Forum

Rozmowy wolne i frywolne

nawigacja - pomocy

• Autor: monika_70 Data: 2008-12-19 20:45:32

witam wszystkich, dawno nie zaglądałam na WŻ  z różnych powodów. Ale potrzebuje porady dobrych ludzi. Chciałbym kupić nawigację samochodową -niestety jestem w tym temacie totalnym laikiem Moze ktos mi podpowie która sie sprawdza na naszych drogach, czy po zakupie trzeba aktualizować ,itd.. i powie o jakiś 'niespodziankach" związanyc. z jej posiadaniem.Bardzo bede wdzięczna za odpowiedzi, pozdrawiam, Monika

• Autor: jasia Data: 2008-12-20 09:34:20

Też chciałam kupić....mój syn powiedział, że najlepszy jest "Tomtom".

• Autor: Bodek Data: 2008-12-20 09:42:35

tez zaslyszalem ze tomtom jest marka odpowiednia :)

• Autor: Mloda Data: 2008-12-20 10:31:01

Zdecydowanie TOMTOM. Bardzo dużo pochwał słyszałam na jego temat.! Ja osobiście mam Binatone Carrera i nie narzekam. Ma ładne mapy i polski język.
    Mój kolega ma  Becker'a i chwali go sobie, ponoć jest najtańszy z tych trzech

• Autor: Shanna Data: 2008-12-20 11:00:21

O firmie juz Ci powiedzieli wiec ja powiem jak sie sprawdza. Mamy w samochodzie od ponad pol roku i jak sie jedzie w trase jest po prostu super. W miescie sprawdza sie czasami nieco gorzej tzn. czasami o skrecie informuje za pozno, kiedy juz nie mozesz zmienic pasa. Ale po chwili kalkuluje nowa droge wiec nie jest zle.
    Trzeba program aktualizowac ale nie wiem co jaki czas (u nas robi sie to automatycznie).
    no i trzeba brac poprawke na to, ze nie bedzie (lub moze nie byc) nowopowstalych uliczek, rond itp. chyba ze aktualizacja je juz obejmie.
    Podobno sa teraz z takim systemem wyszukujacym roboty drogowe, korki itp. ale nie wiem jak i czy w ogole to sie sprawdza.
    Generalnie trzeba sie do tego urzadzenia przekonac i je polubic. Inaczej bedzie denerwowalo.
    No i podstawowa poprawka - to tylko urzadzenie, ktore czasami moze nas poprowadzic droga, na ktora jest zakaz wjazdu;))))

• Autor: basia19 Data: 2008-12-20 12:27:18

Ja kupiłam firmy "GARMIN" i jak na razie nie narzekam (mam go dopiero od niedawna, ale już sprawdzony)

• Autor: monika_70 Data: 2008-12-21 08:26:28

serdecznie Wam dziękuję za pomoc, wybieram się dziś na zakupy , z Waszymi wskazówkami bedzie łatwiej, pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu