sernika sera "Turek"-sprzedawany jest w 0,5 kg pojemniczkach połączonych razem. Próbowałam innych w wiaderkach itp. al "Turek" najlepszy - moim zdaniem :-)
A ja ostatnio zrobiłam pyszny ser z serka homogenizowanego Jogobella (sprzedawany w 500 g. opakowaniach). Przepis znalazłam na WŻ. Sernik wyszedł boski!