Mam parę takich czekolad (100 gramowe),chciała bym zapytać czy na nich można zrobić ten tort i ile trzeba ich użyć?.W komentarzach pisze że użwają niektórzy Goplany czy Wawel ale nie wiem ile? Sunny używa 2 dużych paczek After Eight ,ale ile to jest gram,bo ja nie znam tych pastylek i nie wiem jak to przeliczyć na czekoladę. Będę wdzięczna za poradę bo jutro rano mam zamiar go zrobić.Z góry dziękuję
Ale do samego tortu idzie 300g / ogólnie w przepisie jest 400, ale 100g idzie na wierzch do dekoracji!/.Czyli Ty musisz dać 3 takie czekolady do ciasta i ewentualnie jeszcze torcik przybrać na wierzchu kosteczkami następnej-czwartej czekolady...A w ogóle jestem zaskoczona,że nie masz co zrobić z taką pyyyyyyyyszną nadziewaną czekoladą!!!!Pozdro
Sunny używa 2 dużych paczek After Eight ,ale ile to jest gram,bo ja nie znam tych pastylek i nie wiem jak to przeliczyć na czekoladę.
Będę wdzięczna za poradę bo jutro rano mam zamiar go zrobić.Z góry dziękuję
Z tego co mi wiadomo After Eight są w opakowaniach po 200g.
Ale do samego tortu idzie 300g / ogólnie w przepisie jest 400, ale 100g idzie na wierzch do dekoracji!/.Czyli Ty musisz dać 3 takie czekolady do ciasta i ewentualnie jeszcze torcik przybrać na wierzchu kosteczkami następnej-czwartej czekolady...A w ogóle jestem zaskoczona,że nie masz co zrobić z taką pyyyyyyyyszną nadziewaną czekoladą!!!!Pozdro
Dziękuję za podpowiedzi,więc jutro próba,zobaczymy jak wyjdzie
Powodzenia!