Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Czy Wy też nie macie wody w kranach?

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-31 10:55:12

Czy Wy też nie macie wody w kranach? Od rana nie mamy wody a w planach było gotowanie i pieczenie ! Podobną sytuację mieliśmy dzień przed Wigilią, tylko wtedy jeszcze dodatkowo nie mieliśmy światła od południa do 22... To chyba jakiś pech ?
    ..czy to jeszcze jeden nastrojowy obrazek świateczny ? NIE ! To my - mama i ja -pakujemy prezenty świąteczne przy świetle świec...Pozdrawiam

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2008-12-31 11:14:08

U nas jest i prąd i woda:)

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-31 11:17:11

Zazdroszczę ! Ale nie tak zawistnie, tylko tak normalnie, po babsku...

• Autor: Janek Data: 2008-12-31 11:29:07

Wejdź na stronę władz miasta i zrugaj porządnie, to pomaga. U mnie jest woda, bo mam z innego niż Ty ujęcia, no i władze jakie by nie były, nie całkiem "po-pis'owe" (a moze to i lepiej?!) ale dbają o nas gorzowian.
    Pozdrawiam

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-31 11:34:03

Wiem , bo czytałam w gazecie, że Wasz - gorzowski prezydent miasta ma najlepsze notowania w kraju....

• Autor: Janek Data: 2008-12-31 11:43:29

Użytkownik Nostra2004 napisał w wiadomości:
    > Wiem , bo czytałam w gazecie, że Wasz - gorzowski prezydent miasta ma
    > najlepsze notowania w kraju....

No właśnie, a całkiem niedawno pewne "stronnictwa" i moherki okrzyczały Go malwersantem, łapówkarzem etc. i nawet siedział w areszcie.
      On mimo, że nie jest olbrzymem fizycznym nie pozwala sobie po prostu włazić na głowę, tylko że każdy jego krok to stawiany jest na podkładany dynamit. Bandy odsunięte nieco od władzy ciągle czekają żeby potknął się. Zwykłe sku...wo

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-31 12:30:22

Smutne to, ale bardzo charakterystyczne dla naszej sceny politycznej. Nikt z nikim nie chce współpracować, wszyscy chcą tylko udowodnić, że oni mają rację. A najgorsze jest to, co mi się kojarzy ze Stalinem : kto nie jest z nami , jest przeciw nam ! A przecież jest tyle różnych odcieni dobrze pojętej i wykonywanej polityki ! Oby było lepiej w Nowym Roku !

• Autor: as Data: 2008-12-31 11:53:12

Jak nie masz wody czy prądu to zadzwoń gdzie trzeba i zgłoś awarię. W mojej miejscowości często brakowało prądu. Zawsze dzwonię zgłosić i pomag. Raz zadzwoniłam. Za 2 godziny ponowiłam telefon bo awaria się przedłużała i powiedzieli mi, że tylko ja zgłaszałam. Jak chcecie by było dobrze jak nie walczycie o to co wam się należy. Jak braknie prądu, wody czy internetu odrazu dzwonię w odpowiednie miejsce. 

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-31 12:21:52

Dzwoniłam, dzwoniłam....mówią, że awaria i skończą do 10.30, potem do 11.30. A przeddzień Wigilii cztery razy przesuwali termin naprawy. Awaria miała być usunięta do 16-tej a skończyło się na 22-iej. Następnym razem wcześniej nałapię prądu w wiaderko, zeby mieć na zapas !

• Autor: bahus Data: 2008-12-31 15:26:15

> Czy Wy też nie macie wody w kranach?  Od rana nie mamy wody a w planach
    > było gotowanie i pieczenie ! Podobną sytuację mieliśmy dzień przed Wigilią,
    > tylko wtedy jeszcze dodatkowo nie mieliśmy światła od południa do 22... To
    > chyba jakiś pech ? ..czy to jeszcze jeden nastrojowy obrazek świateczny ?
    > NIE ! To my - mama i ja -pakujemy prezenty świąteczne przy świetle
    > świec...Pozdrawiam

U mnie też nie ma wody z kranu leci piwo. To dar wodociągów dla mieszkańców Poznania, z okazji Sylwestra.
    Bahus

• Autor: Bodek Data: 2008-12-31 16:10:51

bahus to nie piwo!!!!!!!!!
    to nieoczyszczona woda bo filtry sprzedali za spirytus !! :):):):):):):):)

• Autor: agik Data: 2008-12-31 16:15:55

Jestem skłonna przychylić się do tej opinii ;)
    U mnie z kranu leci właśnie ciecz, nieznanego pochodzenia- organoleptyczne badanie wykazało przed chwilą, ze co prawda z koloru przypomina piwo, aczkolwiek nim nie jest. Nie jest to równiez woda... Hmm... ciekawe, co to może być?
    A jeszcze bardziej ciekawi mnie, gdzie ja się teraz wykąpię....Znów na stacji benzynowej?

Zwycięzymy!!!! Tak czy siak!

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-31 16:21:27

Wy niewdzięcznicy ! Nie macie co narzekać, wodociągi dbają o poziom żelaza w waszych organizmach ! Nie musicie kupować szpinaczku i mięska - wystarczy wypić szklankę wody. I liczcie się z tym ,że opłaty za wodę będą znacznie wyższe..Czego absolutnie Wam nie życzę w Nowym 2009 Roku...

• Autor: Bodek Data: 2008-12-31 16:23:48

u bahusa ceny pojda w gore napewno :):):):)
    bo przeciez jak ktos przepil te filtry to trzeba po nowym roku kupic nowe:):):):):) hehehe

• Autor: Nostra2004 Data: 2008-12-31 17:23:37

Poznaniacy, to zaradny naród, jakoś sobie poradzą...

• Autor: Janek Data: 2008-12-31 20:49:36

> Poznaniacy, to zaradny naród, jakoś sobie poradzą...

Podległym gminom podwyższą opłaty za wjazd do Poznania.

• Autor: Nostra2004 Data: 2009-01-01 02:23:18

Takzwane kopytkowe?

Przejdź do pełnej wersji serwisu