Forum

Kuchenne porady

szukam piekarnika

• Autor: frania982 Data: 2008-12-27 01:11:03

poszukuje piernika do zabudowy jezeli macie jakies propozycje to poprosze.

• Autor: bahus Data: 2008-12-27 01:36:18

Użytkownik frania982 napisał w wiadomości:
    > poszukuje piernika do zabudowy jezeli macie jakies propozycje to poprosze.

A co Ci ten piernik ma zabudować...?
    Mam propozycję: najlepiej jakbyś odwiedziła jakiś portal budowlany. Tutaj jest kulinarny
    Bahus

• Autor: tineczka Data: 2008-12-27 01:48:13

Bahus,,,hehehe,,,,PIERNIK????? w portalu budowlanym?????
    Piernik moze byc absolutnie w portalu kulinarnym:)
    Dlaczego wysylasz franie982 do budowania??? Oki, moze zbudowac domek piernikowy

• Autor: kokliko Data: 2008-12-27 02:29:59

Dziadzio moj, w dziewietnastym wieku urodzony, lubil sobie wykrzykiwac (szczegolnie w poznej starosci) takie rozne hasla , ze im piernik starszy,tym lepszy..... ale zeby zabudowac, a co Ty chcesz zabudowac piernikiem z piernika???? Na dodatek nie zapodajesz wieku tego piernika. Jesli szlo Ci o piekarnik, to juz insza sprawa.
    Piernik tylko norymberski, a piekarnik to  radzilabym Scholtesa, jesli parametry Ci sie godza z zabudowa kuchni.

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-27 02:17:24

Ja już od 13 lat mam elektryczny piekarnik ARISTON z termoobiegiem. Wybrałam wersję bez grila, bo jakoś mam przekonanie, że jak za dużo funkcji i elektroniki, to gorzej się psuje i więcej kosztuje naprawa. Przez 13 lat piekarnik ani razu NIE wysiadł ! Piecze równo, szybko no i co ważniejsze, w wypiekach nie ma oparów ze spalanego gazu! Pozdrawiam!

• Autor: kurkuma Data: 2008-12-27 19:47:03

Też mam elektryczny piekarnik firmy ARISTON. Właściwie wszystko byłoby OK gdyby nie pewien "drobiazg". Otóż (ponoć ze względów bezpieczeństwa) piekarnik ten po mniej więcej 2,5 godzinie pracy automatycznie się wyłącza. W przypadku np pieczenia większych kawałków mięsa jest to czas zbyt krótki. Żeby kontynuować pieczenie, piekarnik musi wystygnąć a cały proces trzeba rozpoczynać od początku (czyli nagrzewać na nowo piekarnik). Mnie taka sytuacja z lekka irytuje. Rozumiem ideę, ale wolałabym, żeby w sytuacjach "z wyboru" była możliwość wyłączenia takiej funkcji.

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-27 02:19:23

Nie czytaj tekścików "doradców" powyżej, bo jak ktoś nie ma problemu, to nie zrozumie potrzebującego....

• Autor: Janek Data: 2008-12-27 20:53:34

Użytkownik Nostra2004 napisał w wiadomości:
    > Nie czytaj tekścików "doradców" powyżej, bo jak ktoś nie ma
    > problemu, to nie zrozumie potrzebującego....

Iście "polskie" poczucie humoru masz moja droga ... śmiałabyś się nie tam gdzie dowcip, tylko tam gdzie przełożony nakazał.

• Autor: Nostra2004 Data: 2009-01-01 03:38:02

..Iście "polskie" poczucie humoru masz moja droga
    > ... śmiałabyś się nie tam gdzie dowcip, tylko tam gdzie przełożony nakazał.

Akurat, jak kulą w płot ! Gdybyś przymknął trochę oko, dopatrzyłbyś się w mojej wypowiedzi może czegoś więcej ? Pewnie zmylił Cię ten karabinek na końcu. Gdybym wiedziała, że ktoś tak potraktuje moje słowa, dodałabym na końcu hahahahahaha, może wtedy byś zrozumiał luzaku? pozdrawiam - to mój przełożony....ale tylko masą tortową.....
    P.S. Już teraz wiem, dlaczego tyle osób na końcu wypowiedzi dodaje te : hahaha, hihihihi, :D

• Autor: Janek Data: 2008-12-27 19:03:15

Droga franiu982, gdybyś podała w jakim kraju mieszkasz, to podejrzewam, że porada byłaby poradą, ą nie pustą reklama piekarników.
     Podejrz\ewam , że  w usa nie wszystkie europejskie są dostępne tak  jak u nas "hamerykańskich "  chyba nie znajdziesz.
    Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu