Nie ukrywam że liczę na waszą pomoc w znalezieniu przepisu(ów) gdzie mogłabym "pozbyć" się śmietany.Dodam że mam jej ok 2 litrów.To swojska, gęsta, kwaśna śmietana, tak gęsta że nożem można kroić a ja nie mam pomysłu co z nią robić??!! Nie cierpię wyrzucać jedzenia więc może Wy mi pomożecie??
W ostateczności można zrobić i serek, ale są tysiące przepisów z wykorzystaniem śmietany -od deserów: http://wielkiezarcie.com/przepis12889.html , do "zalewajek:" w różnorodnych zapiekankach :http://wielkiezarcie.com/przepis30061.html- .A 2 litry, to wcale nie tak dużo..chyba,że mówimy o kaloriach ! Pozdro
http://wielkiezarcie.com/przepis9933.html tam jest śmietana 18%, ale sądzę, że Twoje też się nada. No chyba, że jest mocno kwaśna.
Wtedy z rzeczy ciastowych to tylko zapas kruchego ciasta - spokojnie można mrozić surowe.
Dodatkowo na obiad; carbonara muszle w sosie trzyserowym http://wielkiezarcie.com/przepis24840.html - w przepisie jest słodka śmietana - ale to raczej z racji kaloryczności - spokojnie może być i kwaśna.
http://wielkiezarcie.com/przepis31996.html
W ostateczności można zrobić i serek, ale są tysiące przepisów z wykorzystaniem śmietany -od deserów: http://wielkiezarcie.com/przepis12889.html , do "zalewajek:" w różnorodnych zapiekankach :http://wielkiezarcie.com/przepis30061.html- .A 2 litry, to wcale nie tak dużo..chyba,że mówimy o kaloriach ! Pozdro
http://wielkiezarcie.com/przepis12889.html
http://wielkiezarcie.com/przepis30061.html
Proszę aktywne:)
http://wielkiezarcie.com/przepis9933.html
tam jest śmietana 18%, ale sądzę, że Twoje też się nada. No chyba, że jest mocno kwaśna.
Wtedy z rzeczy ciastowych to tylko zapas kruchego ciasta - spokojnie można mrozić surowe.
Dodatkowo na obiad;
carbonara
muszle w sosie trzyserowym http://wielkiezarcie.com/przepis24840.html - w przepisie jest słodka śmietana - ale to raczej z racji kaloryczności - spokojnie może być i kwaśna.
http://wielkiezarcie.com/przepis9933.html
http://wielkiezarcie.com/przepis24840.html
proszę bardzo aktywne linki.