Proszę pomożcie:) Jak smażycie mrożoną rybę, żeby się nie rozwaliła. Bo mi niestety jeszcze nigdy się to nie udało. jak macie sprawdzone sposoby to proszę podzielcie się ze mną. Będę bardzo wdzięczna. A przy okazji życzę wszystki Wesołych Świąt Agnieszka
Ja rybę rozmrażam, kładę na papierowych ręcznikach aby odsączyć, a potem smażę już normalnie - przyprawiam, mąka, jajko, bułka i na rozgrzany olej. Nie smażę zamrożonej bo niestety wtedy panierka mi odpadała i przyklejała się do patelni.
ja robię tak samo. Nawet jak jest jakaś ryba w panierce firmowej i na opakowaniu jest napisane smażyć zamrożone to i tak rozmrażam - zdecydowanie lepiej trzyma się panierka i olej nie pryska na całą kuchnię.
Wczoraj smazyłam:) i zawsze robie jak dziewczyny.Rozmrazam osuszam papierowym recznikiem,panieruje w jajku bułce tartej.Jeszcze nigdy jakos nie miałam problemu zeby mi sie rozleciały.Radosnych Świat
Ja tez przed panierowaniem i smarzeniem rozmrażam rybę. Dawniej nie rozmrażałam i było tragicznie. Przy smarzeniu cała panierka spadała mi z ryby. Od kiedy rozmrażam nie mam już tego problemu. Jak chcę szybko rozmrocić to wkładam rybę do gorącej wody. Potem delikatnie palcami odciskam nadmiar wody i osuszam papierowym ręcznikiem.
A ja rozmrazam tylko troszeczke -ten najwiekszy lod zeby odpadl. Potem sole, pieprze, kucharkuje i obtaczam w mące. Trzeba smazyc w dosc duzej ilosci bardzo goracego oleju wtedy jest piekna i chrupiąca!! Właśnie dzisiaj smażyłam do ryby po grecku...mniami mniami :D Wesolych i pysznych swiat!!
Proszę pomożcie:) Jak smażycie mrożoną rybę, żeby się nie rozwaliła. Bo mi niestety jeszcze nigdy się to nie udało. jak macie sprawdzone sposoby to proszę podzielcie się ze mną. Będę bardzo wdzięczna.
A przy okazji życzę wszystki Wesołych Świąt
Agnieszka
Ja rybę rozmrażam, kładę na papierowych ręcznikach aby odsączyć, a potem smażę już normalnie - przyprawiam, mąka, jajko, bułka i na rozgrzany olej. Nie smażę zamrożonej bo niestety wtedy panierka mi odpadała i przyklejała się do patelni.
ja robię tak samo. Nawet jak jest jakaś ryba w panierce firmowej i na opakowaniu jest napisane smażyć zamrożone to i tak rozmrażam - zdecydowanie lepiej trzyma się panierka i olej nie pryska na całą kuchnię.
Wczoraj smazyłam:) i zawsze robie jak dziewczyny.Rozmrazam osuszam papierowym recznikiem,panieruje w jajku bułce tartej.Jeszcze nigdy jakos nie miałam problemu zeby mi sie rozleciały.Radosnych Świat
Dokładnie jak wyżej
Dziękuję bardzo. Ja smażyłam zawsze zamrożoną ale dzięki Wam wiem teraz, że lepiej rozmrozić. I tak też uczynię:) Jeszcze raz wielkie dzięki
Ja tez przed panierowaniem i smarzeniem rozmrażam rybę. Dawniej nie rozmrażałam i było tragicznie. Przy smarzeniu cała panierka spadała mi z ryby. Od kiedy rozmrażam nie mam już tego problemu. Jak chcę szybko rozmrocić to wkładam rybę do gorącej wody. Potem delikatnie palcami odciskam nadmiar wody i osuszam papierowym ręcznikiem.
A ja rozmrazam tylko troszeczke -ten najwiekszy lod zeby odpadl. Potem sole, pieprze, kucharkuje i obtaczam w mące. Trzeba smazyc w dosc duzej ilosci bardzo goracego oleju wtedy jest piekna i chrupiąca!! Właśnie dzisiaj smażyłam do ryby po grecku...mniami mniami :D
Wesolych i pysznych swiat!!