Witam, znalazłam na pewnej stronie kulinarnej przepis Jacka Sikory na pielmieni na słodko. Z ciasta drożdżowego, z nadzieniem z maku. Smaży się je w głębokim tłuszczu. Jak sądzicie, czy takie pierożki można mrozić i kiedy (przed czy po smażeniu)? Chciałabym je zrobić na Wigilię, jako alternatywę dla makowca i pierogów z makiem (takie 2 w 1 ;D).
Witam, znalazłam na pewnej stronie kulinarnej przepis Jacka Sikory na pielmieni na słodko. Z ciasta drożdżowego, z nadzieniem z maku. Smaży się je w głębokim tłuszczu. Jak sądzicie, czy takie pierożki można mrozić i kiedy (przed czy po smażeniu)? Chciałabym je zrobić na Wigilię, jako alternatywę dla makowca i pierogów z makiem (takie 2 w 1 ;D).
myślę, że możesz mrozić - to w sumie prawie jak pączki. A te doskonale nadają się do mrożenia.