Forum

Kuchenne porady

Pomysly na dania w parowarach

  • Autor: tajger Data: 2009-01-01 17:43:15

    Nie mogę znaleźć jakiegoś kącika z Parowarem. Jestem w tej dziedzinie laik:)) i chętnie bym coś podpatrzyla...

  • Autor: Regina Florczak Data: 2009-01-01 18:06:46

    Grażynko mam kilka przepisów. Parowar mam od niedawna i go dopiero testuje.mogę ci przesłać na maila.Regina 

  • Autor: tajger Data: 2009-01-01 18:43:56

    Bardzo chętnie:)) mój mail    grazyna71@o2.pl

  • Autor: Iloria Data: 2009-01-01 19:16:38

    Reginko czy ja też mogłabym poprosić o te przepisy? Byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję1 Mój mail jest dostępny w profilu.  Pozdrawiam serdecznie!

  • Autor: jola Data: 2009-01-01 20:11:18

    I ja poprosze jolantahelenka@interia.pl

  • Autor: sarcastik45 Data: 2009-01-01 20:39:35

    ja też bym była bardzo wdzięczna: sarcastik45@interia.pl

  • Autor: emiflo Data: 2009-01-01 21:00:34

    ja również poproszę :) emaiko83@gmail.com
    Parowar mam od niedawna i produkty które w nim przyrządzam wydają mi się za mdłe. Czy jest na to jakiś sposób?
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Autor: liyery486 Data: 2009-01-01 21:03:03

    To i mi niech ktoś wyśle bardzo proszę

    litery486@wp.pl

    Z góry dziękuję :)

  • Autor: małgoska Data: 2009-01-01 22:40:23

    ja również bardzo poprosze jesli mozna gocfos@xl.wp.pl

  • Autor: peggy83 Data: 2009-01-29 20:11:22

    Reginko, jeśli tu jeszcze zaglądniesz, prześlij i mi te przepisy...szkoda że tego wcześniej nie zauważyłam...a może ktoś, kto już ma te przepisy od Reginy prześle mi je...bardzo proszę!

    Mój mail: sroczka2013@wp.pl

  • Autor: dag_kasi Data: 2009-03-01 19:27:07

    dag_kasi@o2.pl również proszę, dzis zakupiłam :):):)

  • Autor: renia33l Data: 2009-01-26 23:30:04

    ja również o nie bardzo proszę renia32wroclaw@buziaczek.pl pozdrawiam gorąco :-)

  • Autor: makusia Data: 2009-01-29 18:55:49

    Użytkownik Regina Florczak napisał w wiadomości:
    > Grażynko mam kilka przepisów. Parowar mam od niedawna i go dopiero
    > testuje.mogę ci przesłać na maila.Regina

    Reginko , czy możesz wkleić te przepisy do swoich przepisów?

  • Autor: PaulinA2 Data: 2009-03-17 17:28:42

    Ja też bardzo proszę o przesłanie przepisów na maila: paulina500@op.pl
    Z góry dziękuję

  • Autor: guciokobi Data: 2010-02-24 14:17:34

    Czy ja również mogę poprosić o przepisy. Jestem po usunięciu pęcherzyka żółciowego. Teraz jestem na diecie a parowar świetnie się do tego nadaje, tylko przepisów brak ;-) lilbro@wp.pl. Z góry dziękuję

  • Autor: Tercia Data: 2010-02-24 18:47:22

    Czy ja też mogę dostać...?
    terciam@onet.eu
    Ja mam i garnek z takim drugim nakładanym z dziurkami na dnie i parowar tzn na prąd, z trzema tackami nakładanymi na siebie. Super sprawa, ale jedzenie troche faktycznie mdłe i pomysłów brak...
    Z góry dziekuję

  • Autor: boroweczka25 Data: 2010-02-24 19:16:09

    Znalazłam cos takiego może to pomoże
    http://www.gotujmy.pl/szukaj,parowar,/

  • Autor: ffaniaff Data: 2012-10-03 09:51:19

    Witam,czy ja również mogę dostać przepisy?
    ania_warka@go2.pl

    :)

