Witam, w nowym "Naj" znalazłam przepis na pasztet z grzybów. Chciałam go zrobić na wigilię, tylko mam problem. Tam jest napisane, żeby piec go w kąpieli wodnej. O co chodzi? Jak to zrobić???? Może wystarczy tylko do piekarnika włożyć jakieś naczynie z wodą????
POMOCY! Proszę o radę
Potrzebne Ci naczynie (większe od tej foremki w której będziesz piekła pasztet) które napełniasz wodą, do tego naczynia wstawiasz foremke z pasztetem (foremka powinna być zanurzona w wodzie tak do ok 3/4 wysokości). Calosc wstawiasz do piekarnika. Pozdrawiam
Witam, w nowym "Naj" znalazłam przepis na pasztet z grzybów. Chciałam go zrobić na wigilię, tylko mam problem. Tam jest napisane, żeby piec go w kąpieli wodnej. O co chodzi? Jak to zrobić???? Może wystarczy tylko do piekarnika włożyć jakieś naczynie z wodą???? POMOCY! Proszę o radę
Potrzebne Ci naczynie (większe od tej foremki w której będziesz piekła pasztet) które napełniasz wodą, do tego naczynia wstawiasz foremke z pasztetem (foremka powinna być zanurzona w wodzie tak do ok 3/4 wysokości). Calosc wstawiasz do piekarnika.
Pozdrawiam