ponownie prosze o pomoc,na swieta chce upiec Twoja babke cytrynowa i mam w zwiazku z tym kilka pytań,czy babka zachowuje długo świezosc ,bo chce juz ja upiec w poniedziałek czy do pierwszego dnia swiat bedzie miekka? w jakiej temp,piec bez termoobiegu czy wstawiac do nagrzanego pieca? w miare mozliwosci prosze o odpowiedz,pozdrawiam,justyna
p.s.piernik tygodniowy juz przełozony powidełakmi i masa orzechowa i polewa pyszna,błyszczaca,wielkie dzieki
usia28 -Piekłam babkę cytrynową i muszę powiedziec , że zachowuje dlugo świeżośc.
Przypadek sprawił ,że dobrze o tym wiem . Upiekłam babkę dwa dni wcześniej ( na imprezkę) i zapomniałam ją zabrac . Przypomnialam sobie na czwarty dzień po upieczeniu - i o dziwo babeczka całkiem mięciutka była.Przeleżała sobie w pojemniczku i nadawała się do konsumcji . Smakowała całkiem , całkiem dobrze . Życze udanego wypieku.
Jucia, ja prawie każde ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika.Babkę również...:) Temperatura pieczenia bez termoobiegu to ok.180 C, tak w przybliżeniu, reszta zależy od indywidualnych kaprysów piekarnika. Babka zachowuje świeżość dość długo - więc bez obawy możesz upiec w poniedziałek...:) Pozdrawiam...:)))
ponownie prosze o pomoc,na swieta chce upiec Twoja babke cytrynowa i mam w zwiazku z tym kilka pytań,czy babka zachowuje długo świezosc ,bo chce juz ja upiec w poniedziałek czy do pierwszego dnia swiat bedzie miekka? w jakiej temp,piec bez termoobiegu czy wstawiac do nagrzanego pieca? w miare mozliwosci prosze o odpowiedz,pozdrawiam,justyna
p.s.piernik tygodniowy juz przełozony powidełakmi i masa orzechowa i polewa pyszna,błyszczaca,wielkie dzieki
usia28 -Piekłam babkę cytrynową i muszę powiedziec , że zachowuje dlugo świeżośc.
Przypadek sprawił ,że dobrze o tym wiem . Upiekłam babkę dwa dni wcześniej ( na imprezkę) i zapomniałam ją zabrac . Przypomnialam sobie na czwarty dzień po upieczeniu - i o dziwo babeczka całkiem mięciutka była.Przeleżała sobie w pojemniczku i nadawała się do konsumcji . Smakowała całkiem , całkiem dobrze . Życze udanego wypieku.
hop
Jucia, ja prawie każde ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika.Babkę również...:) Temperatura pieczenia bez termoobiegu to ok.180 C, tak w przybliżeniu, reszta zależy od indywidualnych kaprysów piekarnika. Babka zachowuje świeżość dość długo - więc bez obawy możesz upiec w poniedziałek...:) Pozdrawiam...:)))