kochani!!! pomóżcie!!! piekłam pierniczki naświęta ,wsypałam cale opakowanie przyprawy piernikowej dr oetkera a pirnickzi były mało piernikowe, wręz nie wyczuwało się tej nuty??? co zrobic, żeby były bardziej pierniczne??? dać 2 przyprawy???
Najlepiej zrobić przyprawę samemu, albo chociaż rozdrobnić jakieś korzenne przyprawy i bezpośrednio dodać do pierniczków. Tak sądzę. Możesz spróbować z drugą paczką, ale jeżeli ta kupna przyprawa jest słaba, to i 3 nie pomogą, ale spróbuj. Do odważnych świat należy ^^
ja robiłam kostki z przyprawą piernikową i też - prawie niewyczuwalne. Ale to chyba po prostu te dodatki nie sąjuż dziś takie wydajne jak dawniej. Cały olejek waniliowy wlasłam do sernika...ledwo "słychać" :( Kiedyś, jak byłam mała to cały dom pachniał wanilią, cynamonem, piernikiem...pomarańczami. - :(
No to zrób sama Odkąd ja robię sama, korzenny zapach mam prawie codziennie - fajnie pasuje do grysiku ^^ I taki intensywny, że aż piecze, hehe ^^ Dla mnie wypas
ja robilam przyprawe wedlug tego przepisu. Tluklam w mozdzierzu. Imbir mialam swiezy wiec tarlam go na tarce. Dodatek kawy jest swietnym pomyslem. Polecam bo piernik i pierniczki wyszly bardzo aromatyczne.
Ja polecam przyprawę Kotanyi, jak piekłam pierniczki czy piernik to pachniało w całym domu. Przyprawa z Dr.Oetkera nie ma w składzie imbiru więc się nie dziwię, że nie byłaś zadowolona.
Ja piekłam pierniczki z przyprawą do piernika Kotanyi i zapach był obłędny. Do ciasta dodałam miód gryczany, co IMO też bardzo dużo dało. Ciasto robiłam z 1/2 kg mąki, przepis znaleziony na WŻ (chyba "Pierniczki wycinane", ale głowy nie dam). Wyszły fantastyczne, wszyscy się zajadali!
Może faktycznie za dużo mąki a za mało przyprawy dałaś. Ja piekę pierniczki z przyprawą oetkera i są pyszne i pięknie pachną według sprawdzonego przepisu takiego: http://wielkiezarcie.com/przepis40496.html Z innymi przyprawami mi nie smakuje bo za gorzkie mi wychodzą
To dziwne bo nigdy w życiu pierniczki nie wyszły mi gorzkie z innymi przyprawami. A Dr. Oetkera kupiłam ale nie użyłam bo tak jak pisałam wcześniej ta przyprawa nie ma nawet podstawowego dla pierniczków imbiru.
kochani!!! pomóżcie!!! piekłam pierniczki naświęta ,wsypałam cale opakowanie przyprawy piernikowej dr oetkera a pirnickzi były mało piernikowe, wręz nie wyczuwało się tej nuty??? co zrobic, żeby były bardziej pierniczne??? dać 2 przyprawy???
Najlepiej zrobić przyprawę samemu, albo chociaż rozdrobnić jakieś korzenne przyprawy i bezpośrednio dodać do pierniczków. Tak sądzę. Możesz spróbować z drugą paczką, ale jeżeli ta kupna przyprawa jest słaba, to i 3 nie pomogą, ale spróbuj. Do odważnych świat należy ^^
ja robiłam kostki z przyprawą piernikową i też - prawie niewyczuwalne. Ale to chyba po prostu te dodatki nie sąjuż dziś takie wydajne jak dawniej. Cały olejek waniliowy wlasłam do sernika...ledwo "słychać" :( Kiedyś, jak byłam mała to cały dom pachniał wanilią, cynamonem, piernikiem...pomarańczami. - :(
oj kobitki, co to sie dzieje??? w pierniku mialam to samo.. :( niezbyt czuło się tę przyprawę ..
No to zrób sama Odkąd ja robię sama, korzenny zapach mam prawie codziennie - fajnie pasuje do grysiku ^^ I taki intensywny, że aż piecze, hehe ^^ Dla mnie wypas
Shaera, ale jak robisz?? zdradź mi tę tajemnicę, proszę :)
LINK
ja robilam przyprawe wedlug tego przepisu. Tluklam w mozdzierzu. Imbir mialam swiezy wiec tarlam go na tarce. Dodatek kawy jest swietnym pomyslem. Polecam bo piernik i pierniczki wyszly bardzo aromatyczne.
Kupuj przyprawę kamis do piernika,jest pyszna.
Ja polecam przyprawę Kotanyi, jak piekłam pierniczki czy piernik to pachniało w całym domu. Przyprawa z Dr.Oetkera nie ma w składzie imbiru więc się nie dziwię, że nie byłaś zadowolona.
Kotanyi,też jest bardzo dobra,używałam do piernika mojej babci:)obydwie przyprawy pachną cudnie.
robiłam w tym roku z prymatu - nawet niezły, robiłam z kamisa - lepszy, ale najlepszy był zrobiony własnoręcznie z tego przepisu
http://wielkiezarcie.com/przepis28060.html
Z firmy "Gelwe" i "Prymat" też są dobre przyprawy, ostatnio używam właśnie tych, a z drugiej strony dałaś 1 przyprawę na ile dkg mąki?
Ja piekłam pierniczki z przyprawą do piernika Kotanyi i zapach był obłędny. Do ciasta dodałam miód gryczany, co IMO też bardzo dużo dało. Ciasto robiłam z 1/2 kg mąki, przepis znaleziony na WŻ (chyba "Pierniczki wycinane", ale głowy nie dam). Wyszły fantastyczne, wszyscy się zajadali!
dziekuje Żarłoczki za pomoc :) mam kamisa ,wiec bede probówac :)
Może faktycznie za dużo mąki a za mało przyprawy dałaś. Ja piekę pierniczki z przyprawą oetkera i są pyszne i pięknie pachną według sprawdzonego przepisu takiego:
http://wielkiezarcie.com/przepis40496.html
Z innymi przyprawami mi nie smakuje bo za gorzkie mi wychodzą