Forum

Kuchenne porady

Sernik ze smietana

  • Autor: Hechler Elisabeth Data: 2008-12-23 09:31:03

    Pieke ten sernik juz bardzo dlugo. Jest wspanialy, ale nigdy nie dodawalam do niego bakalii. Zaznaczam, sernik jest pieczony w kapieli wodnej. Dzisiaj chce go upiec troche inaczej, ale nie bardzo mam odwage sama cos zmieniac. Prosze o pomac Zarloczki. Pozdrawiam

  • Autor: alidab Data: 2008-12-23 09:59:20

    Ja piekę sernik ze śmietaną i nie dodaję do niego bakalii bo wolę nie robić zamachu na jego delikatność...:) Lubię taki sernik bez bakalii ale ich dodatek nie pogorszy jakości sernika. W każdym razie sernik powinien się udać, jedynie bakalie mogą opaść na dno bo ser jest rzadki.Może należy je oprószyć delikatnie mąką... Pozdrawiam i wesołych świąt życzę...:)

  • Autor: alman Data: 2008-12-23 13:15:40

    Oprószyć mąką, albo pszenną, albo lepiej wg mnie ziemniaczaną. Ja wrzucam bakalie do miseczki, posypuję mąką, przemieszam, a potem na sitko aby otrzepać z nadmiaru mąki.

  • Autor: andzik.78 Data: 2008-12-23 21:00:09

    Upiekłam tradycyjnie. Nie dodaje rodzynek bo u mnie nie przepadaja. Już nie moge się doczekać degustacji.Bo widać ,że jest pyyyyszny:):)

Przejdź do pełnej wersji serwisu