Forum

Kuchenne porady

sernik eNKi tylko ha, nie mam sera.. :(

• Autor: kasia d Data: 2008-12-31 00:30:23

wlasnie tak tak sobie teraz pomyslalam ze mam nie niego ochote tylko nie mam normalnego polskiego bialego sera, czy moze ktos wie jak zmodyfikowac przepis zeby zastosowac philadelfie? czy jakis inny soft cheese???? polski sklep mam troche daleko .... :] bylabym bardzo wdzeczna za podpowiedzi...

http://wielkiezarcie.com/przepis16910.html

pzrd i zycze udanego sylwestra!!!

kasia

• Autor: anay Data: 2008-12-31 01:44:39

kiedys robilam w stanach ruskie- zamiast twarogu uzylam wloskiego sera ricotta. byl dostepny w sklepach dosc latwo. moze tym?

co prawda zauwazylam ze w jukeju mieszkasz ;)  ale kto wie, moze znajdziesz.
    albo cottage cheese? :)

• Autor: kasia d Data: 2008-12-31 14:32:20

no tak, ricotta to blisko to naszego smaku i konsystencji, ale myslalam ze moze sie da z tzw soft cheese bo z takich sie tez robi serniki, jak slynny New Yonk cheesecake...
    dzieki za podpowiedz!

• Autor: kasia d Data: 2008-12-31 14:30:35

ciekawy przepis , ale mnie bardziej chodzilo o zastapienie tylko masy serowej w przepisie enki...
    dzieki anyway!

• Autor: Temida Data: 2008-12-31 17:05:37

Kasia,
    sprobuj z cottage cheese, bo moim zdaniem ricotta jest za mdla, chyba zeby dodac soku z cytryny.
    A naprawde wspanialy jest sernik Lubczyka, i mysle ze do niego spokojnie philadelphia mozesz dac.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-01-05 11:23:58

Kasiu ni pomoge bo nie wiem ale...zajrzalam w Twoje ustawienia i Twoj Eliot tojuz kawal chlopa a mnie bylo jakbysmy dopiero niedawno zachwycaly sie nowonarodzonym bobaskiem. Wspanialego roku 2009 wam zycze!

• Autor: kasia d Data: 2009-01-08 09:50:36

sernik zrobilam, pokombinowalam, i jakos wyszedl. :) barzo dobry, niestety nie taki jak z polskim serem ale wszystkim smakowal.
    co do elliotta to tak, czas leci leci, nie wierze ze juz 2 lata minely!!!!  rany boskie zanim sie obejrze biedzie mial 18scie! hehe

• Autor: anneau Data: 2009-01-08 19:54:55

a ja polecam kupić duzo mleka, dodać kwaśnej śmietany lub ew. kwasku cytrynowego - i będziesz miała bardzo delikatny, własny serek. Moja mama robiła w ten sposób sernik o wdzięcznej nazwie "sernik bez sera ":)

Przejdź do pełnej wersji serwisu