Ja najpierw do zimnej wody i warzyw ze smakiem, daję ziemniaki, a po zagotowaniu kaszę. A ta chłonie smak wywaru. I pęcznieje. Ale te moje krupniki, to raczej wegetariańskie są, więc może jeszcze frakcja mięsna się wypowie ? ;)
najperw ziemniaki a zaraz pochwili kaszę jak robie zabielany to nie plucze a jak czysty to zamaczam na chwile we wrzatku przelewam woda na sitku i dodaje do zupy mam nadzieje ze ci sie uda
Ja ziemniaki pokrojone w kostkę gotuję osobno w osolonej wodzie, a kasza gotuje się w oddzielnym garnku w wywarze z jarzynkami. Gdy kasza jest miękka dodaję odcedzone też miękkie ziemniaki, doprawiam jeszcze gdy potrzeba i gotowe.
Czy najpierw wrzucacie zo zupy ziemniaki , czy kaszę?
Ja najpierw do zimnej wody i warzyw ze smakiem, daję ziemniaki, a po zagotowaniu kaszę.
A ta chłonie smak wywaru. I pęcznieje.
Ale te moje krupniki, to raczej wegetariańskie są, więc może jeszcze frakcja mięsna się wypowie ? ;)
najperw ziemniaki a zaraz pochwili kaszę jak robie zabielany to nie plucze a jak czysty to zamaczam na chwile we wrzatku przelewam woda na sitku i dodaje do zupy mam nadzieje ze ci sie uda
ja najpierw wrzucam kaszę ...a potem ziemniaki..kasza potrzebuje dłuższego gotowania ..pozdrawiam.!
Ja ziemniaki pokrojone w kostkę gotuję osobno w osolonej wodzie, a kasza gotuje się w oddzielnym garnku w wywarze z jarzynkami. Gdy kasza jest miękka dodaję odcedzone też miękkie ziemniaki, doprawiam jeszcze gdy potrzeba i gotowe.
Ja najpierw wrzucam do zimnej wody skrzydełka albo pocję rosołową, po zagotowaniu dodaję warzywa i kaszę a później ziemniaki.