Forum

Rozmowy wolne i frywolne

a kto daje i odbiera ten sie w piekle poniewiera........

• Autor: kokliko Data: 2008-12-19 01:40:32

tineczka, to do Ciebie!!!! Nie wstawialam Twoich przepisow w zadne moje ulubione, bo bylam pewna, ze juz ich nigdy nie zabierzesz, nawet gdyby z piec przeprowadzek! Nastawilam  sie na caly obiad, bo naprawde wydawaly mi sie  niepodrecznikowe, wyprobowane i przemyslane, no i co, no i to. Przepisow niet!
    A te trzy (co sie ostaly, albo dodane ostatnio na otarcie lez ) nic wspolnego nie maja z tym co chcialam przyrzadzic.
    tineczka, do pionu, prosze o przywrocenie starej historyjki.
    Ludzie, prosze Was Wszystkich o niezabieranie lalek z placu zabawy, zwlaszcza jak juz znudziliscie sie wlasnymi zabawkami,
    troche wyrozumialosci jak w Armii  Zbawienia. tineczko, dziekuje za nowy wpis. Swiateczne ucalusy.

• Autor: till Data: 2008-12-19 10:43:27

Tak na marginesie Kokliko, nawet jeśli włożysz przepis do "ulubionych" a autor przestanie go udostępniać, to w ulubionych pozostaje ci tylko tytuł... nauczona kilkoma przykrymi niespodziankami te najbardziej ulubione mam skopiowane.
    Pozdrawiam :)

ps.
    http://wielkiezarcie.com/przepisy.php?user_id=178 a może tutaj coś?

• Autor: smakosia Data: 2008-12-19 11:07:26

Jakbyś miała tytuły, to możemy spróbować odszukać te przepisy. Na tej samej zasadzie co wtedy, gdy padł nam serwer. Myślę, że chyba teraz też by zadziałało przez "google" po kliknięciu na "kopię".

• Autor: Maddalena Data: 2008-12-19 11:12:39

tineczka chyba jakis czas temu pisala, ze robi porzadki w swoich przepisach i ze je z czasem udostepni.

• Autor: tineczka Data: 2008-12-19 20:05:21

Maddalenko , narazie przekopiowalam wszystko i chce wstawic pod moim "starym" nickiem:)

• Autor: tineczka Data: 2008-12-19 20:09:24

Dzieki , niestety tych "tineczkowych" tam jeszcze nie ma:)

• Autor: tineczka Data: 2008-12-19 20:02:57

kokliko moje przepisy jako "tineczki" zlikwidowalam pod tym nickiem, uwazam, ze powinny byc one pod nickiem "grazyna" o co juz dawno prosilam moderatorow. Teraz to jest tak, ze na pytania pod przepisami "grazyny" musze odpowiadac jako "tineczka". Pod przepisami "tineczki" byly "pewne" niemile komentarze, wiec lepiej bylo je zlikwidowac.
    Nikomu nie chcialam w zaden sposob dokuczyc.
    Moge oczywiscie udostepnic na nowo, ale za rada pewnego madrego kolegi chcialabym miec tylko jedno konto i jeden nick:)))
    Zobaczymy , co sie da zrobic ???

Swiateczne usciski sle specjalnie dla Ciebie!!!

• Autor: luckystar Data: 2008-12-19 21:14:17

Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz ...ale nie moge sie powstrzymac od dania dobrej rady. Jak juz korzystasz z tej pomocy "pewnego madrego kolegi" to spisz odrazu kontrakt z klauzula uwzgledniajaca ewentualne konsekwencje w wypadku gdyby Ci znow kiedys nerwy puscily. Bo wiesz miedzy nami to i Ty i ja wiemy, ze i Ty i ja to bywamy temperamentne, jakby powiedzial moj cioteczny dziadek :))))
    Pozdrawiam i mam nadzieje, ze sie nie obrazisz za ten zart.

• Autor: tineczka Data: 2008-12-19 21:21:09

Ja juz dawno przestalam sie obrazac:))) A kolega nasz wspolny,,,hehehe,,,
    A jak nerwy "puszcza",,,to zawsze mam "tineczke",,,,hihihi
    Pozdrowienia i milego swietowania w milym gronie zycze!

