Forum

Kuchenne porady

Jak usmażyć mrożoną rybę żeby się nie rozwaliła?

  • Autor: Agusia04 Data: 2008-12-23 12:49:53

    Proszę pomożcie:) Jak smażycie mrożoną rybę, żeby się nie rozwaliła. Bo mi niestety jeszcze nigdy się to nie udało. jak macie sprawdzone sposoby to proszę podzielcie się ze mną. dę bardzo wdzięczna.
    A przy okazji życzę wszystki Wesołych Świąt
    Agnieszka

  • Autor: alman Data: 2008-12-23 13:01:06

    Ja rybę rozmrażam, kładę na papierowych ręcznikach aby odsączyć, a potem smażę już normalnie - przyprawiam, mąka, jajko, bułka i na rozgrzany olej. Nie smażę zamrożonej bo niestety wtedy panierka mi odpadała i przyklejała się do patelni.

  • Autor: ekkore Data: 2008-12-23 14:09:15

    ja robię tak samo. Nawet jak jest jakaś ryba w panierce firmowej i na opakowaniu jest napisane smażyć zamrożone to i tak rozmrażam - zdecydowanie lepiej trzyma się panierka i olej nie pryska na całą kuchnię.

  • Autor: agness Data: 2008-12-23 15:49:43

    Wczoraj smazyłam:) i zawsze robie jak dziewczyny.Rozmrazam osuszam papierowym recznikiem,panieruje w jajku bułce tartej.Jeszcze nigdy jakos nie miałam problemu zeby mi sie rozleciały.Radosnych Świat

  • Autor: kwadrans_po Data: 2008-12-23 17:20:35

    Dokładnie jak wyżej

  • Autor: Agusia04 Data: 2008-12-23 19:10:54

    Dziękuję bardzo. Ja smażyłam zawsze zamrożoną ale dzięki Wam wiem teraz, że lepiej rozmrozić. I tak też uczynię:) Jeszcze raz wielkie dzięki

  • Autor: as Data: 2008-12-23 19:57:34

    Ja tez przed panierowaniem i smarzeniem rozmrażam rybę. Dawniej nie rozmrażałam i było tragicznie. Przy smarzeniu cała panierka spadała mi z ryby. Od kiedy rozmrażam nie mam już tego problemu. Jak chcę szybko rozmrocić to wkładam rybę do gorącej wody. Potem delikatnie palcami odciskam nadmiar wody i osuszam papierowym ręcznikiem.

  • Autor: Wena Data: 2008-12-23 21:07:04

    A ja rozmrazam tylko troszeczke -ten najwiekszy lod zeby odpadl. Potem sole, pieprze, kucharkuje i obtaczam w mące. Trzeba smazyc w dosc duzej ilosci bardzo goracego oleju wtedy jest piekna i chrupiąca!! Właśnie dzisiaj smażyłam do ryby po grecku...mniami mniami :D
    Wesolych i pysznych swiat!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu