Pieke ten sernik juz bardzo dlugo. Jest wspanialy, ale nigdy nie dodawalam do niego bakalii. Zaznaczam, sernik jest pieczony w kapieli wodnej. Dzisiaj chce go upiec troche inaczej, ale nie bardzo mam odwage sama cos zmieniac. Prosze o pomac Zarloczki. Pozdrawiam
Ja piekę sernik ze śmietaną i nie dodaję do niego bakalii bo wolę nie robić zamachu na jego delikatność...:) Lubię taki sernik bez bakalii ale ich dodatek nie pogorszy jakości sernika. W każdym razie sernik powinien się udać, jedynie bakalie mogą opaść na dno bo ser jest rzadki.Może należy je oprószyć delikatnie mąką... Pozdrawiam i wesołych świąt życzę...:)
Oprószyć mąką, albo pszenną, albo lepiej wg mnie ziemniaczaną. Ja wrzucam bakalie do miseczki, posypuję mąką, przemieszam, a potem na sitko aby otrzepać z nadmiaru mąki.
Pieke ten sernik juz bardzo dlugo. Jest wspanialy, ale nigdy nie dodawalam do niego bakalii. Zaznaczam, sernik jest pieczony w kapieli wodnej. Dzisiaj chce go upiec troche inaczej, ale nie bardzo mam odwage sama cos zmieniac. Prosze o pomac Zarloczki. Pozdrawiam
Oprószyć mąką, albo pszenną, albo lepiej wg mnie ziemniaczaną. Ja wrzucam bakalie do miseczki, posypuję mąką, przemieszam, a potem na sitko aby otrzepać z nadmiaru mąki.
Upiekłam tradycyjnie. Nie dodaje rodzynek bo u mnie nie przepadaja. Już nie moge się doczekać degustacji.Bo widać ,że jest pyyyyszny:):)