Dziadzio moj, w dziewietnastym wieku urodzony, lubil sobie wykrzykiwac (szczegolnie w poznej starosci) takie rozne hasla , ze im piernik starszy,tym lepszy..... ale zeby zabudowac, a co Ty chcesz zabudowac piernikiem z piernika???? Na dodatek nie zapodajesz wieku tego piernika. Jesli szlo Ci o piekarnik, to juz insza sprawa. Piernik tylko norymberski, a piekarnik to radzilabym Scholtesa, jesli parametry Ci sie godza z zabudowa kuchni.
Ja już od 13 lat mam elektryczny piekarnik ARISTON z termoobiegiem. Wybrałam wersję bez grila, bo jakoś mam przekonanie, że jak za dużo funkcji i elektroniki, to gorzej się psuje i więcej kosztuje naprawa. Przez 13 lat piekarnik ani razu NIE wysiadł ! Piecze równo, szybko no i co ważniejsze, w wypiekach nie ma oparów ze spalanego gazu! Pozdrawiam!
Też mam elektryczny piekarnik firmy ARISTON. Właściwie wszystko byłoby OK gdyby nie pewien "drobiazg". Otóż (ponoć ze względów bezpieczeństwa) piekarnik ten po mniej więcej 2,5 godzinie pracy automatycznie się wyłącza. W przypadku np pieczenia większych kawałków mięsa jest to czas zbyt krótki. Żeby kontynuować pieczenie, piekarnik musi wystygnąć a cały proces trzeba rozpoczynać od początku (czyli nagrzewać na nowo piekarnik). Mnie taka sytuacja z lekka irytuje. Rozumiem ideę, ale wolałabym, żeby w sytuacjach "z wyboru" była możliwość wyłączenia takiej funkcji.
Użytkownik Nostra2004 napisał w wiadomości: > Nie czytaj tekścików "doradców" powyżej, bo jak ktoś nie ma > problemu, to nie zrozumie potrzebującego....
Iście "polskie" poczucie humoru masz moja droga ... śmiałabyś się nie tam gdzie dowcip, tylko tam gdzie przełożony nakazał.
..Iście "polskie" poczucie humoru masz moja droga > ... śmiałabyś się nie tam gdzie dowcip, tylko tam gdzie przełożony nakazał.
Akurat, jak kulą w płot ! Gdybyś przymknął trochę oko, dopatrzyłbyś się w mojej wypowiedzi może czegoś więcej ? Pewnie zmylił Cię ten karabinek na końcu. Gdybym wiedziała, że ktoś tak potraktuje moje słowa, dodałabym na końcu hahahahahaha, może wtedy byś zrozumiał luzaku? pozdrawiam - to mój przełożony....ale tylko masą tortową..... P.S. Już teraz wiem, dlaczego tyle osób na końcu wypowiedzi dodaje te : hahaha, hihihihi, :D
Droga franiu982, gdybyś podała w jakim kraju mieszkasz, to podejrzewam, że porada byłaby poradą, ą nie pustą reklama piekarników. Podejrz\ewam , że w usa nie wszystkie europejskie są dostępne tak jak u nas "hamerykańskich " chyba nie znajdziesz. Pozdrawiam
poszukuje piernika do zabudowy jezeli macie jakies propozycje to poprosze.
Użytkownik frania982 napisał w wiadomości:

> poszukuje piernika do zabudowy jezeli macie jakies propozycje to poprosze.
A co Ci ten piernik ma zabudować...?
Mam propozycję: najlepiej jakbyś odwiedziła jakiś portal budowlany. Tutaj jest kulinarny
Bahus
Bahus,,,hehehe,,,,PIERNIK????? w portalu budowlanym?????
Piernik moze byc absolutnie w portalu kulinarnym:)
Dlaczego wysylasz franie982 do budowania??? Oki, moze zbudowac domek piernikowy
Dziadzio moj, w dziewietnastym wieku urodzony, lubil sobie wykrzykiwac (szczegolnie w poznej starosci) takie rozne hasla , ze im piernik starszy,tym lepszy..... ale zeby zabudowac, a co Ty chcesz zabudowac piernikiem z piernika???? Na dodatek nie zapodajesz wieku tego piernika. Jesli szlo Ci o piekarnik, to juz insza sprawa.
Piernik tylko norymberski, a piekarnik to radzilabym Scholtesa, jesli parametry Ci sie godza z zabudowa kuchni.
Ja już od 13 lat mam elektryczny piekarnik ARISTON z termoobiegiem. Wybrałam wersję bez grila, bo jakoś mam przekonanie, że jak za dużo funkcji i elektroniki, to gorzej się psuje i więcej kosztuje naprawa. Przez 13 lat piekarnik ani razu NIE wysiadł ! Piecze równo, szybko no i co ważniejsze, w wypiekach nie ma oparów ze spalanego gazu! Pozdrawiam!
Też mam elektryczny piekarnik firmy ARISTON. Właściwie wszystko byłoby OK gdyby nie pewien "drobiazg". Otóż (ponoć ze względów bezpieczeństwa) piekarnik ten po mniej więcej 2,5 godzinie pracy automatycznie się wyłącza. W przypadku np pieczenia większych kawałków mięsa jest to czas zbyt krótki. Żeby kontynuować pieczenie, piekarnik musi wystygnąć a cały proces trzeba rozpoczynać od początku (czyli nagrzewać na nowo piekarnik). Mnie taka sytuacja z lekka irytuje. Rozumiem ideę, ale wolałabym, żeby w sytuacjach "z wyboru" była możliwość wyłączenia takiej funkcji.
Nie czytaj tekścików "doradców" powyżej, bo jak ktoś nie ma problemu, to nie zrozumie potrzebującego....
Użytkownik Nostra2004 napisał w wiadomości:
> Nie czytaj tekścików "doradców" powyżej, bo jak ktoś nie ma
> problemu, to nie zrozumie potrzebującego....
Iście "polskie" poczucie humoru masz moja droga ... śmiałabyś się nie tam gdzie dowcip, tylko tam gdzie przełożony nakazał.
..Iście "polskie" poczucie humoru masz moja droga
- to mój przełożony....ale tylko masą tortową.....
> ... śmiałabyś się nie tam gdzie dowcip, tylko tam gdzie przełożony nakazał.
Akurat, jak kulą w płot ! Gdybyś przymknął trochę oko, dopatrzyłbyś się w mojej wypowiedzi może czegoś więcej ? Pewnie zmylił Cię ten karabinek na końcu. Gdybym wiedziała, że ktoś tak potraktuje moje słowa, dodałabym na końcu hahahahahaha, może wtedy byś zrozumiał luzaku? pozdrawiam
P.S. Już teraz wiem, dlaczego tyle osób na końcu wypowiedzi dodaje te : hahaha, hihihihi, :D
Droga franiu982, gdybyś podała w jakim kraju mieszkasz, to podejrzewam, że porada byłaby poradą, ą nie pustą reklama piekarników.
Podejrz\ewam , że w usa nie wszystkie europejskie są dostępne tak jak u nas "hamerykańskich " chyba nie znajdziesz.
Pozdrawiam