- czy ktoś znający się na rzeczy mógłby udzielić porady a propos ładnego przystrajania potaw?Chodzi o wycinanie np kwiatków z marchewki, buraków itp.....Z góry dziękuję!
Taki temat to mój chyź ( hyź?- nie wiem, jak się to pisze) Możesz wycinać wykrawaczkami do ciastek- z sera, z szynki, z chleba... Możesz kupić w Netto takie urządzenie- widziałam jakiś tydzień temu- to może jeszcze są. Kosztuje ok 20 zł. I jeszcze inny "przydaś":
Tym pierwszym możesz wycinać trójwymiarowe róże, robić falbanki i jeszcze inne cuda. Te na drugim zdjęciu, to coś w rodzaju wybijaków- wycinają małe formy, niewiele większe niż paznokieć. Jutro będę się w to bawić razem z lubym, to wkleję zdjęcia. O ile jutro to nie będzie zbyt późno :)
Ten drugi przyrządzik mam...a masz może zdjęcia , co można zrobić tą maszynką? Chodzi o to, że w okolicy nie ma Netto, ale jak maszynka sprawdza się, to pojadę te 50 km, które mnie dzieli od takiego sklepu !Pozdro
Luby mówi, ze właśnie na zasadzie temperówki :) Aloiram- w sumie to nie wiem, czy moge wszedzie wkładać linki tego Twojego przyjęcia dla dzieci, ale dla mnie to mistrzostwo świata i czasem, jak mi jest smutno, to sobie zaglądam do tego wątku... mam nadzieję, ze się nie gniewasz na mnie ...
..można, można wszędzie wkładać te linki!!!W końcu, jak się kobietka napracuje, to dla czego efekty Jej npracy mają oglądać tylko oczki kilkorga dzieciaków, czy krewnych ? Wszystko wyglądało pięknie i pysznie ! Gratuluję i podziwiam !!!
Agik, masz moje przyzwolenie:-)) Jest mi bardzo miło, naprawdę:-)) Ja sama jest wzrokowcem i uwielbiam oglądać, różne cudeńka na stole i jeśli ktoś ode mnie coś podpatrzy albo ten link poprawi komuś humor, to super!!!Pozdrawiam Cię serdecznie:-))
A moze taki plastikowy nożyk, - kręcąc nim w kółeczko wychodzi nam dluuuga spirala którą można " otulić " zawartość półmiska ? Z zielonego ogórka - węża wychodzi to b. dekoracyjnie, ale nie mam w tej chwili w domu wiec na prędce dla orientacji zrobiłam z ziemniaka. Pozdrawiam !!
...Póki co dzięki dziewczyny..będę jeszcze czasem wracać do tego tematu, ale carvingowcem i tak nie zostanę ! jeśli ktos nie wie - choć wątpię :http://carving.vgh.pl/photogallery.php - TO SĄ PRAWDZIWE CUDA !
- czy ktoś znający się na rzeczy mógłby udzielić porady a propos ładnego przystrajania potaw?Chodzi o wycinanie np kwiatków z marchewki, buraków itp.....Z góry dziękuję!
Taki temat to mój chyź ( hyź?- nie wiem, jak się to pisze)
Możesz wycinać wykrawaczkami do ciastek- z sera, z szynki, z chleba...
Możesz kupić w Netto takie urządzenie- widziałam jakiś tydzień temu- to może jeszcze są. Kosztuje ok 20 zł.
I jeszcze inny "przydaś":
Tym pierwszym możesz wycinać trójwymiarowe róże, robić falbanki i jeszcze inne cuda.
Te na drugim zdjęciu, to coś w rodzaju wybijaków- wycinają małe formy, niewiele większe niż paznokieć.
Jutro będę się w to bawić razem z lubym, to wkleję zdjęcia. O ile jutro to nie będzie zbyt późno :)
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=164966&post=164966&offset=120
Zerknij sobie też tutaj:
Kurcze, mój wątek z moimi robótkami:-)) Dziękuję:-)) Dawno nikt, nie sprawił mi takiej radochy.
Ten drugi przyrządzik mam...a masz może zdjęcia , co można zrobić tą maszynką? Chodzi o to, że w okolicy nie ma Netto, ale jak maszynka sprawdza się, to pojadę te 50 km, które mnie dzieli od takiego sklepu !Pozdro
Zaraz zrobię próbkę :)
Zerknij wieczorkiem, może już coś spłodzimy z lubym ( bez skojarzeń, hi)
...same mi się narzuciły te skojarzenia, bo człowiek to jednak zwierzątko..seksualne!
I jeszcze dzieło lubego- wiża z kiełbasek :)
śliczne !A te kwiatuszki, to z marchewy?
Z marchewy i buraka :)
Ogonki kwiatowe- z ogórka :)
Agik, wieża jest bombowa:-)) Zasunę taką jutro na śniadanie, starszemu dziecięciu. Ostatnio na hopla na punkcie "Ratatuj", ciekawe czy skojazy??
Luby mówi, ze fajniejsza i bardziej wierna kopia wyszłaby z cieniuteńkich kabanosów :) I że następnym razem nie przeoczy zakupu :D
Agik, proszę napisz, czy to pierwsze ustrojstwo działa na zasadzie temperówki?
Luby mówi, ze właśnie na zasadzie temperówki :)
Aloiram- w sumie to nie wiem, czy moge wszedzie wkładać linki tego Twojego przyjęcia dla dzieci, ale dla mnie to mistrzostwo świata i czasem, jak mi jest smutno, to sobie zaglądam do tego wątku... mam nadzieję, ze się nie gniewasz na mnie ...
..można, można wszędzie wkładać te linki!!!W końcu, jak się kobietka napracuje, to dla czego efekty Jej npracy mają oglądać tylko oczki kilkorga dzieciaków, czy krewnych ? Wszystko wyglądało pięknie i pysznie ! Gratuluję i podziwiam !!!
Agik, masz moje przyzwolenie:-)) Jest mi bardzo miło, naprawdę:-)) Ja sama jest wzrokowcem i uwielbiam oglądać, różne cudeńka na stole i jeśli ktoś ode mnie coś podpatrzy albo ten link poprawi komuś humor, to super!!!Pozdrawiam Cię serdecznie:-))
Ogladnelam, slicznie wszystko zrobilas, gratuluje talentu!!!
Pzdrawiam serdecznie:)
Jest się czym pochwalić, to chwalmy się ! Gratuluję pomysłowości !Pozdrawiam
Hyź, mieć hyzia. Przy okazji przypomniałaś zapomniane prawie słowo.
...Póki co dzięki dziewczyny..będę jeszcze czasem wracać do tego tematu, ale carvingowcem i tak nie zostanę !
jeśli ktos nie wie - choć wątpię :http://carving.vgh.pl/photogallery.php - TO SĄ PRAWDZIWE CUDA !
Proszę link aktywny: http://carving.vgh.pl/photogallery.php
Znalazłam kiedyś taką fajną stronkę.
http://www.ozdabianiepotraw.pl/?cat=6
Bardzo ciekawe :)
Biedronki
Kurczątko
Bałwanek- do wykorzystania jak przyjedzie do mnie moja cudna siostrzenica :)
Dzięki Niebieska :)