• Autor: luckystar Data: 2008-12-19 21:50:12

hahhahaa jezeli to "ten" nasz wspolny kolega, to my obie przy Nim mamy anielska cierpliwosc :)))

• Autor: tineczka Data: 2008-12-19 21:55:49

hehehe, porady, ktore dostalam od Niego , calkiem , calkiem :))))

• Autor: Janek Data: 2008-12-19 23:05:27

Oj, bo się obsmarkam ze śmiecha. Anielską cierpliwośc to ma Charlie..., ja byłbym juz wdowcem

• Autor: luckystar Data: 2008-12-20 02:03:08

Hahaha bo Ty jeszcze nie wiesz co Charliego przy zyciu trzyma ;))

• Autor: Wkn Data: 2008-12-21 23:47:32

Ja wiem, ja wiem, ja ja! Nadzieja, że znów zje na śniadanie bułki z ziarnami z piekarenki na moim osiedlu

• Autor: luckystar Data: 2008-12-22 12:16:44

Niewatpliwie jest w tym duzo racji, bo bulki naprawde wysmienite:)))

• Autor: Janek Data: 2008-12-19 23:02:17

Grazyna, a w ucho .....paplo jedna.

• Autor: tineczka Data: 2008-12-20 22:01:05

i tak Cie Kocham wstretny , ko...ny Kaziku

• Autor: agik Data: 2008-12-19 20:13:01

Tineczka napisała, że bolesnie pokąsały ją osy Wużetowe i dlatego odhaczyła udostepnienie...

Ale Tineczka dobra kobieta jest, i na prośbe udostepnia.  :P

• Autor: tineczka Data: 2008-12-19 21:28:42

Agik , wiedzmo kochana, no i co ja mam teraz zrobic??? Udostepnie oczywiscie, tylko musze wiedziec co???
    Setki usciskow i najlepsze zyczenia cudownych swiat Bozego Narodzenia Tobie  i Lubemu sle!!!! :)

• Autor: agik Data: 2008-12-19 22:16:56

Jeśli o mnie chodzi, to ja bym chciała czerwoną marynowaną cebule i tę sałatkę z ogórka i granatów, co tak pocudowałam z nią.

Zapisałam sobie w ulubionych do wypróbowania na zaś, a tu... sama wiesz co...

Ale Kokliko chyba chciała bardziej kompleksowo...

I  wesołych świąt :)

• Autor: tineczka Data: 2008-12-20 22:07:14

Agik Wesolych Swiat!!!!

• Autor: Paola_r Data: 2008-12-20 08:41:44

Grażynko, to ja się nieśmiało podepnę z prośbą o Crepes Suzette. Mogiem ? ;)

• Autor: tineczka Data: 2008-12-20 22:06:02

Wkladam wszystko od nowa:)
    Wesolych Swiat!

• Autor: Paola_r Data: 2008-12-21 12:55:54

Dzięki piękne, Grażynko :). Pozdrawiam. Paola.

• Autor: bea39 Data: 2008-12-20 09:21:07

A ja poprosiłabym o przepis na danie jednogarnkowe z mięska mielonego.Nie wydrukowałam sobie i kiszka..Chciałam poeksperymentować,ale może po prostu przeliczysz na polskie realia tzn. procentowość tłuszczu, bo u nas mielone i już, bez podziału na procentową zawatrość tłuszczu.Jakiego typu mięso byłoby dobre, zawsze mogę poprosić w sklepie o zmielenie odpowiednich proporcji. No i ten nieszczęsny czosnek - naszego zwykłego jeden czy dwa ząbki? Jak zdążyłaś się zorientować czosnek solo trudno u nas dostać. I zauważyłam,że moje pytania odbierałaś jako złośliwości a ja po prostu chciałam przygotować danie bo smakowicie się zapowiadało i stąd moje pytania.

• Autor: kokliko Data: 2008-12-20 13:53:29

A ja poprosze o wszystko, kilka rzeczy juz robilam, wszystko bylo pyszne, nastawialam sie na inne, tytulow nie pamietam.
    I wszystko mi jedno pod jakim nickiem, byleby w miare szybko,prosze!!!
    Swiateczne pozdrowienia

• Autor: tineczka Data: 2008-12-20 22:08:57

Prosze bardzo, zaraz sie zabiore:) Potem mam nadzieje miec wszystko tylko pod jednym nickiem???
    Wesolych Swiat kochana!!!!!

• Autor: tineczka Data: 2008-12-20 22:05:04

Beato, przepraszam! Mieso jakie chcesz, wylej tluszcz jak bedzie za duzo:) A czosnku ile uwazasz i moze byc oczywiscie normalny:)
    Wesolych Swiat zycze!

Przejdź do pełnej wersji serwisu