  • Autor: tajger Data: 2009-01-01 21:06:59

    Widzę ze jest nas troszkę chętnych:) ...To moze nowy dzial w przepisach? :))

  • Autor: Bilka Data: 2009-01-01 21:31:32

    Uważam ,że to świetny pomysł- zamiast rozsyłać/a tak nawiasem mówiąc też bym bardzo prosiła je.mist@neostrada.pl umieścić na stronie dla wszystkich.Ja robię w nim parowce - wychodzą świetnie , rybkę np. tilapię i warzywka no i czasami ryż . Chętnie poszerzyłabym to ubogie grono o inne sprawdzone potrawy.

  • Autor: tajger Data: 2009-01-01 23:01:39

    http://www.tefal.pl/Tefal+magazine/Recipes/Recipes+New.htm

    Znalazlam taka stronkę z przepisami. Jeśli uda się z tym kącikiem tutaj na WŻ to moglibyśmy wypróbować przepisy i na WŻ polecić:) Napewno też każdy przerobi je na swój sposób:)) jak zawsze:)

  • Autor: Regina Florczak Data: 2009-01-02 12:29:03

    Nie musimy mieć parowar żeby gotować na parze , wystarczy wok lub garnek , miseczka i bambusowe sitko .Do garnka wkładamy miseczkę odwrotnie , wlewamy wode do 2/3 wysokości miseczki.Jak sie zagotuje woda stawiamy na miseczkę sitko z potrawami luzno ułożonymi i gotujemy ---pod pokrywką.
    Przepisy pościagałam zróżnych stron wiec nie mogę je podać jako swoje.
     Potowałam mięso z piersi kurczaka , pieczarki , marczewke. My lubimy mało słone a mąz sobie doprawia.
    pozdrawiam

  • Autor: Petra Data: 2009-01-02 15:52:41

    Ja już próbowałam założyć taki wątek, ale niestety zostałam "przeniesiona" do Porad Kuchennych i nie spotkałam się z większym zainteresowaniem.
    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=209561&post=209561&offset=140
    Mam nadzieję, ze w Twoim przypadku tak nie będzie.
    Jeśli już kochane wysyłacie coś grupowo to i ja poproszę: iresle@wp.pl, będę niezmiernie wdzięczna.
    Chętnie podzielę sie też swoimi doświadczeniami.
    Pozdrawiam!
    Irena

  • Autor: Petra Data: 2009-01-02 16:07:34

    a! i jeszcze jedno. Parowar parowarowi nie równy i z garnkiem z sitkiem nie ma zupełnie porównania. Osobiście polecam Tefala, drogi trochę, ale jestem bardzo zadowolona z zakupu. Mam okazję porównać go z Clatronikiem, no i ze zwyłym garnkiem. Słowo, nie zamieniłabym się.

  • Autor: tajger Data: 2009-01-02 16:12:48

    Złożyłam podanie o nowy dział

  • Autor: Petra Data: 2009-01-02 17:31:57

    Witaj w Poradach Kuchennych....:-)

  • Autor: Bilka Data: 2009-01-02 22:29:49

    Dzięki bardzo za przepisy Reginko

  • Autor: anna702 Data: 2009-01-29 18:35:30

    czesc, dobry pomysl...ja odkad sie rozchorowalam, wiekszosc rzeczy gotuje "na parze" ale mysle ze to nie to samo co "parowar" - taki garnek pod cisnieniem, prawda? ja mam zwykly podwojny i gotuje na parze prawie wszystko! indyk i kurczak jest super! soczysty i o polowe czasu krocej, nie wspomne juz o warzywach, calkiem inny smak, nawet ziemniaki w obierkach tak gotuje, potem tylko doprawiam oliwka i sola czy cytryna, ale ja sie lubuje w bardzo prostej kuchni :)))

  • Autor: juliam Data: 2012-10-28 17:41:33

    super przepisy:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu