Witajcie !!! wczoraj siedziałam sobie przy świeczkach, pijąc rozgrzewająca korzenną herbatkę i delektując się drożdżowcem, za oknem sypał śnieg... a dziś... miało być mi tak Świątecznie, pieczenie i lukrowanie ciasteczek, porządki, piosenki odpowiednie... tylko śnieg mi gdzies wcięło i już całkiem mi klimacik znikł :( żale sie Wam!! czy Wy macie podobnie???????
Co to jest śnieg,taki prawdziwy ,nie topniejący zanim spadnie na ziemie?Zima jeszcze przed nami,ale ja pamietam gdy przed wieloma laty....tu zaczynam snuć opowieść,jak to gdy byłam mała ( a kiedyś byłam) śnieg leżał juz przed świętami... Nad morzem pogoda taka bardziej deszczowa,autka wcale nie opłaca się myć,bo po przejechaniu kilku kilometrów wygląda gorzej niż przed myciem.Chciałabym jeszcze obudzić sie kiedyś rano i szybciutko pobiec na świeży śnieg,zanim zadepczą go dzieci i obs...ają go psy i zrobić anioła. To by były święta
U nas również strugi deszczu. Będziemy się pocieszać śnieżnym banerem na Wielkim Żarciu - nic innego nam nie pozostało :) Ale chyba nikt go nie zauważył - pewnie bardziej rzucałby się w oczy, gdyby zawierał płynący ulicą kajak z choinką w środku, którą właściciel transportuje do domu - trzeba pomyśleć o tym w przyszłym roku, hihi :)
Witajcie !!! wczoraj siedziałam sobie przy świeczkach, pijąc rozgrzewająca korzenną herbatkę i delektując się drożdżowcem, za oknem sypał śnieg... a dziś... miało być mi tak Świątecznie, pieczenie i lukrowanie ciasteczek, porządki, piosenki odpowiednie... tylko śnieg mi gdzies wcięło i już całkiem mi klimacik znikł :( żale sie Wam!! czy Wy macie podobnie???????
dokładnie tak samo.. tylko, że ze sprzątaniem gorzej... mam wielkiego niechcieja...
A w Zakopanem najprawdziwsza zima. Dużo śniegu i jeszcze sypie. Tak że święta zapowiadają się zimowo.
Co to jest śnieg,taki prawdziwy ,nie topniejący zanim spadnie na ziemie?Zima jeszcze przed nami,ale ja pamietam gdy przed wieloma laty....tu zaczynam snuć opowieść,jak to gdy byłam mała ( a kiedyś byłam) śnieg leżał juz przed świętami...
święta
Nad morzem pogoda taka bardziej deszczowa,autka wcale nie opłaca się myć,bo po przejechaniu kilku kilometrów wygląda gorzej niż przed myciem.Chciałabym jeszcze obudzić sie kiedyś rano i szybciutko pobiec na świeży śnieg,zanim zadepczą go dzieci i obs...ają go psy i zrobić anioła.
To by były
:) na swięta ma być ponoć biało :)
u mnie czapa sniegu :)
A w Bydgoszczy od rana ulewny deszcz. :P I noc polarna cały dzień szary i ciemny.
A w Bydgoszczy od rana ulewny deszcz. :P I noc polarna cały dzień szary i ciemny.
W Jabłonnej podobnie... tylko rano parę promyków zobaczyłam a teraz pada i jakimś chłodem wieje :( BRRRR
ha ha ha! a BESKIDY obsypane sniegiem!
hahahahahahahaha a u mnie ryby pływają po ulicach. O miesiąca leje.
Mi też do pełni świątecznego szczęścia brakuje już tylko śniegu...
Kochani, to się da załatwić - zaglądajcie na stronę :) jeszcze dzisiaj
No i tego mi właśnie brakuje...
hmmm,,,no to cos sie "po.....ylo na tym swiecie:))) u mnie ani grama tego bialego, leje i leje:((((
U nas również strugi deszczu.
Będziemy się pocieszać śnieżnym banerem na Wielkim Żarciu - nic innego nam nie pozostało :)
Ale chyba nikt go nie zauważył - pewnie bardziej rzucałby się w oczy, gdyby zawierał płynący ulicą kajak z choinką w środku, którą właściciel transportuje do domu - trzeba pomyśleć o tym w przyszłym roku, hihi :)
Ja zauważyłam, nawet napisałam o tym w wątku o nowej szacie